Supersola haalt 1 miljoen euro aan groeifinanciering op voor de productie van Plug & Play zonnepanelen

DEN HAAG 16 MEI 2023 – Zonnepaneelleverancier Supersola heeft onder leiding van ROM InWest een investering van 1 miljoen euro opgehaald. Naast ROM InWest treden ook Techfund One en een aantal leden van De InvesteerdersClub toe als aandeelhouders.

De financiële injectie dient om verder op te schalen, meer producten te maken en Supersola’s naamsbekendheid te vergroten. Dankzij deze investering verwacht het bedrijf komend jaar een substantiële omzetgroei.

Uitbreiden en opschalen
“Dit wordt het jaar waarin we Europees gaan groeien en in de Nederlandse en Franse bouwmarkten willen liggen”, vertelt oprichter Julius Smith van Supersola. “Interesse is er vanuit heel Europa, maar we richten ons nu vooral op ons thuisland Nederland en op Frankrijk, waar vrijwel alle grote bouwmarkten (Castorama, E.Leclerc, Brico Depot etc.) ons al hebben benaderd om te kunnen verkopen. Met deze investering breiden we onze productiecapaciteit uit en kunnen we gaan opschalen.”

Plug & Play-oplossing

Supersola biedt een zelf ontwikkeld en geproduceerd zonnepaneel dat direct klaar is voor gebruik. Aansluiten kan in drie eenvoudige stappen: (1) uitklappen, (2) de ballasttanks vullen met water en (3) de stekker in een geaard stopcontact steken. Het vullen en verzwaren met water dient – net als bij een parasolvoet – om het paneel stevig op zijn plaats te houden. Door het water er weer uit te laten lopen, wordt de Supersola goed verplaatsbaar naar bijvoorbeeld je nieuwe (huur)huis. De stroom die de Supersola via een standaard stekker levert aan je huis, gaat eerst naar apparaten die op dat moment stroom verbruiken. Als er meer stroom wordt opgewekt dan dat er wordt verbruikt, levert de Supersola stroom terug aan het stroomnetwerk. Huishoudens kunnen met één paneel beginnen en ter uitbreiding later meerdere panelen aan elkaar verbinden.

Ook voor huurders

“Met de Supersola krijgen bijna alle huishoudens de mogelijkheid om hun huis te verduurzamen. Eén zonnepaneel is al genoeg om de eerste stap te zetten. De eenvoudige installatie vereist geen technische kennis, voorkomt duur installatiewerk en maakt het mogelijk het paneel mee te nemen als je gaat verhuizen. Het paneel is dus ook geschikt voor huurders, die meestal geen vaste zonnepanelen kunnen installeren om hun energierekening te verlagen”, aldus Smith.

Ondersteuning vanuit netwerken

Naast financiële ondersteuning biedt ROM InWest Supersola een groot zakelijk netwerk, dat het bedrijf op langere termijn kan helpen doorgroeien. Techfund One zorgt voor de nodige technische ervaring en kennis van het effectief opschalen van een bedrijf. De InvesteerdersClub bestaat vooral uit ondernemers met een groot netwerk die zelf al eens eerder succesvol een bedrijf hebben opgezet, waardoor zij Supersola met hun ervaring kunnen ondersteunen en adviseren. Supersola ontving eerder al diensten en investeringen vanuit het door de EU ondersteunde EIT InnoEnergy, en investeringen van voormalig topmannen van grote energiemaatschappijen, Arnoud Kamerbeek en Rolf Fouchier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief