Gamechanger

Tiny Library: Voordelig, makkelijk en duurzaam baby- en kinderspullen huren in plaats van kopen

vrouw met kinderwagen

Tiny Library

Gegevens

Missie:
Alle jonge ouders kunnen ook baby- en kinderspullen huren in plaats van kopen

Fonds: MKB Fonds

Draagt bij aan transitie:
Circulaire transitie

Draagt bij aan transitie:
Circulaire transitie

Draagt bij aan SDG(s):

 

Baby in een kinderstoeltje

In de eerste vier jaar van een kind hebben de ouders allerlei gebruiksproducten nodigverspreid over relatief korte periodesAl die spullen kosten niet alleen veel geld, maar drukken ook zwaar op het klimaat. Een nieuwe kinderwagen heeft bijvoorbeeld al snel een CO2footprint van meer dan 300 kilo. 

Tiny Library vindt dat ouders eenvoudig en voordelig babyspullen moeten kunnen huren in plaats van kopen, zodat we met zijn allen veel minder nieuwe spullen aan moeten schaffen. Het assortiment van het platform bevat zo’n 550 producten, waaronder kinderwagens tot buggy’s, co-sleepers, kinderstoelen en nog veel meer. 

vrouw met kinderwagen
“De investering van ROM InWest helpt ons bij de doorontwikkeling van het platform en verdere professionalisering van de organisatie – om zo te kunnen uitbreiden in partners en assortiment en onze impact nog verder vergroten.”
CEO Julie munneke van Tiny library
Julie Munneke
oprichter en eigenaar Tiny Library

Investering ROM InWest

ROM InWest ziet in Tiny Library een onderneming die op professionele wijze jonge ouders helpt duurzame keuzes te maken zonder in te boeten aan kwaliteitDoor de optie te bieden om baby- en kinderspullen te huren in plaats van te kopen, levert het bedrijf een wezenlijke bijdrage aan de circulaire economie”, aldus Janet Nieboer CEO van ROM InWest.

Man met draagzak waar een baby in zit

Circulaire transitie

Van een lineaire naar een circulaire economie

Gerelateerde
Inspiratie

6 februari 2024

ROM InWest investeert in verhuurplatform voor baby- en kinderspullen

ROM InWest investeert in Tiny Library, een online verhuurplatform voor baby- en kinderspullen. Het geld moet helpen bij de door-ontwikkeling...

Onze
gamechangers

Onze
game-
changers

Peerby biedt een flexibel online peer2peer-platform voor het lenen en uitlenen van spullen in de buurt.

Met de technologie van Kepler Vision Technologies, brengt Kepler meer efficiëntie in de ouderenzorg.

Lgem produceert en verhuurt fotobioreactoren (ook wel photobioreactors, kortweg PBR’s) voor de kweek van microalgen op industriële schaal en voor een keur aan commerciële toepassingen.

Kanker is een groot en snel groeiend maatschappelijk probleem: de verwachting is dat het aantal kankergevallen de komende twintig jaar met 70% toeneemt. Immunotherapie kán heel effectief zijn, maar werkt...

TAPP is een dataplatform dat horecaondernemers helpt om sneller en slimmer in- en verkoopkeuzes te maken op basis van actuele data.

IT-ondersteuning op AI-gebied UbiOps is een platform ter ondersteuning van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI), zoals computer vision en natural language processing. Startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel...

Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.

Alleo (voorheen YourCampus) faciliteert dat werknemers worden beloond op basis van persoonlijke voorkeuren.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.