Janet Nieboer voorgedragen als directeur van de ROM InWest

Janet Nieboer is voorgedragen om vanaf 1 januari 2022 de nieuwe directeur-bestuurder te worden van ROM InWest. Momenteel is Nieboer nog werkzaam als algemeen directeur van FMO-NedLinx BV.

Nieboer volgt interim-directeur Vincent van Woerkom op. “De uitdagingen van onze tijd vragen om een landelijk dekkend ROM-netwerk. De daadkracht waarmee de ROM tot stand is gekomen, zal ook een belangrijke waarde zijn hoe wij onze rol als partner in het ecosysteem in de regio gaan vervullen. Door projectontwikkeling, investeringen en partnerships te combineren zullen wij het innovatieve MKB gaan ondersteunen, nieuwe verdienmodellen ontplooien en een bijdrage gaan leveren aan systeemveranderingen. De toekomst van onze regio hangt af van wat we vandaag gezamenlijk doen”, aldus Nieboer.

Met Nieboer als directeur haalt ROM InWest een bestuurder aan boord met internationale ervaring, die een uitgebreide staat van dienst heeft als het gaat om het succesvol opzetten van nieuwe ondernemingen. Naast haar werkzaamheden als algemeen directeur FMO-NedLinx BV, is Nieboer betrokken geweest bij de oprichting van Invest International, een nieuwe investeringsinstelling naast Invest-NL die op 1 oktober jl. is gelanceerd. Invest International gaat, aanvullend aan de markt, via één loket het Nederlandse bedrijfsleven helpen projecten in het buitenland te ontwikkelen en te financieren. Eerder werkte Nieboer wereldwijd voor onder andere ABN Amro en Fortis.

Raad van Commissarissen
Naast de aankondiging van Janet Nieboer als directeur van ROM InWest zijn ook de voorzitter en leden van de raad van commissarissen (RvC) bekend. De RvC zal bestaan uit Josephine de Zwaan (vz), Désirée van Boxtel en Kuldip Singh. De drie leden leunen op geruime ervaring in de publieke sector, investeringsmaatschappijen en de technologiebranche. Met deze verscheidenheid aan achtergronden, gaat de ROM beschikken over een RvC die zowel financiële als inhoudelijke ervaring in huis heeft op het gebied van innovatie, circulariteit en energietransitie.

Lancering ROM InWest
In het bijzijn van minister Stef Blok (EZK), regionale bestuurders en ondernemers werd ROM InWest op 8 oktober feestelijk gelanceerd. De overheden in Noord-Holland maken hiermee, samen met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat, de keten van ROM’s in Nederland compleet. Vanaf 1 januari 2022 gaat ROM InWest zich huisvesten in Cupola XS — de voormalige koepelgevangenis in Haarlem.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

      ROM InWest
20 februari 2024

“Digitalisering is een katalysator van urgente transities in de hele maatschappij” 

Door ondernemers te helpen bij het uitstippelen en financierbaar maken van hun digitale innovaties, versnelt ROM InWest de digitalisering van de maatschappij. Vanwaar de keuze...
Agurotech
      Publicatie
09 maart 2023

Agurotech haalt investering op voor versnellen duurzame landbouw met data-gedreven beregeningsbeheer

Agurotech ontvangt een investeringsimpuls van € 1,5 miljoen van Navus Ventures en ROM InWest. Zo kan het Amsterdamse hightechbedrijf, expert in data-gestuurd beregeningsbeheer, de volgende...
      Publicatie
08 maart 2023

Tex.tracer haalt € 1,5 miljoen aan startkapitaal op om transparantie in de textielindustrie aan te brengen

De sociale onderneming Tex.tracer kondigt vandaag een investering aan van € 1,5 miljoen door ROM InWest, HearstLab Europe, Joanna Invests en diverse durfkapitaalverstrekkers.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief