Tex.tracer haalt € 1,5 miljoen aan startkapitaal op om transparantie in de textielindustrie aan te brengen

Haarlem/Amsterdam, 8 maart 2023 – De sociale onderneming tex.tracer kondigt vandaag een investering aan van € 1,5 miljoen door ROM InWest, HearstLab Europe, Joanna Invests en diverse durfkapitaalverstrekkers. Met het startkapitaal kan tex.tracer de creatie van een transparant mode-ecosysteem verder ontwikkelen.

Omdat Tex.tracer betrouwbare data levert en de kennis en ervaring in huis heeft om een ​​belangrijke rol te vervullen op het gebied van de duurzaamheidstransparantie, doet ROM InWest deze investering vanuit haar MKB-fonds. De investering draagt bij aan meerdere duurzame ontwikkelingsdoelen. 

Podcast
Luister op Spotify of Apple Podcasts naar het interview dat Jolanda Kooi van tex.tracer en investmentmanager Isabel van Nesselrooij van ROM InWest hadden met de PIM Podcast van het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB van de provincie Noord-Holland. Video- en fotomateriaal van dit interview download je hier. 

Tex.tracer werkt aan een onafhankelijke verificatie van de modeproductieketen en de productinformatie. Het verzamelt en analyseert betrouwbare gegevens zoals tijd- en geolocatiestempels met gebruik van blockchaintechnologie en peer-feedback. Deze gegevens worden op verschillende niveaus geanalyseerd. Het bedrijf, dat in 2021 is opgericht door Jolanda Kooi en Bart Westerman, faciliteert de mode- en textielbranche zo bij het maken van bewuste keuzes in de productie en aanschaf van kleding. Ook consumenten worden beter geïnformeerd over waar en hoe producten gemaakt zijn. Bovendien stelt tex.tracer merken en retailers in staat te voldoen aan toekomstige wet- en regelgeving en de klimaatneutrale doelstellingen voor te 2050 bereiken. 

Met meer dan 50 merken, waaronder MUD Jeans, State of Art, Livera en Fabienne Chapot, en inzicht in nog veel meer leveranciers, heeft tex.tracer een flink marktaandeel in Nederland verworven. De investering wordt gebruikt om het SaaS-platform verder te ontwikkelen en te automatiseren en het bedrijf internationaal te laten groeien. 

Betrouwbare data met klimaatneutrale doelstellingen
Hoofdinvesteerder ROM InWest sluit zich graag aan bij de missie van tex.tracer. Janet Nieboer, CEO van ROM InWest: “De toekomst draait om betrouwbare data en dat is wat tex.tracer biedt. Het team van tex.tracer heeft de kennis en ervaring die nodig is om een ​​belangrijke rol te vervullen op het gebied van transparantie.” Kenan Packman van HearstLab is het daarmee eens: “Een technologiebedrijf in de mode-industrie onder leiding van een voornamelijk vrouwelijk team sluit aan bij de ambities van HearstLab. We vinden het geweldig dat tex.tracer consumenten in staat stelt weloverwogen beslissingen te nemen.” 

 “De missie van het bedrijf om een ​​betere mode-industrie te creëren, brengt de Europese Green Deal en klimaatneutrale doelstellingen in de praktijk. Het team wordt daarbij geleid door een vrouwelijke oprichter. We investeren dan ook graag in tex.tracer,” vult Claire Tange van Joanna Invests aan. 

Een betere mode-industrie
Het team van tex.tracer heeft meer dan 40 jaar ervaring in de textielindustrie en weet uit ervaring dat transparantie de basis is voor verandering in de industrie. “Onze missie is om een ​​betere mode-industrie te creëren. tex.tracer ondersteunt bedrijven met geanalyseerde data, zodat ze gemakkelijker met leveranciers kunnen samenwerken om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken,” aldus tex.tracer-CEO medeoprichter Jolanda Kooi. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Agurotech
      Publicatie
09 maart 2023

Agurotech haalt investering op voor versnellen duurzame landbouw met data-gedreven beregeningsbeheer

Agurotech ontvangt een investeringsimpuls van € 1,5 miljoen van Navus Ventures en ROM InWest. Zo kan het Amsterdamse hightechbedrijf, expert in data-gestuurd beregeningsbeheer, de volgende...
      Publicatie
10 februari 2023

Scale up Solarix haalt investering van € 900.000 op voor versnellen esthetische zonnepanelenproductie

Solarix ontvangt een investeringsimpuls van € 900.000. Investeerders zijn ROM InWest en drie investeerders in de bouwsector. Zo kan het Noord-Hollandse bedrijf, specialist in hoogwaardige,...
      Publicatie
23 december 2022

Voedsel Vernieuwers Gezocht!

Neem deel aan het Business Innovation Program Food De wereld van morgen heeft vandaag voedsel vernieuwers nodig. Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer,...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief