Scale up Solarix haalt investering van € 900.000 op voor versnellen esthetische zonnepanelenproductie

Haarlem/Weesp, 10 februari 2023 – Solarix ontvangt een investeringsimpuls van € 900.000. Investeerders zijn ROM InWest en drie investeerders in de bouwsector. Zo kan het Noord-Hollandse bedrijf, specialist in hoogwaardige, gekleurde zonnepanelen voor gevels, vol inzetten op een verhoogde productie als antwoord op de snel groeiende vraag naar esthetische zonnepanelen.

ROM InWest leidt de investering die de Noord-Hollandse energietransitie verder verstevigt. De overeenkomst tussen Solarix en ROM InWest is getekend op 8 februari 2023. Deze investering komt voort uit het zogenaamde Transitiefonds van de Nederlandse overheid, bedoeld voor steun aan bedrijven die met hun dienst of product de grote, noodzakelijke transities van deze tijd versnellen.

Het business model van Solarix is gericht op het ontwerpen, ontwikkelen, leveren en assembleren van zonnepanelen voor duurzame én aantrekkelijke energie-opwekkende gevels. De gekleurde zonnepanelen worden in Europa geproduceerd. Het bedrijf is opgericht in 2018 door architect Marloes van Heteren en productontwerper en kunstenaar Reinier Bosch met als doel de solarwereld en de bouwwereld te veranderen. In 2015 wonnen zij de Solar Design Award met hun prototype van een esthetisch zonnepaneel voor geveltoepassingen. In 2018 werd de eerste Solar Design gevel opgeleverd,en in 2022 realiseerde Solarix als eerste partij in Europa een Solar Design gevel met gekleurde,
lichtgewicht én circulaire zonnepanelen.

Volgende stap in energietransitie
Janet Nieboer, CEO van ROM InWest, is blij met de overeenkomst met Solarix omdat dit een volgende stap in de energietransitie betekent: “ROM InWest werkt aan een robuuste Noord-Hollandse economie die gelijke kansen biedt aan iedereen en niet ten koste gaat van onze planeet en het klimaat. Door investeringen in ‘groene’, veelbelovende bedrijven versnellen we duurzame innovaties die beslissend zijn voor de energietransitie. Solarix past perfect in dat profiel.”

Gevelpanelen als Europese oplossing
“Nieuwe klimaatregelgeving en de snel stijgende energieprijzen maken het steeds belangrijker dat gebouwen al dan niet deels hun eigen energie opwekken”, schetst oprichter Reinier Bosch van Solarix. “Zonnepanelen leveren meestal de grootste bijdrage, maar vooral bij hoogbouw is het dakoppervlak vaak te klein voor het plaatsen van voldoende zonnepanelen. Gevelpanelen zijn daarop het antwoord. De vraag daarnaar groeit hard, dus we zijn blij dat onze productie en het aantal arbeidsplaatsen dankzij deze investering fors kan worden uitgebreid. Het betekent dat Solarix zich kan doorontwikkelen van Nederlandse koploper tot een prominente Europese speler.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Agurotech
      Publicatie
09 maart 2023

Agurotech haalt investering op voor versnellen duurzame landbouw met data-gedreven beregeningsbeheer

Agurotech ontvangt een investeringsimpuls van € 1,5 miljoen van Navus Ventures en ROM InWest. Zo kan het Amsterdamse hightechbedrijf, expert in data-gestuurd beregeningsbeheer, de volgende...
      Publicatie
08 maart 2023

Tex.tracer haalt € 1,5 miljoen aan startkapitaal op om transparantie in de textielindustrie aan te brengen

De sociale onderneming Tex.tracer kondigt vandaag een investering aan van € 1,5 miljoen door ROM InWest, HearstLab Europe, Joanna Invests en diverse durfkapitaalverstrekkers.
      Publicatie
23 december 2022

Voedsel Vernieuwers Gezocht!

Neem deel aan het Business Innovation Program Food De wereld van morgen heeft vandaag voedsel vernieuwers nodig. Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer,...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief