Zorg2025: Digitale Inclusie – (e)Health voor iedereen

Hoe zetten we digitale technologie succesvol in voor zorg en welzijn? Met oog voor uitdagingen én kansen van digitalisering op het gebied van inclusie? Dit Zorg2025 event op 10 oktober staat in het teken van digitale inclusie – (e)Health voor iedereen.

Digitale technologie is niet meer weg te denken uit het domein van zorg en welzijn. Naar alle verwachting zal de rol van technologie hierin alleen maar toenemen. Aan de ene kant biedt dit veel kansen en mogelijkheden om toegang tot zorg te vergroten. Daar tegenover staat dat voor een aanzienlijke groep mensen het gebruik van technologie moeilijk is en verkleint het juist de toegang tot zorg. Hoe kunnen we zorgen dat iedereen mee kan doen in de digitale samenleving en de juiste passende zorg en ondersteuning krijgt?

ROM InWest is een van de organisatoren van Zorg2025. Senior business developer Linze Rijswijk van ROM InWest: “Digitalisering van de zorg is nodig voor efficiëntie en betere zorg, maar ook om met minder medewerkers toe te kunnen. Er zijn veel startups in de zorg die daar een bijdrage aan kunnen leveren. Dit event geeft dit soort startups bij uitstek de kans om met partijen in de zorg in contact te komen.”

Programma

De volgende sprekers hebben we hiervoor uitgenodigd:

  • Christine Dedding, associate professor Participatie & Co-creatie bij de afdeling Metamedica van Amsterdam UMC. Christine neemt ons mee in haar onderzoek ‘Doing eHealth Right’, waarbij de focus nietligt op de (digitale) vaardigheden van patiënten en zorgverleners maar juist op de innovatieve oplossingen op systeemniveau.
  • Tess den Uyl:Research consultant VicarVision. VicarVision heeft emotie analyse software ontwikkeld waarmee gezichtsexpressies te detecteren zijn. Tess licht toe hoe VicarVision deze software heeft doorontwikkeld voor de zorg- en welzijnssector. Bijvoorbeeld door deze software te gebruiken in een zorgrobot voor ouderen om gezond ouder worden te bevorderen. De zorgrobot signaleert met de software de non-verbale signalen van de ouderen waardoor gepersonaliseerde gedragsveranderingen voorgesteld kunnen worden.
  • Steven van de Vijver, huisarts werkzaam bij de afdeling Huisartsgeneeskunde in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam en bij Amsterdam Health & Technology Instituut. Steven gaat in op het project HealthEmove om ongedocumenteerden hun eigen (medische )data te geven in een persoonlijk datakluisje. Op dit moment is het een groot probleem dat deze mensen die op allerlei verschillende locaties verblijven in korte tijd binnen Nederland en Europa geen medische continuïteit en/of geschiedenis hebben. Dit initiatief is gestart samen met OLVG, Rode Kruis, Dokters van de Wereld, Patients Know Best (PGO), Kruispost en ondersteuning gemeente Amsterdam.

Het evenement vindt plaats op 10 oktober en is gratis. Registratie is vereist. Meld je hier aan.

Meer informatie

Samen met ahtiAmsterdam AI, de RabobankROM InWest en Sigra organiseren we de Zorg2025 bijeenkomsten. Deze ontmoetingsmiddagen zijn gericht op het samenbrengen van zorg- en welzijnsinnovators en professionals, bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Het uitgangspunt is om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen.

Lees meer over de Zorg2025 bijeenkomsten en bekijk de berichten over eerdere edities.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief