Innoveren

|
Innoveren

ROM InWest helpt om jouw bedrijfsidee sneller naar de markt te brengen of verder te laten groeien. Samen met ondernemers, kennisinstellingen en publieke partijen maken we nieuwe verdienmodellen mogelijk. We bieden ondersteuning op het gebied van business development, van plan- naar businesscasefase of van businesscase- naar uitvoeringsfase. Hoe helpt dit jou als ondernemer? We toetsen je businesscase bijvoorbeeld op financiële en technische haalbaarheid en geven advies om de stap naar marktintroductie te versnellen. We richten ons hierbij voornamelijk op ambitieuze en innovatieve ondernemers die zich bezighouden met circulariteit en de energietransitie. ROM InWest laat zien waar de onderscheidende kracht van jouw bedrijf zit.

De kracht van ROM InWest ligt ook in het zorgen voor verbinding. Zo kunnen we je in contact brengen met andere relevante ondernemers of leveranciers en brengen we verschillende (financiële) partijen bij elkaar op weg naar een sluitende businesscase. Het koppelen van de juiste partijen werkt als katalysator. Geef jij als ondernemer aan kansen te zien of mogelijkheden te willen onderzoeken, dan zorgen we samen voor de volgende stap. Neem contact met ons op!

Welke dienst zoek je?

Ondersteuning bij opschalen

Er zijn meerdere lokale en regionale partijen die zich richten op bedrijven die willen ontwikkelen en groeien. Wij werken samen met verschillende partners zodat jij als ondernemer altijd de juiste ondersteuning ontvangt. Voor het organiseren van opschaling hebben we een groot netwerk en brengen we de juiste partijen samen. Zijn er investeringen nodig? De kennis en het netwerk van ROM InWest helpt om jouw businesscase rond te krijgen en de daaropvolgende financiering.

Verkennen/identificeren van marktkansen

Overheden die al samenwerken spreken via ROM InWest hun vertrouwen uit in publiek-private samenwerking. Door risico’s te nemen en te participeren in de fondsen, stimuleren deze overheden de markt voor energietransitie en de circulaire economie. Ook zien ze in innovatie een cruciale rol voor het mkb in de regionale economie. Zo stimuleren overheden private partijen actief op nieuwe markten in te zetten en kansen te benutten.

Samenwerking met expertise

ROM InWest zorgt voor samenwerking tussen ondernemers, kennisinstellingen en overheid. Dat doen we in het verlengde van de Amsterdam Economic Board en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Vanuit onze expertise brengen we de juiste partijen samen om innovatie en financiering te stimuleren. Versnippering willen we tegengaan. ROM InWest werkt vanuit een gezamenlijke agenda en biedt toegang tot het volledige ondersteuningsaanbod voor ondernemers in de provincie.

Portfolio innoveren

Geen portfolio-items om te tonen.

Thema's

ROM InWest richt zich naast de energietransitie en circulaire economie op de volgende thema’s voor innovatieve mkb-bedrijven. 

Hightech

Innovatieve groeimotor van onze economie

Life, science & health

Maatschappelijke uitdagingen te lijf

Creatieve industrie

Flexibele denkkracht en innovatievermogen

Logistiek

Vraag en aanbod in mobiliteit

Agrifood

Op weg naar duurzaamheid en biodiversiteit

Financiële dienstverlening

Verduurzaming (inter)nationale economie

Water

Balans in duurzame en innovatieve oplossingen

Maakindustrie

Investeren in technologische en sociale innovatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief