Gamechanger

United Repair Centre, Kledingreparatie voor een duurzamere en ‘inclusievere’ textielindustrie.

United repair centre team

United Repair Centre

Gegevens

Missie:
De transitie naar een inclusieve arbeidsmarkt en duurzame textielindustrie versnellen.

Fonds: MKB Fonds

Draagt bij aan transitie:
Circulaire transitie

Draagt bij aan transitie:
Circulaire transitie

Draagt bij aan SDG(s):

 

medewerker aan het werk in United repair centre

Duurzamere textielindustrie en een inclusievere samenleving

Het in Amsterdam gevestigde United Repair Centre wil kledingmerken en consumenten stimuleren kleding te repareren als aantrekkelijk alternatief voor nieuwkoop, om zo de levensduur van het kledingstuk te verlengen en de CO2-footprint te verlagen. Daarnaast heeft het United Repair Centre de ambitie om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden.  

Repareren in plaats van weggooien

Merken die zich bij het United Repair Centre aansluiten, waaronder pioniers als Patagonia, implementeren de reparatieservice in hun businessmodel. United Repair Centre wil onder het motto ‘repair is the new cool’ ook de bewustwording bij consumenten vergroten.

United repair centre team
“Wij geloven in de kracht van circulariteit en inclusie. Combineer deze twee en we kunnen een wereld creëren waarin iedereen en alles kan floreren en samenleven in eenheid. En laten we niet vergeten: repareren is het nieuwe cool.”
Thami Schweichler
Thami Schweichler
Oprichter van United Repair Centre

Banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

United Repair Centre gaat in de komende jaren meer dan 100 banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder andere via het opleidingsprogramma ‘United Repair Centre Academy’ dat in samenwerking met House of Denim is opgericht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot gecertificeerd kledingmaker. 

 

Investering ROM InWest

Als impact-financier investeert ROM InWest in de verduurzaming van de textielindustrie en een schaalbare maatschappelijke impact, door de realisatie van banen voor statushouders en mensen met een arbeidsbeperking.

 

Circulaire transitie

Van een lineaire naar een circulaire economie

Gerelateerde
Inspiratie

28 februari 2024

Terugblik ROM Young Talent Program 2023 

Medio maart 2023 ging het ROM Young Talent Program van start, een nieuw en uniek initiatief voor net afgestudeerden en...

Onze
gamechangers

Onze
game-
changers

Peerby biedt een flexibel online peer2peer-platform voor het lenen en uitlenen van spullen in de buurt.

Met de technologie van Kepler Vision Technologies, brengt Kepler meer efficiëntie in de ouderenzorg.

Lgem produceert en verhuurt fotobioreactoren (ook wel photobioreactors, kortweg PBR’s) voor de kweek van microalgen op industriële schaal en voor een keur aan commerciële toepassingen.

Kanker is een groot en snel groeiend maatschappelijk probleem: de verwachting is dat het aantal kankergevallen de komende twintig jaar met 70% toeneemt. Immunotherapie kán heel effectief zijn, maar werkt...

Tiny Library vindt dat ouders eenvoudig en voordelig babyspullen moeten kunnen huren in plaats van kopen, zodat we met zijn allen veel minder nieuwe spullen aan moeten schaffen.

TAPP is een dataplatform dat horecaondernemers helpt om sneller en slimmer in- en verkoopkeuzes te maken op basis van actuele data.

IT-ondersteuning op AI-gebied UbiOps is een platform ter ondersteuning van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI), zoals computer vision en natural language processing. Startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel...

Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.