Gamechanger

Peerby: Peer2peer-platform voor het lenen en uitlenen van spullen in de buurt

Peerby

Gegevens

Missie:
Spullen delen in de buurt als nieuwe norm

Fonds: Transitiefonds

Draagt bij aan transitie:
Digitale transitie

Draagt bij aan transitie:
Circulaire transitie
Draagt bij aan transitie:
Digitale transitie

Draagt bij aan SDG(s):

 

Ruwweg 40% van onze ecologische voetafdruk houdt verband met de spullen die we nieuw kopen. Spullen delen met je buren is niet alleen een effectieve manier om deze footprint te verkleinen, maar zorgt ook voor meer sociale verbinding. Bovendien is het goedkoper én scheelt het veel opslagruimte, helemaal als het om zaken gaat die we hooguit een paar keer per jaar gebruiken.  

Peerby biedt een flexibel online peer2peer-platform voor het lenen en uitlenen van spullen in de buurt. Leden die alleen spullen willen lenen, betalen een maandelijks bedrag vanaf 19 euro per jaar. Voor leden die ook spullen aanbieden, is het lidmaatschap gratis. Alle producten via het platform zijn tegen schade, verlies of diefstal verzekerd. Leden worden standaard gescreend en geverifieerd. 

“Impact-gedreven partijen zoals ROM InWest zetten maatschappelijk rendement op één en snappen dat voor een winstgevend circulair bedrijfsmodel zoals dat van ons een langere adem nodig is.”
Daan Weddepohl
CEO en Oprichter Peerby

Investering ROM InWest

Als grootste en bekendste deelplatform voor spullen in Nederland is Peerby een belangrijke aanjager van de snelgroeiende deeleconomie en daarmee ook van de circulaire transitieWij zien dat juist deze vernieuwende ondernemers tegen andere typen uitdagingen aanlopen, met een bijkomende behoefte aan meer geduldig kapitaal. Wij willen en kunnen die financiering bieden”, verklaart Janet NieboerCEO van ROM InWest. 

Circulaire transitie

Van een lineaire naar een circulaire economie

Digitale transitie

Slimme systemen voor de maatschappij

Gerelateerde
Inspiratie

14 maart 2024

Financiering voor Peerby: lessen over ondernemen in de circulaire economie

Deelplatform Peerby, waar buren spullen kunnen delen voor meer sociale verbinding en om verspilling tegen te gaan, kreeg onlangs een...

Onze
gamechangers

Onze
game-
changers

Met de technologie van Kepler Vision Technologies, brengt Kepler meer efficiëntie in de ouderenzorg.

Lgem produceert en verhuurt fotobioreactoren (ook wel photobioreactors, kortweg PBR’s) voor de kweek van microalgen op industriële schaal en voor een keur aan commerciële toepassingen.

Kanker is een groot en snel groeiend maatschappelijk probleem: de verwachting is dat het aantal kankergevallen de komende twintig jaar met 70% toeneemt. Immunotherapie kán heel effectief zijn, maar werkt...

Tiny Library vindt dat ouders eenvoudig en voordelig babyspullen moeten kunnen huren in plaats van kopen, zodat we met zijn allen veel minder nieuwe spullen aan moeten schaffen.

TAPP is een dataplatform dat horecaondernemers helpt om sneller en slimmer in- en verkoopkeuzes te maken op basis van actuele data.

IT-ondersteuning op AI-gebied UbiOps is een platform ter ondersteuning van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI), zoals computer vision en natural language processing. Startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel...

Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.

Alleo (voorheen YourCampus) faciliteert dat werknemers worden beloond op basis van persoonlijke voorkeuren.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.