Gamechanger

Supersola: Plug&Play zonnepaneel verlaagt drempel voor verduurzaming

Supersola

Gegevens

Missie:
Van een zonnepaneel een apparaat maken dat iedereen thuis gewoon kan inpluggen en gebruiken.

Fonds: Transitiefonds

Draagt bij aan transitie:
Energietransitie

Draagt bij aan transitie:
Energietransitie

Draagt bij aan SDG(s):

 

Zonne-energie zonder ingewikkelde keuzes

Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken. Hierdoor is geen technische kennis van installatie nodig, hoeven er geen administratieve hordes genomen te worden en zijn geen speciale aansluitingen op het elektriciteitsnet nodig.

Plug&Play zonnepaneel van Supersola

Het paneel is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Nadat het zonnepaneel is aangesloten op het stopcontact en zonlicht op het paneel valt, levert deze direct energie. Consumenten kunnen beginnen met één paneel, maar kunnen vervolgens uitbreiden door meerdere panelen aan elkaar te schakelen tot maximaal drie panelen per stopcontact.

“Met de Supersola krijgen bijna alle huishoudens de mogelijkheid om hun huis te verduurzamen. De eenvoudige installatie vereist geen technische kennis, voorkomt duur installatiewerk en maakt het mogelijk het paneel mee te nemen als je gaat verhuizen.”
Julius Smith
Oprichter Supersola

Investering ROM InWest

Supersola zonnepanelen zijn al verkrijgbaar, maar Supersola wil graag sneller uitrollen om hun producten sneller bij consumenten thuis te krijgen. Deze investering draagt bij aan het sneller opschalen van Supersola en daarmee aan het verlagen van de drempel voor verduurzaming voor iedereen in Nederland.

 

Energietransitie

Van fossiele naar hernieuwbare energiebronnen

Gerelateerde
Inspiratie

2 november 2023

Laagdrempelige oplossing voor duurzame stroom

Eerst fors moeten investeren in zonnepanelen om er vervolgens pas de vruchten van te plukken: zo werkt het niet voor...
16 mei 2023

Supersola haalt 1 miljoen euro aan groeifinanciering op voor de productie van Plug & Play zonnepanelen

Zonnepaneelleverancier Supersola heeft onder leiding van ROM InWest een investering van 1 miljoen euro opgehaald. Naast ROM InWest treden ook...

Onze
gamechangers

Onze
game-
changers

Peerby biedt een flexibel online peer2peer-platform voor het lenen en uitlenen van spullen in de buurt.

Met de technologie van Kepler Vision Technologies, brengt Kepler meer efficiëntie in de ouderenzorg.

Lgem produceert en verhuurt fotobioreactoren (ook wel photobioreactors, kortweg PBR’s) voor de kweek van microalgen op industriële schaal en voor een keur aan commerciële toepassingen.

Kanker is een groot en snel groeiend maatschappelijk probleem: de verwachting is dat het aantal kankergevallen de komende twintig jaar met 70% toeneemt. Immunotherapie kán heel effectief zijn, maar werkt...

Tiny Library vindt dat ouders eenvoudig en voordelig babyspullen moeten kunnen huren in plaats van kopen, zodat we met zijn allen veel minder nieuwe spullen aan moeten schaffen.

TAPP is een dataplatform dat horecaondernemers helpt om sneller en slimmer in- en verkoopkeuzes te maken op basis van actuele data.

IT-ondersteuning op AI-gebied UbiOps is een platform ter ondersteuning van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI), zoals computer vision en natural language processing. Startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel...

Alleo (voorheen YourCampus) faciliteert dat werknemers worden beloond op basis van persoonlijke voorkeuren.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.