Nieuws

       Nieuws
16 mei 2023

Supersola haalt 1 miljoen euro aan groeifinanciering op voor de productie van Plug & Play zonnepanelen

Zonnepaneelleverancier Supersola heeft onder leiding van ROM InWest een investering van 1 miljoen euro opgehaald. Naast ROM InWest treden ook Techfund One en een aantal leden van De InvesteerdersClub toe als aandeelhouders.
       Nieuws
15 mei 2023

Voedselvernieuwers opgelet: neem deel aan het Business Innovation Program Food    

De wereld van morgen heeft vandaag voedsel vernieuwers nodig. Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer, slimmer, efficiënter of gezonder en zoek je toegang tot de markt met een verdienmodel? Neem dan deel aan de introductieworkshop van het Business Innovation Program Food (BIPF).
      Samenwerking
14 april 2023

Werken aan een duurzaam en haalbaar verdienmodel in het Business Innovation Program Food

De voedselketen kan niet alleen aan het begin, maar ook aan het einde worden verduurzaamd. Bijvoorbeeld met de innovatieve composter die het jonge Noord-Hollandse bedrijf Mago Bio Solutions ontwikkelt. Onder begeleiding van ROM InWest draait de start-up momenteel mee in het Business Innovation Program Food. 
      blog
13 april 2023

De drie i’s van ROM InWest: innoveren, investeren en intelligence

Mijn eerste blog als CEO van ROM InWest schrijf ik vol trots, terugblikkend op een eerste jaar vol sprekende resultaten. We sloten in 2022 maar liefst vijf deals met innovatieve ondernemers in de regio en zagen dat onze totale investering ter waarde van 3,4 miljoen euro nog eens 8,1 miljoen euro van andere private en publieke investeerders mobiliseerde. Omgerekend was dat een multiplier effect van 2.4. Cijfers liegen niet, is het bekende gezegde.
subsidieregelingen
      Algemeen
12 april 2023

Vijf subsidietrajecten waar mkb’ers zich nu voor kunnen aanmelden 

Innovatieve MKB-ondernemers in Noord-Holland opgelet! Heeft u subsidie nodig voor het ontwikkelen van uw innovatie? Deze regelingen staan en gaan nu open. Onderwerpen die passen zijn (niet uitsluitend) de energietransitie, digitalisering, circulaire economie, life sciences en health en artificial intelligence?
       Nieuws
12 april 2023

Schrijf je in voor de workshop Waardecreatie met data & AI: naar een concrete roadmap voor jouw onderneming 

Ben je mkb-ondernemer en zoek je antwoord op dit soort vragen? Meld je dan aan voor de workshop Waardecreatie met data & AI voor jouw onderneming: eerste stappen naar een concrete roadmap op 7 juni in De Koepel. De workshop is ontworpen om jou te helpen bij het verkennen van de mogelijkheden van data en AI, en je de kennis en handvatten mee te geven voor het maken van een plan van aanpak. 
       Nieuws
11 april 2023

Schrijf je in voor de workshop AI toepassingen voor start-ups en het MKB: voorbeelden, praktische tips hoe te beginnen?

Benieuwd hoe je AI kunt inzetten om je bedrijfsstrategie- en prestaties te verbeteren? Volg onze workshop AI toepassingen voor startups en MKB tijdens het CPTx event op 21 april in de Koepel, Haarlem.
intellectueel eigendom
       Nieuws
22 maart 2023

Voorlichting over intellectueel eigendom voor Noord-Hollandse mkb-ondernemers

ROM InWest en Octrooicentrum Nederland gaan innovatieve mkb-ondernemers in Noord-Holland voorlichten over intellectueel eigendom (ook wel intellectual property of kortweg IP). Het initiatief is een...
MIT
       Nieuws
21 maart 2023

€ 2,8 miljoen subsidie voor haalbaarheidsonderzoek innovatieprojecten

Op dinsdag 4 april opent de subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Startups, scale-ups en innovatieve mkb-ondernemers kunnen maximaal € 20.000 subsidie krijgen voor een haalbaarheidsstudie naar...
Agurotech
      Publicatie
09 maart 2023

Agurotech haalt investering op voor versnellen duurzame landbouw met data-gedreven beregeningsbeheer

Agurotech ontvangt een investeringsimpuls van € 1,5 miljoen van Navus Ventures en ROM InWest. Zo kan het Amsterdamse hightechbedrijf, expert in data-gestuurd beregeningsbeheer, de volgende stap zetten naar het toekomstbestendig maken van het wereldwijde voedselsysteem.
      Publicatie
08 maart 2023

Tex.tracer haalt € 1,5 miljoen aan startkapitaal op om transparantie in de textielindustrie aan te brengen

De sociale onderneming Tex.tracer kondigt vandaag een investering aan van € 1,5 miljoen door ROM InWest, HearstLab Europe, Joanna Invests en diverse durfkapitaalverstrekkers.
      Publicatie
10 februari 2023

Scale up Solarix haalt investering van € 900.000 op voor versnellen esthetische zonnepanelenproductie

Solarix ontvangt een investeringsimpuls van € 900.000. Investeerders zijn ROM InWest en drie investeerders in de bouwsector. Zo kan het Noord-Hollandse bedrijf, specialist in hoogwaardige, gekleurde zonnepanelen voor gevels, vol inzetten op een verhoogde productie als antwoord op de snel groeiende vraag naar esthetische zonnepanelen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief