Gamechanger

Agurotech, Slimme hard- en software voor efficiëntere en duurzamere landbouw

eigenaren in het weiland

Agurotech

Gegevens

Missie:
Het landbouwsysteem toekomstbestendig maken.

Fonds: MKB Fonds

Draagt bij aan transitie:
Voedseltransitie

Draagt bij aan transitie:
Digitale transitie
Draagt bij aan transitie:
Voedseltransitie

Draagt bij aan SDG(s):

 

laars bovenop een sensor in het weiland

Onze toekomstige voedselzekerheid is in gevaar.

80% van de wereld heeft te kampen met voortdurende waterschaarste en droogte. De verwachtingen zijn dat dit percentage zal toenemen door klimaatverandering en de opwarming van de aarde. 70% van het beschikbare zoetwater op aarde wordt gebruikt voor landbouw en ook dit percentage zal naar verwachting toenemen door meer irrigatie. Omdat water één van de belangrijkste productiviteitsfactoren is, komt onze toekomstige voedselzekerheid zo in gevaar.  

Praktisch inzicht voor boeren.

Aguro tech ontwikkelt, produceert en levert hardware (bodemvochtsensoren en weerstations) en software aan boeren in de tuin- en akkerbouw en open melkveehouderij. De bodemvochtsensoren en weerstations verzamelen data die de door Agurotech ontwikkelde software interpreteert en combineert met landbouwmodellen. De intuïtieve app biedt boeren praktisch inzicht in de bodem condities en koppelt deze informatie aan de weers-situatie en voorspelling. Zo kunnen zij kunstmest en water gerichter, en daarmee duurzamer en efficiënter, inzetten en hun primaire proces optimaliseren. Het systeem heeft de potentie om de landbouw effectief te verduurzamen. Niet alleen in Nederland of Europa, maar overal ter wereld.

eigenaren in het weiland
“We bieden een oplossing om de landbouw effectiever en duurzamer te maken. Niet alleen in Nederland of Europa, maar overal ter wereld.”
Joelle van den Brand
Joëlle van den Brand
medeoprichter Agurotech

Een toekomstbestendig landbouwsysteem

Een bodem die vruchtbaar en veerkrachtig is en herstellend vermogen heeft, is de basis van een duurzame landbouwpraktijk. Met Agurotech krijgen bodem en gewassen de behandeling die zij nodig hebben. Door bewuster om te gaan met de natuurlijke bronnen van onze planeet, verspilling te beperken, koolstofuitstoot te verminderen en te zorgen voor een gezond businessmodel voor boeren, draagt Agurotech bij aan een toekomstbestendig landbouwsysteem. 

Investering ROM InWest

Met een investering van ROM InWest en Navus Ventures, kan Agurotech de volgende stap zetten naar het toekomstbestendig maken van het wereldwijde voedselsysteem.

sensor in de grond

Digitale transitie

Slimme systemen voor de maatschappij

Voedseltransitie

Naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem

Gerelateerde
Inspiratie

8 februari 2024

Dit zijn de genomineerden voor de Zorginnovatieprijs 2024 

Welk Noord-Hollands bedrijf gaat naar de nationale finale van de Zorginnovatieprijs 2024 – de prijs voor de meest innovatieve onderneming...
9 maart 2023

Agurotech haalt investering op voor versnellen duurzame landbouw met data-gedreven beregeningsbeheer

Publicatie
Agurotech ontvangt een investeringsimpuls van € 1,5 miljoen van Navus Ventures en ROM InWest. Zo kan het Amsterdamse hightechbedrijf, expert...

Onze
gamechangers

Onze
game-
changers

Peerby biedt een flexibel online peer2peer-platform voor het lenen en uitlenen van spullen in de buurt.

Met de technologie van Kepler Vision Technologies, brengt Kepler meer efficiëntie in de ouderenzorg.

Lgem produceert en verhuurt fotobioreactoren (ook wel photobioreactors, kortweg PBR’s) voor de kweek van microalgen op industriële schaal en voor een keur aan commerciële toepassingen.

Kanker is een groot en snel groeiend maatschappelijk probleem: de verwachting is dat het aantal kankergevallen de komende twintig jaar met 70% toeneemt. Immunotherapie kán heel effectief zijn, maar werkt...

Tiny Library vindt dat ouders eenvoudig en voordelig babyspullen moeten kunnen huren in plaats van kopen, zodat we met zijn allen veel minder nieuwe spullen aan moeten schaffen.

TAPP is een dataplatform dat horecaondernemers helpt om sneller en slimmer in- en verkoopkeuzes te maken op basis van actuele data.

IT-ondersteuning op AI-gebied UbiOps is een platform ter ondersteuning van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI), zoals computer vision en natural language processing. Startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel...

Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.