Gamechanger

Solarix, Esthetische zonnepanelen voor gevels

gebouw waarvan de gevel is gemaakt van designpanelen waar een zonnepaneel achter zit.

Solarix

Gegevens

Missie:
De energietransitie in de gebouwde omgeving versnellen door gebouwen zelfvoorzienend in hun energiebehoefte te maken.

Fonds: Transitiefonds

Draagt bij aan transitie:
Energietransitie

Draagt bij aan transitie:
Energietransitie

Draagt bij aan SDG(s):

 

Marloes en reinier

Esthetische zonnepanelen voor geveltoepassingen

De vraag naar energieopwekkende gevels groeit snel, terwijl geschikte producten ontbreken. In de solarwereld draait alles om standaardisatie en de optimale opbrengsten, maar in de bouwwereld zit men niet te wachten op integratie van klassieke zwarte zonnepanelen in gevels omdat deze lastig te combineren zijn met de esthetische wensen van gebruikers.

Duurzame én mooie energieopwekking

Solarix ontwerpt, ontwikkelt en levert gekleurde zonnepanelen. Dat levert mooie, duurzame energie-opwekkende gevels. Solarix levert de panelen en montagesystemen aan (gevel)bouwers en/of direct aan projectontwikkelaars of gebouweigenaren.

In 2015 won Solarix met hun prototype van een esthetisch zonnepaneel voor geveltoepassingen. Inmiddels heeft het product zich bewezen, neemt de interesse sterk toe, en zijn er verschillende projecten gerealiseerd.

gebouw waarvan de gevel is gemaakt van designpanelen waar een zonnepaneel achter zit.
"ROM InWest is voor Solarix een mooie partner om zich mee door te ontwikkelen van Nederlandse koploper tot een prominente Europese speler in de productie van mooie gekleurde zonnepanelen die geïntegreerd worden in de gebouwde omgeving.”
reinier
Reinier Bosch

Bijdragen aan een sterke regionale economie

Solarix richt zich op nieuwbouwprojecten, woningbouw of utiliteit met een potentieel geveloppervlak van minimaal 100m2 waar het toepassen van hun designpanelen het meeste oplevert of zelfs een voorwaarde is om een omgevingsvergunning te verkrijgen. De zonnepanelen worden geproduceerd in Europa, het montagesysteem in Nederland en de assemblage vindt plaats in Noord-Holland. Voor de montage en E-installatie van de zonnepanelen in de projecten werkt Solarix met verschillende partijen die veelal in de randstad en in Noord-Holland zijn gevestigd.

Productie en circulariteit

Productinnovaties staan bij Solarix in het teken van circulariteit, kwaliteit en een goede prijs. Om producten meer circulair te maken, is een uniek montagesysteem ontwikkeld. Dit systeem maakt het mogelijk ieder paneel individueel uit te nemen en uit te wisselen. Het systeem is voor 90% gemaakt van gerecycled aluminium en in Nederland geproduceerd.

Investering ROM InWest

Solarix zocht naar groeifinanciering, onder andere om een gestandaardiseerd modulair product te ontwikkelen en met een sterker team sneller de groeiende vraag naar projecten aan te kunnen. ROM InWest investeert in Solarix om bij te dragen aan de energietransitie en een sterke regionale economie.  

Energietransitie

Van fossiele naar hernieuwbare energiebronnen

Gerelateerde
Inspiratie

2 november 2023

Laagdrempelige oplossing voor duurzame stroom

Eerst fors moeten investeren in zonnepanelen om er vervolgens pas de vruchten van te plukken: zo werkt het niet voor...
10 februari 2023

Scale up Solarix haalt investering van € 900.000 op voor versnellen esthetische zonnepanelenproductie

Publicatie
Solarix ontvangt een investeringsimpuls van € 900.000. Investeerders zijn ROM InWest en drie investeerders in de bouwsector. Zo kan het...

Onze
gamechangers

Onze
game-
changers

Peerby biedt een flexibel online peer2peer-platform voor het lenen en uitlenen van spullen in de buurt.

Met de technologie van Kepler Vision Technologies, brengt Kepler meer efficiëntie in de ouderenzorg.

Lgem produceert en verhuurt fotobioreactoren (ook wel photobioreactors, kortweg PBR’s) voor de kweek van microalgen op industriële schaal en voor een keur aan commerciële toepassingen.

Kanker is een groot en snel groeiend maatschappelijk probleem: de verwachting is dat het aantal kankergevallen de komende twintig jaar met 70% toeneemt. Immunotherapie kán heel effectief zijn, maar werkt...

Tiny Library vindt dat ouders eenvoudig en voordelig babyspullen moeten kunnen huren in plaats van kopen, zodat we met zijn allen veel minder nieuwe spullen aan moeten schaffen.

TAPP is een dataplatform dat horecaondernemers helpt om sneller en slimmer in- en verkoopkeuzes te maken op basis van actuele data.

IT-ondersteuning op AI-gebied UbiOps is een platform ter ondersteuning van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI), zoals computer vision en natural language processing. Startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel...

Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.