18 oktober 2021

ROM InWest tekent overeenkomst met partners in de regio

regio
Samenwerking

ROM InWest zorgt voor verbinding. We leggen verbanden, maken connecties en faciliteren gesprekken in de regio. ROM InWest heeft als doelstelling om de regionale economie te versterken en de energietransitie te versnellen. Dat doen we niet alleen: samenwerken met onze partners binnen het ecosysteem is hierbij de norm.

 

Samenwerkenwerkingsovereenkomst met partners


Hiervoor tekende ROM InWest samen met haar partners een samenwerkingsovereenkomst tijdens de lancering van de ROM op 8 oktober. Zo kan ROM InWest opvolging geven aan initiatieven die voortkomen vanuit onze partner. Andersom geldt dat we bij een aanvraag voor ondersteuning altijd kijken naar welke partij hier het beste bij kan helpen. Mocht dat een andere partij dan ROM InWest zijn, dan zullen we doorverwijzen naar een van onze partners binnen het ecosysteem:

  • De Amsterdam Economic Board zet zich in voor een groene, gezonde toekomst van Metropoolregio Amsterdam.
  • Amsterdam International Business is de officiële buitenlandse investeringsmaatschappij van de Metropoolregio Amsterdam en helpt buitenlandse bedrijven bij het opzetten en uitbreiden van hun activiteiten in en om Amsterdam.
  • Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord en is het vaste aanspreekpunt voor alle zaken die met de ontwikkeling van deze regio te maken hebben.
  • Programma Investeringsgereed Innovatief MKB (PIM) is een initiatief van de provincie Noord-Holland en investeert in een duurzaam, innovatief en gezond midden-en kleinbedrijf in de provincie.
  • Het Amsterdams Klimaat & Energiefonds (AKEF) richt zich op investeringen voor projecten die significante CO2-reductie teweegbrengen.
  • Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) is investeringsfonds voor gevestigde en startende bedrijven en projecten die zich richten op de energietransitie, duurzame mobiliteit en circulaire economie.
  • De ROM Utrecht Region is er voor innovatieve ondernemers in de provincie Utrecht en regio Gooi- en Vechtstreek die bijdragen aan een toekomstbestendige leefomgeving, gezonde mensen en een waardevolle digitalisering.
  • Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, zet zich in om Flevolandse ondernemers te laten groeien en maatschappelijke opgaven te realiseren.

 

Gezamenlijk trekken we op om innovatief MKB in de Metropoolregio Amsterdam en Noord-Holland Noord te ondersteunen en de versnelling van de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie te stimuleren.

Wil je weten of jouw onderneming in aanmerking komt voor financiering van ROM InWest of een van onze partners? Doe de quickscan.

Laat je
inspireren

12 juni 2024

Digitaal innoveren in de zorg: ondernemerslessen van Kepler Vision Technologies

Weinig sectoren zitten zózeer verlegen om digitale innovaties als de zorg. In de ouderenzorg zal het nu al nijpende personeelstekort...
6 juni 2024

Financiering vinden voor je startup: vier aandachtspunten én tips

Tips
Hoe briljant en innovatief een idee ook is, opschalen als startup lukt maar zelden zonder externe financiering. Wat moet écht...
4 juni 2024

Aantoonbaar een betere wereld ‘financieren’: hoe Qdrop impact investing meetbaar maakt

Claimen dat investeringen de wereld helpen is één, maar hoe bewijs je de échte impact van geld? Meer en meer...
21 mei 2024

Databeveiliging 2.0: hoe Chunk Works slimmer groeit met persoonlijke begeleiding van ROM InWest

‘Datagevoelige’ organisaties kijken met angst en beven naar de snelle opkomst van quantum computers, waarmee hacken kinderspel wordt. Het jonge...
15 mei 2024

Hoe Fabafull met plantaardige tussendoortjes de zorg bedient én de eiwittransitie ‘voedt’

ROM InWest ziet brood in Fabafull en helpt hen met innoveren. Want ze spelen in op de groeiende vraag naar...
7 mei 2024

Acceleratieprogramma Toekomstig Bouwen: voor startups die blijvend willen groeien

Slimme innovaties in de bouw en infra zijn van vitaal belang om Nederland leefbaar te houden. Maar ondernemen in deze...
23 april 2024

De kracht van impact: hoe je succesvol een onderneming opricht om de wereld beter te maken

Nadenken over hun maatschappelijke impact doen steeds meer Nederlandse ondernemingen. Opvallend is dat een groot aantal ondernemers een bedrijf opzet...
2 april 2024

Fondsbeheer van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) komt naar ROM InWest

Vanaf 2 april brengt de provincie Noord-Holland het PDENH fondsbeheer onder bij ROM InWest. PDENH heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd...

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.