14 april 2023

Hoe Mago Bio Solutions werkt aan haar verdienmodel in het Business Innovation Program Food

Mago Bio Solutions
Interview

De voedselketen kan niet alleen aan het begin, maar ook aan het einde worden verduurzaamd. Bijvoorbeeld met de innovatieve composter die het jonge Noord-Hollandse bedrijf Mago Bio Solutions ontwikkelt. Onder begeleiding van ROM InWest draait de start-up momenteel mee in het Business Innovation Program Food. 

De voedselketen kan niet alleen duurzamer aan het begin, maar ook aan het einde. Bijvoorbeeld met de innovatieve composter die het jonge Noord-Hollandse bedrijf Mago Bio Solutions ontwikkelt. Onder begeleiding van ROM InWest draait de start-up momenteel mee in het Business Innovation Program Food. 

In de wekelijkse modules van het Business Innovation Program Food (vier fysiek, zes online) leren start-ups en gevestigde mkb-bedrijven om hun duurzame businessplan op te schalen. Op deze manier hopen zij een krachtige bijdrage te leveren aan de voedseltransitie en de voedselketen in Nederland slimmer en duurzamer te maken. Het programma is een initiatief van negen regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROMs) en een vijftal partners: Foodvalley NL, Gritd, Invest-NL, Rabobank en de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. 

Compost en elektriciteit

Elke ROM selecteert uit de eigen regio een bedrijf of idee voor het Business Innovation Program Food, en begeleidt het gedurende de tien weken dat het traject loopt. Stef Mellema, business developer bij ROM InWest: “Een groot deel van het organische afval komt bij het restafval terecht en wordt vervolgens verbrand. Daar zijn allerlei oplossingen voor, maar die kosten vaak veel energie. De eComposter die Mago Bio Solutions ontwikkelt produceert niet alleen compost uit gfte-afval, maar ook schone energie. Zo draagt hun oplossing bij aan de energietransitie.” 

Over het BIPF

Het Business Innovation Program Food wordt twee keer per jaar georganiseerd en is gratis voor de deelnemers. Het is een intensief programma met een sterke focus op het prioriteren van aandacht, tijd en geld in de opstartfase. Uiteindelijk moet het leiden tot een verdienmodel dat gebaseerd is op een vraag uit de markt.

De volgende editie begint in september 2023. 

Meer informatie vind je op: Businessinnovationprogramfood.nl

Stef Mellema
Business Developer

Energietransitie

Van fossiele naar hernieuwbare energiebronnen

Laat je
inspireren

16 juli 2024

Hulp bij doorgroei: “Met het strategisch advies van ROM InWest maken we betere keuzes” 

Interview
Hoe presenteer je je arbeidsvoorwaarden zo dat je als werkgever ook jongere generaties aanspreekt? En hoe bied je daarin keuzevrijheid?...
11 juli 2024

Blog Janet: Zorgen rond innovatie

Blog
Nu het tweede boekjaar van ROM InWest is afgesloten en de zomervakantie zich bijna aandient, is dit een uitgelezen moment...
11 juli 2024

Deelplatform Peerby breidt uit naar de Verenigde Staten

Nieuws
Groot nieuws van Peerby, het inmiddels bekende online platform waar buren spullen kunnen delen voor meer sociale verbinding en om...
12 juni 2024

Digitaal innoveren in de zorg: ondernemerslessen van Kepler Vision Technologies

Interview
Weinig sectoren zitten zózeer verlegen om digitale innovaties als de zorg. In de ouderenzorg zal het nu al nijpende personeelstekort...
6 juni 2024

Financiering vinden voor je startup: vier aandachtspunten én tips

Tips
Hoe briljant en innovatief een idee ook is, opschalen als startup lukt maar zelden zonder externe financiering. Wat moet écht...
4 juni 2024

Aantoonbaar een betere wereld ‘financieren’: hoe Qdrop impact investing meetbaar maakt

Interview
Claimen dat investeringen de wereld helpen is één, maar hoe bewijs je de échte impact van geld? Meer en meer...
21 mei 2024

Databeveiliging 2.0: hoe Chunk Works slimmer groeit met persoonlijke begeleiding van ROM InWest

Interview
‘Datagevoelige’ organisaties kijken met angst en beven naar de snelle opkomst van quantum computers, waarmee hacken kinderspel wordt. Het jonge...
15 mei 2024

Hoe Fabafull met plantaardige tussendoortjes de zorg bedient én de eiwittransitie ‘voedt’

Interview
ROM InWest ziet brood in Fabafull en helpt hen met innoveren. Want ze spelen in op de groeiende vraag naar...

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, verhalen, relevante evenementen en meer.