Werken bij ROM InWest als Business Developer: “De vervolgstappen van ondernemers bepalen de impact die ik maak”

 

Eric van Heerwaarden werkte tien jaar als adviseur publieke financiering toen hij besloot dat hij in zijn werk meer maatschappelijke impact wilde maken – bij voorkeur in hetzelfde werkveld op het snijvlak van publiek en privaat. Het werk van de regionale ontwikkelingsmaatschappijen kende hij al en sprak hem aan. Niet geheel toevallig zocht én vond de geboren Noord-Hollander zijn nieuwe uitdaging bij ROM InWest.

Wat houdt je functie bij ROM InWest in?
“Als business developer spreek ik dagelijks ondernemers die met hun innovaties de energietransitie versnellen. Daarbij dien ik als vraagbaak en denk ik actief mee mee over hun (financierings)strategie, marktpositionering, benodigde kennis en netwerk – met als doel om knelpunten weg te nemen en het bedrijf te laten groeien. Door de gesprekken met individuele ondernemers krijg ik een goed beeld van het ecosysteem en de structurele barrières, die ik samen met onze partners probeer op te lossen. Het grappige is dat ik in deze baan vaak dezelfde ondernemers spreek als in mijn vorige baan. Dat geeft mijn werk ook een leuke, persoonlijke touch.”

Hoe vind je de sfeer en de cultuur bij ROM InWest?
“Omdat we nog niet zo lang bestaan, is ons team overzichtelijk en kent iedereen elkaar. De sfeer op kantoor vind ik ontspannen. Er wordt genoeg gelachen, tegelijkertijd is iedereen wel serieus in zijn werk. Mijn collega’s zou ik – net als mezelf – omschrijven als onderzoekend en ondernemend: we denken van nature in kansen en durven een voorstel of idee altijd te challengen. Kenmerkend aan ROM InWest vind ik ook dat je veel vertrouwen en vrijheid krijgt. Omdat onze organisatie nog maar twee jaar bestaat, moet je wel initiatief durven nemen en van aanpakken houden.”

Hoe maak je maatschappelijke impact met je werk?
“Bij het ondersteunen van ondernemers stel ik uitdagende, kritische vragen, bedoeld om nieuwe inzichten of handvatten voor hun vervolgstappen te geven. Denk aan (extra) marktonderzoek, het aansluiten bij een consortium, het aanscherpen van het businessplan of het benutten van overheidsregelingen. De impact van mijn werk schuilt dus in die vervolgstappen en in de bijdrage daarvan aan de groei van hun bedrijf. Want uiteindelijk jaagt de versnelde opschaling van groene bedrijven de energietransitie aan.”

Wat maakt je het meest trots in je werk?
In de begeleiding van ondernemers probeer ik ondernemers een spiegel voor te houden en bij te sturen. Het stemt mij trots als die richting zich bewijst, bijvoorbeeld omdat marktonderzoek inzichten oplevert waardoor een onderneming uiteindelijk succesvoller is. Ik deel ook altijd in de trots van een ondernemer zodra zijn of haar bedrijf succesvol is.”

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief