Werken bij ROM InWest als Business Developer: “De vervolgstappen van ondernemers bepalen de impact die ik maak”

 

Eric van Heerwaarden werkte tien jaar als adviseur publieke financiering toen hij besloot dat hij in zijn werk meer maatschappelijke impact wilde maken – bij voorkeur in hetzelfde werkveld op het snijvlak van publiek en privaat. Het werk van de regionale ontwikkelingsmaatschappijen kende hij al en sprak hem aan. Niet geheel toevallig zocht én vond de geboren Noord-Hollander zijn nieuwe uitdaging bij ROM InWest.

Wat houdt je functie bij ROM InWest in?
“Als business developer spreek ik dagelijks ondernemers die met hun innovaties de energietransitie versnellen. Daarbij dien ik als vraagbaak en denk ik actief mee mee over hun (financierings)strategie, marktpositionering, benodigde kennis en netwerk – met als doel om knelpunten weg te nemen en het bedrijf te laten groeien. Door de gesprekken met individuele ondernemers krijg ik een goed beeld van het ecosysteem en de structurele barrières, die ik samen met onze partners probeer op te lossen. Het grappige is dat ik in deze baan vaak dezelfde ondernemers spreek als in mijn vorige baan. Dat geeft mijn werk ook een leuke, persoonlijke touch.”

Hoe vind je de sfeer en de cultuur bij ROM InWest?
“Omdat we nog niet zo lang bestaan, is ons team overzichtelijk en kent iedereen elkaar. De sfeer op kantoor vind ik ontspannen. Er wordt genoeg gelachen, tegelijkertijd is iedereen wel serieus in zijn werk. Mijn collega’s zou ik – net als mezelf – omschrijven als onderzoekend en ondernemend: we denken van nature in kansen en durven een voorstel of idee altijd te challengen. Kenmerkend aan ROM InWest vind ik ook dat je veel vertrouwen en vrijheid krijgt. Omdat onze organisatie nog maar twee jaar bestaat, moet je wel initiatief durven nemen en van aanpakken houden.”

Hoe maak je maatschappelijke impact met je werk?
“Bij het ondersteunen van ondernemers stel ik uitdagende, kritische vragen, bedoeld om nieuwe inzichten of handvatten voor hun vervolgstappen te geven. Denk aan (extra) marktonderzoek, het aansluiten bij een consortium, het aanscherpen van het businessplan of het benutten van overheidsregelingen. De impact van mijn werk schuilt dus in die vervolgstappen en in de bijdrage daarvan aan de groei van hun bedrijf. Want uiteindelijk jaagt de versnelde opschaling van groene bedrijven de energietransitie aan.”

Wat maakt je het meest trots in je werk?
In de begeleiding van ondernemers probeer ik ondernemers een spiegel voor te houden en bij te sturen. Het stemt mij trots als die richting zich bewijst, bijvoorbeeld omdat marktonderzoek inzichten oplevert waardoor een onderneming uiteindelijk succesvoller is. Ik deel ook altijd in de trots van een ondernemer zodra zijn of haar bedrijf succesvol is.”

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

       Nieuws
11 april 2024

Kepler Vision Technologies haalt investering van € 1.5 miljoen op voor slimme sensortechnologie

Kepler Vision Technologies, softwareontwikkelaar voor de zorgsector, heeft van ROM InWest en bestaande aandeelhouders een totale investering van € 1.5 miljoen ontvangen. Met dit geld...
       Nieuws
02 april 2024

Fondsbeheer van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) komt naar ROM InWest

Vanaf 2 april brengt de provincie Noord-Holland het PDENH fondsbeheer onder bij ROM InWest. PDENH heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame en innovatieve bedrijven...
       Nieuws
19 maart 2024

ROM InWest neemt aandeel in algenkweektechnologiebedrijf Lgem  

ROM InWest heeft op 15 december 2023 een aandeel genomen in Lgem, technologiespecialist in de grootschalige kweek van microalgen voor commerciële toepassingen – met name...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief