Kepler Vision Technologies haalt investering van € 1.5 miljoen op voor slimme sensortechnologie

Haarlem, 28 maart 2024 – Kepler Vision Technologies, softwareontwikkelaar voor de zorgsector, heeft van ROM InWest en bestaande aandeelhouders een totale investering van € 1.5 miljoen ontvangen. Met dit geld kan het bedrijf de productie van de Kepler Night Nurse opschalen. Deze slimme sensortechnologie, die onder meer toepasbaar is in de ouderenzorg, helpt de werkdruk bij zorgprofessionals te verlagen en verbetert tegelijkertijd de kwaliteit van zorg.

Keplers Night Nurse detecteert met behulp van slimme sensoren heel precies wanneer patiënten vallen, op het randje van hun bed gaan zitten, te lang in de badkamer blijven of langere tijd op één zijde liggen. Zo kan zorgpersoneel sneller en selectiever passende actie ondernemen.

Minder foutieve meldingen
Met de slimme sensortechnologie van Night Nurse brengt Kepler meer efficiëntie in het veeleisende werk van zorgverleners in de ouderenzorg. Zij moeten nu tijdens een nachtdienst vaak tot wel drie keer alle kamers afgaan om na een melding te checken of patiënten niks mankeren. In relatief veel gevallen blijkt de melding foutief, waardoor veel patiënten onnodig wakker worden en kostbare tijd voor échte zorg verloren gaat. De Kepler Night Nurse dringt het aantal foutieve meldingen terug met maar liefst 99%.

Nijpende personeelstekorten in de zorg
De zorgsector kampt al jaren met nijpende tekorten aan personeel”, vertelt Harro Stokman, CEO van Kepler. “Dat probleem wordt door dubbele vergrijzing alleen maar groter: een kwart van het huidige personeel gaat de komende vijf jaar met pensioen en ondertussen blijft het aantal ouderen groeien. De ouderenzorg heeft dus meer dan ooit belang bij efficiëntie. Dankzij de investering van ROM InWest kunnen we Night Nurse op grotere schaal gaan produceren om meer zorgpersoneel te helpen in hun werk. Mijn doel is dat onze software in 2030 waakt over een miljoen patiënten.”

Hulp voor patiënten én zorgprofessionals
ROM InWest is trots dat het kan bijdragen aan de zorgoplossing van Kepler. “De Kepler Night Nurse biedt een slim en betrouwbaarder alternatief voor bestaande domotica zoals kettingen met paniek-knop en bed-matten”, vertelt Janet Nieboer, CEO van ROM InWest.  Daarmee draagt Kepler bij aan goede zorg voor de patiënt én maakt het bedrijf het werk van zorgprofessionals efficiënter. Slimme zorgoplossingen zoals zijn keihard nodig om onze zorg op niveau én betaalbaar te houden.”

Over ROM InWest 

ROM InWest is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor de regio Noord-Holland. Het team van zo’n dertig gedreven professionals ondersteunt vanuit Haarlem ondernemers die met hun innovaties bijdragen aan de voedseltransitie, energietransitie, zorgtransitie, circulaire economie en/of aan een robuuste, duurzame en sociale Noord-Hollandse economie. Met diverse programma’s helpt ROM InWest deze ondernemers bij het opschalen en financierbaar maken van hun oplossingen. Naast het bieden van hulp bij het vinden van externe financiers investeert ROM InWest ook zélf in bedrijven vanuit het MKB Fonds en het Transitiefonds. Voor het aanbieden van kennis en netwerken werkt ROM InWest intensief samen met partijen in de regio. Meer informatie: www.rominwest.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

chuck works
       Nieuws
21 mei 2024

Databeveiliging 2.0: hoe Chunk Works slimmer groeit met persoonlijke begeleiding van ROM InWest

‘Datagevoelige’ organisaties kijken met angst en beven naar de snelle opkomst van quantum computers, waarmee hacken kinderspel wordt. Het jonge techbedrijf Chunk Works – opgericht...
       Nieuws
15 mei 2024

Hoe Fabafull met plantaardige tussendoortjes de zorg bedient én de eiwittransitie ‘voedt’

Inspelen op de groeiende vraag naar eiwitrijke voeding in de zorg en tegelijkertijd de eiwittransitie versnellen: met Fabafull, een smaakvol tussendoortje gemaakt van plantaardig eiwit,...
       Nieuws
07 mei 2024

Acceleratieprogramma Toekomstig bouwen: voor startups die blijvend willen groeien

Start-up in biobased of circulaire bouwsector? Betrokken bij datagedreven infrastructuurbeheer en -onderhoud? Schrijf je voor 15 december in voor het acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief