Gamechanger

Kepler: Revolutionaire zorgtechnologie met AI verbetert zorg voor ouderen

Meneer is naast zijn bed gevallen. Een verpleegkundige helpt hem overeind.

Kepler

Gegevens

Missie:
Betere én efficiëntere zorg, door het ondersteunen van zorgpersoneel en daarmee bijdraagt aan het huidige probleem van personeelstekorten in zorginstellingen.

Fonds: MKB Fonds

Draagt bij aan transitie:
Digitale transitie

Draagt bij aan transitie:
Digitale transitie

Draagt bij aan SDG(s):

 

De zorgsector kampt al enkele jaren met nijpende tekorten aan personeel; een probleem dat alleen maar groter wordt, omdat een kwart van hen de komende vijf jaar met pensioen gaat terwijl het aantal ouderen blijft groeien. Zorgverleners gaan steeds vaker gebukt onder hun veeleisende werk. Tijdens een nachtdienst moeten ze vaak tot wel drie keer alle kamers afgaan om na een melding te checken of patiënten niks mankeren. Niet zelden blijkt de melding achteraf foutief.

Met de technologie van Kepler Vision Technologies, brengt Kepler meer efficiëntie in de ouderenzorg. Met één slimme sensor detecteert de Kepler Night Nurse software wanneer patiënten vallen, op de rand van hun bed gaan zitten, te lang in de badkamer blijven of langere tijd op één zijde liggen. Zo kan zorgpersoneel sneller en selectiever passende actie ondernemen, worden patiënten minder onnodig wakker gemaakt en blijft er meer kostbare tijd over voor échte zorg.

Meneer is naast zijn bed gevallen. Een verpleegkundige helpt hem overeind.
“Dankzij de investering van ROM InWest kunnen we de Kepler Night Nurse op grotere schaal gaan produceren om meer zorgpersoneel te ondersteunen in hun werkzaamheden. Het doel van Kepler Vision Technologies is het oplossen van personeelstekorten in verzorgingshuizen en ziekenhuizen door 's werelds meest betrouwbare Artificial Intelligence-oplossingen te leveren die zorgen voor het welzijn van patiënten. Mijn doel is dat onze software over de hele wereld toegankelijk is, en met geweldige steun zoals deze komen we dichter bij dat doel."
Harro Stockman
CEO Kepler

Investering ROM InWest

“Slimme sensoroplossingen zoals de Kepler Night Nurse van Kepler Vision Technologies dragen bij aan goede zorg voor de patiënt én maken het werk van zorgprofessionals efficiënter. Dit soort innovaties zijn keihard nodig om onze zorg op niveau én betaalbaar te houden.”

Janet Nieboer, CEO ROM InWest

Digitale transitie

Slimme systemen voor de maatschappij

Gerelateerde
Inspiratie

12 juni 2024

Digitaal innoveren in de zorg: ondernemerslessen van Kepler Vision Technologies

Weinig sectoren zitten zózeer verlegen om digitale innovaties als de zorg. In de ouderenzorg zal het nu al nijpende personeelstekort...
8 februari 2024

Dit zijn de genomineerden voor de Zorginnovatieprijs 2024 

Welk Noord-Hollands bedrijf gaat naar de nationale finale van de Zorginnovatieprijs 2024 – de prijs voor de meest innovatieve onderneming...
6 september 2023

Zorg2025: Digitale Inclusie – (e)Health voor iedereen

Hoe zetten we digitale technologie succesvol in voor zorg en welzijn? Met oog voor uitdagingen én kansen van digitalisering op...

Onze
gamechangers

Onze
game-
changers

Peerby biedt een flexibel online peer2peer-platform voor het lenen en uitlenen van spullen in de buurt.

Lgem produceert en verhuurt fotobioreactoren (ook wel photobioreactors, kortweg PBR’s) voor de kweek van microalgen op industriële schaal en voor een keur aan commerciële toepassingen.

Kanker is een groot en snel groeiend maatschappelijk probleem: de verwachting is dat het aantal kankergevallen de komende twintig jaar met 70% toeneemt. Immunotherapie kán heel effectief zijn, maar werkt...

Tiny Library vindt dat ouders eenvoudig en voordelig babyspullen moeten kunnen huren in plaats van kopen, zodat we met zijn allen veel minder nieuwe spullen aan moeten schaffen.

TAPP is een dataplatform dat horecaondernemers helpt om sneller en slimmer in- en verkoopkeuzes te maken op basis van actuele data.

IT-ondersteuning op AI-gebied UbiOps is een platform ter ondersteuning van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI), zoals computer vision en natural language processing. Startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel...

Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.

Alleo (voorheen YourCampus) faciliteert dat werknemers worden beloond op basis van persoonlijke voorkeuren.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.