Kledingreparatie voor een duurzamere en ‘inclusievere’ textielindustrie

Duurzamere textielindustrie en een inclusievere samenleving 

Het in Amsterdam gevestigde URC wil kledingmerken en consumenten stimuleren kleding te repareren als aantrekkelijk alternatief voor nieuwkoop, om zo de levensduur van het kledingstuk te verlengen en de CO2-footprint te verlagen. Daarnaast heeft het URC de ambitie om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden.  

Repareren in plaats van weggooien 

Merken die zich bij het URC aansluiten, waaronder pioniers als Patagonia, implementeren de reparatieservice in hun businessmodel. URC wil onder het motto ‘repair is the new cool’ ook de bewustwording bij consumenten vergroten.

Banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt 

URC gaat in de komende jaren meer dan 100 banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder andere via het opleidingsprogramma ‘United Repair Centre Academy’ dat in samenwerking met House of Denim is opgericht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot gecertificeerd kledingmaker. 

“Wij geloven in de kracht van circulariteit en inclusie. Combineer deze twee en we kunnen een wereld creëren waarin iedereen en alles kan floreren en samenleven in eenheid. En laten we niet vergeten: repareren is het nieuwe cool.”
Thami Schweichler
Oprichter van het URC

Investering ROM InWest

Als impactfinancier investeert ROM InWest in de verduurzaming van de textielindustrie en een schaalbare maatschappelijke impact, door de realisatie van banen voor statushouders en mensen met een arbeidsbeperking.

Gegevens

Bedrijf: United Repair Centre
Missie:
De transitie naar een inclusieve arbeidsmarkt en duurzame textielindustrie versnellen.
Draagt bij aan SDG: 8, 10, 12, 13

Meer informatie

“Wij geloven in de kracht van circulariteit en inclusie. Combineer deze twee en we kunnen een wereld creëren waarin iedereen en alles kan floreren en samenleven in eenheid. En laten we niet vergeten: repareren is het nieuwe cool.”
Thami Schweichler
Oprichter van het URC

Gerelateerde items

      Investeren
      Duurzame energie
supersola-logo-NB

Plug&Play zonnepaneel van Supersola verlaagt drempel voor verduurzaming

Zonne-energie zonder ingewikkelde keuzes. Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.
      Investeren
      Digitale transitie
Quicargo-logo_header-1

Op weg naar het eerste emissie-neutrale vrachtnetwerk ter wereld

De logistieke sector is een van de meest vervuilende sectoren wereldwijd. Quicargo helpt vervoerders ongebruikte transportcapaciteit efficiënt te benutten, met minder CO2-uitstoot én lagere kosten ...
      Investeren
      Duurzame energie
Schermafbeelding 2023-04-12 om 09.39.54

Een duurzamer huis zónder tijdverlies en gedoe

Veel woningbezitters willen wel duurzamer wonen, maar vinden de maatregelen tijdrovend en een hoop gedoe. Woon Duurzaam helpt ze met een op maat gemaakt plan dat ze volledig ontzorgt.
      Investeren
      Life Sciences & Health
YourCampus-logo

Passende en relevante arbeidsvoorwaarden voor gelukkige medewerkers

Waarom gratis fitness aanbieden als je werknemer daar niet van houden? YourCampus laat werknemers zélf secundaire arbeidsvoorwaarden kiezen, passend bij hun persoonlijke interesses.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief