Gamechanger

Lgem: Innovatieve algenkweektechnologie voor duurzame en gezonde voeding, cosmetica en farmacie

buizen waar algen doorheen stromen

Lgem

Gegevens

Missie:
Innovatieve algenkweektechnologie voor duurzame en gezonde voeding, cosmetica en farmacie

Fonds: MKB Fonds

Draagt bij aan transitie:
Voedseltransitie

Draagt bij aan transitie:
Voedseltransitie

Draagt bij aan SDG(s):

 

Voortgedreven door de eiwittransitie groeit de wereldwijde vraag naar producten op basis van microalgen razendsnel. Voedingssupplementen, cosmetica en diervoeding (aquacultuur) zijn op dit moment de belangrijkste toepassingen van microalgen. 

Lgem produceert en verhuurt fotobioreactoren (ook wel photobioreactors, kortweg PBR’s) voor de kweek van microalgen op industriële schaal en voor een keur aan commerciële toepassingen. De portefeuille van het bedrijf bestaat voor zestig procent uit klanten en prospects die aan voedsel gerelateerde producten op basis van microalgen (gaan) produceren. 

buizen waar algen doorheen stromen
“Dankzij de investering van ROM InWest kunnen we onze productiecapaciteit verder opschalen en onze klanten in binnen- en buitenland nóg beter bedienen – alles met het oog op duurzame en gezonde voeding, cosmetica en farmacie.”
Bas Swildens ceo
Bas Swildens
CEO Lgem

Investering ROM InWest

ROM InWest neemt een aandeel in Lgem omdat het bedrijf met haar fotobioreactoren een aanjager kan zijn van innovatieve toepassingen van microalgen voor meer duurzame en gezonde producten”, verklaart Janet NieboerCEO van ROM InWest. “Door hun technologische oplossingen en kennis van algenkweek zijn zij als geen ander in staat om de wereldwijde voedselvoorziening, aquacultuur, diervoeding, cosmetische en farmaceutische industrie snel en op grote schaal gezonder en duurzamer te maken.

Voedseltransitie

Naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem

Gerelateerde
Inspiratie

19 maart 2024

ROM InWest neemt aandeel in algenkweektechnologiebedrijf Lgem  

ROM InWest heeft op 15 december 2023 een aandeel genomen in Lgem, technologiespecialist in de grootschalige kweek van microalgen voor...
23 december 2022

Voedsel Vernieuwers Gezocht! Neem deel aan het Business Innovation Program Food

Publicatie
Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer, slimmer, efficiënter of gezonder en zoek je toegang tot de markt met...

Onze
gamechangers

Onze
game-
changers

Peerby biedt een flexibel online peer2peer-platform voor het lenen en uitlenen van spullen in de buurt.

Met de technologie van Kepler Vision Technologies, brengt Kepler meer efficiëntie in de ouderenzorg.

Kanker is een groot en snel groeiend maatschappelijk probleem: de verwachting is dat het aantal kankergevallen de komende twintig jaar met 70% toeneemt. Immunotherapie kán heel effectief zijn, maar werkt...

Tiny Library vindt dat ouders eenvoudig en voordelig babyspullen moeten kunnen huren in plaats van kopen, zodat we met zijn allen veel minder nieuwe spullen aan moeten schaffen.

TAPP is een dataplatform dat horecaondernemers helpt om sneller en slimmer in- en verkoopkeuzes te maken op basis van actuele data.

IT-ondersteuning op AI-gebied UbiOps is een platform ter ondersteuning van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI), zoals computer vision en natural language processing. Startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel...

Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.

Alleo (voorheen YourCampus) faciliteert dat werknemers worden beloond op basis van persoonlijke voorkeuren.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.