Nieuws

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 
       Nieuws
12 september 2023

“Geen banaan gaat onnodig verloren”: Hoe Sunt voedselverspilling bestrijdt met bananenbrood 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - “Geen banaan onnodig verloren laten gaan." Dat is de missie van Sunt. De banaan is immers het meest verspilde fruit wereldwijd. Tijd voor een revolutie van dit iconische fruit dachten ze bij Sunt. Daarom startte ze in (2019) met de productie van het eerste kant-en-klaar bananenbrood in de supermarkt.
       Nieuws
11 september 2023

Merqato: minder verspilling door betere voorspelling vraag en aanbod 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Merqato maakt de voedselwaardeketen duurzamer door slim gebruik van data. Met voorspellende analyses op basis van allerlei soorten data zorgt het platform e​​rvoor dat fruit- en groentecoöperaties beter inzicht hebben in de leveringen van hun leden en de vraag van klanten.
       Nieuws
06 september 2023

Zorg2025: Digitale Inclusie – (e)Health voor iedereen

Hoe zetten we digitale technologie succesvol in voor zorg en welzijn? Met oog voor uitdagingen én kansen van digitalisering op het gebied van inclusie? Dit Zorg2025 event staat in het teken van digitale inclusie – (e)Health voor iedereen. De toegang tot dit evenement is gratis. Registratie is vereist. Meld je hier aan.
       Nieuws
05 september 2023

Schrijf je in voor de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)! 

Draagt jouw innovatie bij aan de grootschalige opwekking van hernieuwbare energie of het terugdringen van de CO2-uitstoot? En zoek je daarvoor nog (extra) financiering? Schrijf je dan zo snel mogelijk in voor de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++).  
       Nieuws
20 augustus 2023

Subsidie voor waterstof-innovaties: Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) 

Zoek jij als groene ondernemer financiering voor de ontwikkeling van je waterstof-innovatie? Bijvoorbeeld voor de productie, transport en opslag van waterstof of voor nieuwe manieren om waterstof te gebruiken? Vraag dan subsidie aan uit de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+). ROM InWest kan je bij je aanvraag helpen.  
       Nieuws
03 augustus 2023

EDIH – Digital Hub Noordwest is er om jouw bedrijf slimmer, efficiënter en meer rendabel te maken

Ken jij een bedrijf wat kampt met personeelstekorten? Een leverancier die niet mee komt in digitale facturatie? European Digital Innovation Hub Noordwest Nederland (kortweg EDIH – Digital Hub Noordwest) staat voor je klaar met trainingen, testfaciliteiten voor prototypes en advies op het gebied van business development en financiering. 
       Nieuws
25 juli 2023

“Met ons team bedienen we een diverse groep ondernemers”

Overnamefinancieringen en het grote geld dat daarmee gemoeid is, waren jarenlang ‘daily business’ voor Isabel van Nesselrooij. Totdat ze besloot dat ze graag persoonlijker met ondernemers wilde werken. De oprichting van ROM InWest – waarover ze in het FD las – zag ze als een kans op een mooie vervolgstap. Niet veel later kwam ze er als investment manager te werken.
       Nieuws
17 juli 2023

Subsidieregeling Topsector Energie (TSE) Gebouwde omgeving: schrijf je in! 

Heb jij als innovatieve ondernemer een product of dienst die bijdraagt aan het verduurzamen van huizen en gebouwen? Dan kun je waarschijnlijk gebruikmaken van de subsidieregeling Topsector Energie (TSE) Gebouwde omgeving. ROM InWest kan je helpen bij het opstellen en indienen van je aanvraag.
      blog
17 juli 2023

Blog van ROM InWest ceo Janet Nieboer: Het hoofd koel houden voor duurzame groei

Toen ik afgelopen maand met de Raad van Commissarissen de eerste 1,5 jaar van ROM InWest besprak, kwamen voor het eerst in ons bestaan onze jaarrekeningen op tafel. Een spannend moment, want cijfers zijn een keiharde spiegel. Dat geldt ook voor de fundamentele vragen die ik mezelf regelmatig stel: waarom en voor wie zijn wij er eigenlijk?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief