Supersola haalt 1 miljoen euro aan groeifinanciering op voor de productie van Plug & Play zonnepanelen

DEN HAAG 16 MEI 2023 – Zonnepaneelleverancier Supersola heeft onder leiding van ROM InWest een investering van 1 miljoen euro opgehaald. Naast ROM InWest treden ook Techfund One en een aantal leden van De InvesteerdersClub toe als aandeelhouders.

De financiële injectie dient om verder op te schalen, meer producten te maken en Supersola’s naamsbekendheid te vergroten. Dankzij deze investering verwacht het bedrijf komend jaar een substantiële omzetgroei.

Uitbreiden en opschalen
“Dit wordt het jaar waarin we Europees gaan groeien en in de Nederlandse en Franse bouwmarkten willen liggen”, vertelt oprichter Julius Smith van Supersola. “Interesse is er vanuit heel Europa, maar we richten ons nu vooral op ons thuisland Nederland en op Frankrijk, waar vrijwel alle grote bouwmarkten (Castorama, E.Leclerc, Brico Depot etc.) ons al hebben benaderd om te kunnen verkopen. Met deze investering breiden we onze productiecapaciteit uit en kunnen we gaan opschalen.”

Plug & Play-oplossing

Supersola biedt een zelf ontwikkeld en geproduceerd zonnepaneel dat direct klaar is voor gebruik. Aansluiten kan in drie eenvoudige stappen: (1) uitklappen, (2) de ballasttanks vullen met water en (3) de stekker in een geaard stopcontact steken. Het vullen en verzwaren met water dient – net als bij een parasolvoet – om het paneel stevig op zijn plaats te houden. Door het water er weer uit te laten lopen, wordt de Supersola goed verplaatsbaar naar bijvoorbeeld je nieuwe (huur)huis. De stroom die de Supersola via een standaard stekker levert aan je huis, gaat eerst naar apparaten die op dat moment stroom verbruiken. Als er meer stroom wordt opgewekt dan dat er wordt verbruikt, levert de Supersola stroom terug aan het stroomnetwerk. Huishoudens kunnen met één paneel beginnen en ter uitbreiding later meerdere panelen aan elkaar verbinden.

Ook voor huurders

“Met de Supersola krijgen bijna alle huishoudens de mogelijkheid om hun huis te verduurzamen. Eén zonnepaneel is al genoeg om de eerste stap te zetten. De eenvoudige installatie vereist geen technische kennis, voorkomt duur installatiewerk en maakt het mogelijk het paneel mee te nemen als je gaat verhuizen. Het paneel is dus ook geschikt voor huurders, die meestal geen vaste zonnepanelen kunnen installeren om hun energierekening te verlagen”, aldus Smith.

Ondersteuning vanuit netwerken

Naast financiële ondersteuning biedt ROM InWest Supersola een groot zakelijk netwerk, dat het bedrijf op langere termijn kan helpen doorgroeien. Techfund One zorgt voor de nodige technische ervaring en kennis van het effectief opschalen van een bedrijf. De InvesteerdersClub bestaat vooral uit ondernemers met een groot netwerk die zelf al eens eerder succesvol een bedrijf hebben opgezet, waardoor zij Supersola met hun ervaring kunnen ondersteunen en adviseren. Supersola ontving eerder al diensten en investeringen vanuit het door de EU ondersteunde EIT InnoEnergy, en investeringen van voormalig topmannen van grote energiemaatschappijen, Arnoud Kamerbeek en Rolf Fouchier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

       Nieuws
28 februari 2024

Terugblik ROM Young Talent Program 2023 

Medio maart 2023 ging het ROM Young Talent Program van start, een nieuw en uniek initiatief voor net afgestudeerden en starters op de arbeidsmarkt met...
      ROM InWest
20 februari 2024

“Digitalisering is een katalysator van urgente transities in de hele maatschappij” 

Door ondernemers te helpen bij het uitstippelen en financierbaar maken van hun digitale innovaties, versnelt ROM InWest de digitalisering van de maatschappij. Vanwaar de keuze...
       Nieuws
08 februari 2024

Dit zijn de genomineerden voor de Zorginnovatieprijs 2024 

Welk Noord-Hollands bedrijf gaat naar de nationale finale van de Zorginnovatieprijs 2024 – de prijs voor de meest innovatieve onderneming op het gebied van zorg...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief