ROM InWest investeert in verhuurplatform voor baby- en kinderspullen

ROM InWest investeert in Tiny Library, een online verhuurplatform voor baby- en kinderspullen. Het geld moet helpen bij de door-ontwikkeling van het platform en de verdere professionalisering van de organisatie – waarna het bedrijf wilt uitbreiden in assortiment en partners. De missie: een lagere CO 2-uitstoot door minder nieuwproductie van spullen.

Tiny Library, opgericht in 2020, is dé online one-stop-shop voor het huren van spullen voor baby’s en kinderen tot circa vier jaar. Het assortiment bevat zo’n 550 producten, variëren van kinderwagens tot buggy’s, co-sleepers, kinderstoelen, autostoelen, ledikanten, wipstoelen, boxen, bakfietsen, kinderfietsen, reisproducten, draagzakken, babyfoons, borstkolven, wasbare luiers en speelgoed. Klanten kunnen voor een vast maandbedrag producten huren zo lang ze nodig zijn, om ze daarna weer terug te sturen. Fabrikanten stellen de producten beschikbaar (afgezien van pilot producten) in ruil voor een deel van de huur.

Minder nieuwproductie nodig
“In de eerste vier jaar van een kind hebben de ouders – verspreid over relatief korte periodes – allerlei gebruiksproducten nodig”, vertelt oprichter en eigenaar Julie Munneke van Tiny Library. “Al die spullen kosten niet alleen veel geld, maar drukken ook zwaar op het klimaat. Een nieuwe kinderwagen heeft bijvoorbeeld al snel een CO2-footprint van meer dan 300 kilo. Doordat ouders bij ons spullen kunnen huren in plaats van kopen, hebben we met zijn allen veel minder nieuwe baby- en kinderproducten nodig. Omdat fabrikanten eigenaar blijven van hun producten, stimuleert ons platform ze om die producten zo te ontwikkelen dat ze langer meegaan. Ook dat indirecte effect leidt op termijn tot minder CO2-uitstoot.”

Uitbreiden in assortiment en partners
Nadat Munneke in 2020 de eerste samenwerkingen met leveranciers was aangegaan, wist ze ook al snel grote merken als Bugaboo, BabyPlanet en Joolz aan boord te krijgen. Door promotie via social media, advertising en marketing breidde ze het assortiment in 2023 stevig uit en groeide de omzet fors. De investering van ROM InWest in haar bedrijf is juist nu bijzonder welkom. “Dit geld helpt ons bij de doorontwikkeling van het platform en verdere professionalisering van de organisatie. We zitten in een cruciale fase voor verdere groei. Ook verwacht ik via ROM InWest een groter netwerk van andere financiers te krijgen. Als we goed door deze fase komen, kunnen we verder gaan uitbreiden in assortiment en partners en onze impact nog verder vergroten.”

Reden investering ROM InWest
“ROM InWest ziet in Tiny Library een ondernemer die op professionele wijze jonge ouders helpt een duurzame keuze te maken zonder aan kwaliteit in te boeten. Doordat Tiny Library het mogelijk maakt baby- en kinderspullen te huren in plaats van te kopen, levert zij een bijdrage aan de circulaire economie”, aldus Janet Nieboer CEO van ROM InWest.

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

       Nieuws
28 februari 2024

Terugblik ROM Young Talent Program 2023 

Medio maart 2023 ging het ROM Young Talent Program van start, een nieuw en uniek initiatief voor net afgestudeerden en starters op de arbeidsmarkt met...
      ROM InWest
20 februari 2024

“Digitalisering is een katalysator van urgente transities in de hele maatschappij” 

Door ondernemers te helpen bij het uitstippelen en financierbaar maken van hun digitale innovaties, versnelt ROM InWest de digitalisering van de maatschappij. Vanwaar de keuze...
       Nieuws
08 februari 2024

Dit zijn de genomineerden voor de Zorginnovatieprijs 2024 

Welk Noord-Hollands bedrijf gaat naar de nationale finale van de Zorginnovatieprijs 2024 – de prijs voor de meest innovatieve onderneming op het gebied van zorg...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief