12 april 2023

Vijf subsidietrajecten waar mkb’ers zich nu voor kunnen aanmelden 

subsidietrajecten
Algemeen

Innovatieve MKB-ondernemers in Noord-Holland opgelet! Heeft u subsidie nodig voor het ontwikkelen van uw innovatie? Deze regelingen staan en gaan nu open. Onderwerpen die passen zijn (niet uitsluitend) de energietransitie, digitalisering, circulaire economie, life sciences en health en artificial intelligence?

ROM InWest helpt mkb-ondernemers in Noord-Holland gebruik te maken van subsidietrajecten op de terreinen energie, digitalisering, circulaire economie, life sciences & health en kunstmatige intelligentie. Ook bij het vinden van een (soms vereiste) partner voor innovatieprojecten, kan de regionale ontwikkelingsmaatschappij een rol spelen. Diverse aanmeldingstrajecten zijn nu of worden binnenkort geopend. 

De businessdevelopers van ROM InWest staan klaar als sparringpartner voor innovatieve mkb-projecten en helpen bij het zoeken naar financiering. Momenteel loopt de aanmelding voor deze vijf subsidies: 

 1. MIT: R&D-samenwerkingsprojecten Artificiële Intelligentie (AI).
  Deadline: 9 mei 2023. Maximale subsidie per project: 350.000euro (35%). Voor consortiums van minimaal twee mkb-bedrijven. 
 2. MIT: R&D-samenwerkingsprojecten Noord-Holland
  Deadline: 12 september 2023. Maximale subsidie per project: 350.000euro (35%). Voor consortiums van minimaal twee mkb-bedrijven. 
 3. MKB-call van de Topsector Life Sciences & Health
  Deadline: 15 mei 2023. Maximale subsidie per bedrijf: 150.000 euro (50%). Co-financiering met uren is mogelijk, samenwerking met een kennisinstelling is vereist.
 4. Kansen voor West III heeft twee calls voor Amsterdam die opengaan op 17 april.
  1. De eerste is voor innovatieprojecten op het domein voedsel, met een maximale subsidie van 1 miljoen euro (40%).
  2. De tweede is op de domeinen duurzaam en digitaal (maximaal 1,5 miljoen euro en 40%). Deze laatste call heeft betrekking op onderwerpen als biobased en modulairbouwen, slimme mobiliteit, waterstof, slimme energiesystemen, gezondheid en preventie, veilig data delen, artificial intelligence en digitale infrastructuur.  
 5. Het Just Transition Fund (JTF) staat open voor aanvragen uit gemeenten in de regio IJmond en heeft in totaal is 58,5 miljoen euro beschikbaar voor innovatie- en arbeidsmarktprojecten op het gebied klimaatverandering en energietransitie.  

Meer informatie?
Indien gewenst verwijzen we u door naar diverse subsidieadviesbureaus om u te ondersteunen met een aanvraag. Meer informatie?  Eric van Heerwaarden(Energietransitie), Stef Mellema (Agrofood),  Sander Vester (Circulaire economie) en Linze Rijswijk Life science health en AI helpen u graag verder. 

Laat je
inspireren

12 juni 2024

Digitaal innoveren in de zorg: ondernemerslessen van Kepler Vision Technologies

Weinig sectoren zitten zózeer verlegen om digitale innovaties als de zorg. In de ouderenzorg zal het nu al nijpende personeelstekort...
6 juni 2024

Financiering vinden voor je startup: vier aandachtspunten én tips

Tips
Hoe briljant en innovatief een idee ook is, opschalen als startup lukt maar zelden zonder externe financiering. Wat moet écht...
4 juni 2024

Aantoonbaar een betere wereld ‘financieren’: hoe Qdrop impact investing meetbaar maakt

Claimen dat investeringen de wereld helpen is één, maar hoe bewijs je de échte impact van geld? Meer en meer...
21 mei 2024

Databeveiliging 2.0: hoe Chunk Works slimmer groeit met persoonlijke begeleiding van ROM InWest

‘Datagevoelige’ organisaties kijken met angst en beven naar de snelle opkomst van quantum computers, waarmee hacken kinderspel wordt. Het jonge...
15 mei 2024

Hoe Fabafull met plantaardige tussendoortjes de zorg bedient én de eiwittransitie ‘voedt’

ROM InWest ziet brood in Fabafull en helpt hen met innoveren. Want ze spelen in op de groeiende vraag naar...
7 mei 2024

Acceleratieprogramma Toekomstig Bouwen: voor startups die blijvend willen groeien

Slimme innovaties in de bouw en infra zijn van vitaal belang om Nederland leefbaar te houden. Maar ondernemen in deze...
23 april 2024

De kracht van impact: hoe je succesvol een onderneming opricht om de wereld beter te maken

Nadenken over hun maatschappelijke impact doen steeds meer Nederlandse ondernemingen. Opvallend is dat een groot aantal ondernemers een bedrijf opzet...
2 april 2024

Fondsbeheer van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) komt naar ROM InWest

Vanaf 2 april brengt de provincie Noord-Holland het PDENH fondsbeheer onder bij ROM InWest. PDENH heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd...

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.