20 augustus 2023

Subsidie voor waterstof-innovaties: Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) 

waterstof

Zoek jij als groene ondernemer financiering voor de ontwikkeling van je waterstof-innovatie? Bijvoorbeeld voor de productie, transport en opslag van waterstof of voor nieuwe manieren om waterstof te gebruiken? Vraag dan subsidie aan uit de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+). ROM InWest kan je bij je aanvraag helpen.  

Waterstof wordt als energiedrager belangrijk voor ons toekomstige energiesysteem, dat niet te sterk moet afhangen van het weer – zoals bij zonne- en windenergie. Maar om écht op waterstof te kunnen vertrouwen, moet we zeker weten dat het schoon, betaalbaar en veilig is. Bovendien moeten we het slim en efficiënt kunnen gebruiken. Met de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) moedigt de overheid ondernemers aan om innovaties te ontwikkelen voor hernieuwbare (duurzame) waterstof en hernieuwbare waterstofdragers.

Over de DEI+

Met de subsidieregeling DEI+ kun je als ondernemer subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van één of meer innovatieve producten en diensten die helpen bij:

  • de productie van waterstof; 
  • transport en opslag van waterstof(dragers);
  • gebruik van waterstof(dragers).

Het totaal budget bedraagt € 40 miljoen. De aanvraag-periode is geopend sinds 3 juli 2023 en loopt nog tot 25 juni 2024, 17:00 uur. Voor deze regeling geldt: ‘Wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Meer informatie over deze subsidie vind je hier.Meer informatie over deze subsidie vind je hier. 

Tips bij je aanvraag van Eric van Heerwaarden, Business Developer bij ROM InWest:
  1. “Begin op tijd met het opstellen van de aanvraag. Het totaal beschikbare subsidiebedrag wordt verdeeld volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. 
  2. Spar met mensen van buiten je eigen organisatie om je aanvraag op de juiste manier te positioneren: zij kijken ernaar met een frisse blik. Benut bestaande netwerken zoals die van InWest, RVO of de Topsector en raadpleeg een adviseur om de aanvraag zelf op te stellen. 
  3. Breng in kaart hoezeer je andere spelers in de waardeketen nodig hebt om jouw innovatie tot een succes te maken. Betrek ze als dat nodig is bij de aanvraag; als partner, als leverancier of met een ondersteuningsverklaring. 
  4. Richt je niet alleen op het binnenhalen van de subsidie, maar ook op de benodigde private financiering. De subsidieverstrekker accepteert namelijk wel technische risico’s in het project, maar houdt de financiële risico’s graag beperkt.

 

Persoonlijk advies

Bij ROM InWest weten we dat een subsidieaanvraag vaak heel wat voeten in de aarde kan hebben.
Daarom staan onze adviseurs dagelijks klaar voor praktische hulp en om persoonlijk met je mee te denken over je projectidee – alles om de slaagkans van je subsidieaanvraag te vergroten. Heb je interesse in onze hulp bij de DEI+? Neem dan contact op met business developer Eric van Heerwaarden via eric.van.heerwaarden@rominwest.nl.

Eric van Heerwaarden
Teamlead Innoveren

Energietransitie

Van fossiele naar hernieuwbare energiebronnen

Laat je
inspireren

12 juni 2024

Digitaal innoveren in de zorg: ondernemerslessen van Kepler Vision Technologies

Weinig sectoren zitten zózeer verlegen om digitale innovaties als de zorg. In de ouderenzorg zal het nu al nijpende personeelstekort...
6 juni 2024

Financiering vinden voor je startup: vier aandachtspunten én tips

Tips
Hoe briljant en innovatief een idee ook is, opschalen als startup lukt maar zelden zonder externe financiering. Wat moet écht...
4 juni 2024

Aantoonbaar een betere wereld ‘financieren’: hoe Qdrop impact investing meetbaar maakt

Claimen dat investeringen de wereld helpen is één, maar hoe bewijs je de échte impact van geld? Meer en meer...
21 mei 2024

Databeveiliging 2.0: hoe Chunk Works slimmer groeit met persoonlijke begeleiding van ROM InWest

‘Datagevoelige’ organisaties kijken met angst en beven naar de snelle opkomst van quantum computers, waarmee hacken kinderspel wordt. Het jonge...
15 mei 2024

Hoe Fabafull met plantaardige tussendoortjes de zorg bedient én de eiwittransitie ‘voedt’

ROM InWest ziet brood in Fabafull en helpt hen met innoveren. Want ze spelen in op de groeiende vraag naar...
7 mei 2024

Acceleratieprogramma Toekomstig Bouwen: voor startups die blijvend willen groeien

Slimme innovaties in de bouw en infra zijn van vitaal belang om Nederland leefbaar te houden. Maar ondernemen in deze...
23 april 2024

De kracht van impact: hoe je succesvol een onderneming opricht om de wereld beter te maken

Nadenken over hun maatschappelijke impact doen steeds meer Nederlandse ondernemingen. Opvallend is dat een groot aantal ondernemers een bedrijf opzet...
2 april 2024

Fondsbeheer van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) komt naar ROM InWest

Vanaf 2 april brengt de provincie Noord-Holland het PDENH fondsbeheer onder bij ROM InWest. PDENH heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd...

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.