Vijf subsidietrajecten waar mkb’ers zich nu voor kunnen aanmelden 

ROM InWest helpt mkb-ondernemers in Noord-Holland gebruik te maken van subsidies op de terreinen energie, digitalisering, circulaire economie, life sciences & health en kunstmatige intelligentie. Ook bij het vinden van een (soms vereiste) partner voor innovatieprojecten, kan de regionale ontwikkelingsmaatschappij een rol spelen. Diverse aanmeldingstrajecten zijn nu of worden binnenkort geopend. 

De businessdevelopers van ROM InWest staan klaar als sparringpartner voor innovatieve mkb-projecten en helpen bij het zoeken naar financiering. Momenteel loopt de aanmelding voor deze vijf subsidies: 

 1. MIT: R&D-samenwerkingsprojecten Artificiële Intelligentie (AI).
  Deadline: 9 mei 2023. Maximale subsidie per project: 350.000euro (35%). Voor consortiums van minimaal twee mkb-bedrijven. 
 2. MIT: R&D-samenwerkingsprojecten Noord-Holland
  Deadline: 12 september 2023. Maximale subsidie per project: 350.000euro (35%). Voor consortiums van minimaal twee mkb-bedrijven. 
 3. MKB-call van de Topsector Life Sciences & Health
  Deadline: 15 mei 2023. Maximale subsidie per bedrijf: 150.000 euro (50%). Co-financiering met uren is mogelijk, samenwerking met een kennisinstelling is vereist.
 4. Kansen voor West III heeft twee calls voor Amsterdam die opengaan op 17 april.
  1. De eerste is voor innovatieprojecten op het domein voedsel, met een maximale subsidie van 1 miljoen euro (40%).
  2. De tweede is op de domeinen duurzaam en digitaal (maximaal 1,5 miljoen euro en 40%). Deze laatste call heeft betrekking op onderwerpen als biobased en modulairbouwen, slimme mobiliteit, waterstof, slimme energiesystemen, gezondheid en preventie, veilig data delen, artificial intelligence en digitale infrastructuur.  
 5. Het Just Transition Fund (JTF) staat open voor aanvragen uit gemeenten in de regio IJmond en heeft in totaal is 58,5 miljoen euro beschikbaar voor innovatie- en arbeidsmarktprojecten op het gebied klimaatverandering en energietransitie.  

Meer informatie?
Indien gewenst verwijzen we u door naar diverse subsidieadviesbureaus om u te ondersteunen met een aanvraag. Meer informatie?  Eric van Heerwaarden(Energietransitie), Stef Mellema (Agrofood),  Sander Vester (Circulaire economie) en Linze Rijswijk Life science health en AI helpen u graag verder. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

      Samenwerking
14 april 2023

Werken aan een duurzaam en haalbaar verdienmodel in het Business Innovation Program Food

De voedselketen kan niet alleen aan het begin, maar ook aan het einde worden verduurzaamd. Bijvoorbeeld met de innovatieve composter die het jonge Noord-Hollandse bedrijf...
      Algemeen
18 juli 2022

Regionale ontwikkelingsmaatschappijen, cruciale spelers in het innovatielandschap

De Regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) zijn een cruciale speler in het innovatielandschap in Nederland, zo blijkt uit de landelijke evaluatie van het ministerie van Economische Zaken...
Business Innovation Program Food (BIPF)
      Algemeen
17 december 2021

Maak kennis met het Business Innovation Program Food op 2 februari 2022

Heeft jouw bedrijf een innovatief idee dat bijdraagt aan een duurzaam en gezond voedselsysteem? Meld je dan aan voor de kennismakingsworkshop van het Business Innovation...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief