Supersola haalt 1 miljoen euro aan groeifinanciering op voor de productie van Plug & Play zonnepanelen

DEN HAAG 16 MEI 2023 – Zonnepaneelleverancier Supersola heeft onder leiding van ROM InWest een investering van 1 miljoen euro opgehaald. Naast ROM InWest treden ook Techfund One en een aantal leden van De InvesteerdersClub toe als aandeelhouders.

De financiële injectie dient om verder op te schalen, meer producten te maken en Supersola’s naamsbekendheid te vergroten. Dankzij deze investering verwacht het bedrijf komend jaar een substantiële omzetgroei.

Uitbreiden en opschalen
“Dit wordt het jaar waarin we Europees gaan groeien en in de Nederlandse en Franse bouwmarkten willen liggen”, vertelt oprichter Julius Smith van Supersola. “Interesse is er vanuit heel Europa, maar we richten ons nu vooral op ons thuisland Nederland en op Frankrijk, waar vrijwel alle grote bouwmarkten (Castorama, E.Leclerc, Brico Depot etc.) ons al hebben benaderd om te kunnen verkopen. Met deze investering breiden we onze productiecapaciteit uit en kunnen we gaan opschalen.”

Plug & Play-oplossing

Supersola biedt een zelf ontwikkeld en geproduceerd zonnepaneel dat direct klaar is voor gebruik. Aansluiten kan in drie eenvoudige stappen: (1) uitklappen, (2) de ballasttanks vullen met water en (3) de stekker in een geaard stopcontact steken. Het vullen en verzwaren met water dient – net als bij een parasolvoet – om het paneel stevig op zijn plaats te houden. Door het water er weer uit te laten lopen, wordt de Supersola goed verplaatsbaar naar bijvoorbeeld je nieuwe (huur)huis. De stroom die de Supersola via een standaard stekker levert aan je huis, gaat eerst naar apparaten die op dat moment stroom verbruiken. Als er meer stroom wordt opgewekt dan dat er wordt verbruikt, levert de Supersola stroom terug aan het stroomnetwerk. Huishoudens kunnen met één paneel beginnen en ter uitbreiding later meerdere panelen aan elkaar verbinden.

Ook voor huurders

“Met de Supersola krijgen bijna alle huishoudens de mogelijkheid om hun huis te verduurzamen. Eén zonnepaneel is al genoeg om de eerste stap te zetten. De eenvoudige installatie vereist geen technische kennis, voorkomt duur installatiewerk en maakt het mogelijk het paneel mee te nemen als je gaat verhuizen. Het paneel is dus ook geschikt voor huurders, die meestal geen vaste zonnepanelen kunnen installeren om hun energierekening te verlagen”, aldus Smith.

Ondersteuning vanuit netwerken

Naast financiële ondersteuning biedt ROM InWest Supersola een groot zakelijk netwerk, dat het bedrijf op langere termijn kan helpen doorgroeien. Techfund One zorgt voor de nodige technische ervaring en kennis van het effectief opschalen van een bedrijf. De InvesteerdersClub bestaat vooral uit ondernemers met een groot netwerk die zelf al eens eerder succesvol een bedrijf hebben opgezet, waardoor zij Supersola met hun ervaring kunnen ondersteunen en adviseren. Supersola ontving eerder al diensten en investeringen vanuit het door de EU ondersteunde EIT InnoEnergy, en investeringen van voormalig topmannen van grote energiemaatschappijen, Arnoud Kamerbeek en Rolf Fouchier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

       Nieuws
15 mei 2023

Voedselvernieuwers opgelet: neem deel aan het Business Innovation Program Food    

De wereld van morgen heeft vandaag voedsel vernieuwers nodig. Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer, slimmer, efficiënter of gezonder en zoek je toegang tot de markt met een verdienmodel? Neem dan deel aan de introductieworkshop van het Business Innovation Program Food (BIPF).
      Samenwerking
14 april 2023

Werken aan een duurzaam en haalbaar verdienmodel in het Business Innovation Program Food

De voedselketen kan niet alleen aan het begin, maar ook aan het einde worden verduurzaamd. Bijvoorbeeld met de innovatieve composter die het jonge Noord-Hollandse bedrijf Mago Bio Solutions ontwikkelt. Onder begeleiding van ROM InWest draait de start-up momenteel mee in het Business Innovation Program Food. 
      blog
13 april 2023

De drie i’s van ROM InWest: innoveren, investeren en intelligence

Mijn eerste blog als CEO van ROM InWest schrijf ik vol trots, terugblikkend op een eerste jaar vol sprekende resultaten. We sloten in 2022 maar liefst vijf deals met innovatieve ondernemers in de regio en zagen dat onze totale investering ter waarde van 3,4 miljoen euro nog eens 8,1 miljoen euro van andere private en publieke investeerders mobiliseerde. Omgerekend was dat een multiplier effect van 2.4. Cijfers liegen niet, is het bekende gezegde.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief