Agurotech haalt investering op voor versnellen duurzame landbouw met data-gedreven beregeningsbeheer

Haarlem/Amsterdam, 8 maart 2023 – Agurotech ontvangt een investeringsimpuls van € 1,5 miljoen van Navus Ventures en ROM InWest. Zo kan het Amsterdamse hightechbedrijf, expert in data-gestuurd beregeningsbeheer, de volgende stap zetten naar het toekomstbestendig maken van het wereldwijde voedselsysteem.

Navus Ventures leidt de investering die bijdraagt aan verdere digitalisering van de landbouw en efficiënter grondstoffengebruik in de agrarische sector. De investering vanuit ROM InWest komt voort uit het Transitiefonds van de Nederlandse overheid, bedoeld voor steun aan bedrijven die met hun dienst of product de grote, noodzakelijke transities van deze tijd versnellen. 

Data via bodemvochtsensoren en weerstations
Het businessmodel van Agurotech is gericht op het ontwikkelen, produceren en leveren van hardware (bodemvochtsensoren en weerstations) en software (app) aan boeren in de tuin- en akkerbouw en open melkveehouderij. De bodemvochtsensoren en weerstations verzamelen data die de door Agurotech ontwikkelde applicatie interpreteert en combineert met landbouwmodellen. De intuïtieve software biedt land- en melkveehouders praktisch inzicht in de bodemvochtigheid, gekoppeld aan de weerssituatie en -voorspelling. Hierdoor kunnen zij kunstmest en water gerichter, en daarmee efficiënter en duurzamer inzetten, en hun primaire proces optimaliseren. 

 Gevulde pijplijn met orders
Agurotech is in 2020 opgericht en wordt geleid door Joëlle van den Brand en Lilia Planjyan. Zij hebben specifieke kennis van teelt, gewassen en de agrarische markt. Voor Agurotech stond 2022 in het teken van pilots bij boeren en het testen en verbeteren van de software. Zo is de basis gelegd voor een concrete marktvraag met een salespijplijn van ca. 180 sensoren en twintig weerstations. Naast de productie van een batch van duizend sensoren, voert Agurotech in 2023 ook het LIFE-project uit, waarbij 500 bodemsensoren worden geplaatst bij 150 boeren in zes EU-landen. Het is het grootste sensorgestuurde landbouwproject ooit.  

 Volgende stap in duurzame landbouw 
Janet Nieboer, ROM InWest: “Een duurzaam voedselsysteem is een van de belangrijkste uitdagingen van onze tijd. We zijn daarom verheugd te kunnen bijdragen aan deze effectieve aanpak met wereldpotentie. Dankzij de slimme inzet van data in combinatie met geavanceerde hardware, wordt een belangrijke impuls geleverd aan het verbeteren van landbouw, milieu en leefomgeving. Voor de Noord-Hollandse economie kan Agurotech een belangrijke werkgever worden.” 

“We zijn trots op deze investeringsronde,” zegt medeoprichter Joëlle van den Brand van Agurotech. “We hebben met ons systeem de potentie om de landbouw effectief te verduurzamen. Niet alleen in Nederland of Europa, maar overal ter wereld. Dankzij deze investeringen kunnen we ons bedrijf fors opschalen en uitbouwen. We verwachten de komende vijf jaar te groeien en internationaal marktleiderschap te realiseren in belangrijke segmenten.” 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

      Publicatie
08 maart 2023

Tex.tracer haalt € 1,5 miljoen aan startkapitaal op om transparantie in de textielindustrie aan te brengen

De sociale onderneming Tex.tracer kondigt vandaag een investering aan van € 1,5 miljoen door ROM InWest, HearstLab Europe, Joanna Invests en diverse durfkapitaalverstrekkers.
      Publicatie
10 februari 2023

Scale up Solarix haalt investering van € 900.000 op voor versnellen esthetische zonnepanelenproductie

Solarix ontvangt een investeringsimpuls van € 900.000. Investeerders zijn ROM InWest en drie investeerders in de bouwsector. Zo kan het Noord-Hollandse bedrijf, specialist in hoogwaardige,...
      Publicatie
23 december 2022

Voedsel Vernieuwers Gezocht!

Neem deel aan het Business Innovation Program Food De wereld van morgen heeft vandaag voedsel vernieuwers nodig. Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer,...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief