Subsidie voor innovatieve Mkb’ers: ga direct aan de slag!

Zoek jij als Noord-Hollands mkb-bedrijf of startup (extra) financiering voor een haalbaarheidsonderzoek naar een technologische innovatie? Dan kom jij misschien wel in aanmerking voor MKB Innovatiestimulering Topsectoren-subsidie, ook wel de MIT-subsidie genoemd. De MIT-haalbaarheid gaat op 9 april open en voor deze subsidie geldt ‘first come first serve’. Hadden we al gezegd dat je als ondernemer tot wel € 20.000 aan subsidie kunt krijgen voor een haalbaarheidsstudie? Je moet dan wel aan de criteria voldoen. Alle redenen om direct aan de slag te gaan!  

Check vóórdat je start nog wel eerst deze vijf tips en aandachtspunten:

  1. Welke maatschappelijke impact gaat je innovatie maken? Een belangrijke vraag, want de MIT is specifiek bedoeld voor het financieren van projecten die bijdragen aan de missies van het topsectorenbeleid. Denk aan langer gezond leven, de energietransitie, klimaatverandering, de circulaire economie, vernieuwende digitalisering, duurzame landbouw en veiligheid. Twijfel je of jouw project een bijdrage levert? Meer informatie over de MIT-subsidie, het toetsingskader en de missies kun je binnenkort vinden op het subsidieloket van de provincie. Hou deze de komende tijd goed in de gaten.

 

  1. Wees je ervan bewust dat de MIT-haalbaarheid is bedoeld voor haalbaarheidsstudies, bijvoorbeeld een literatuurstudie, marktonderzoek of kleine eerste technologische tests. Doel moet zijn om in beeld te krijgen wat voor kansen en risico’s, bijkomende kosten, regelgeving en andere aandachtspunten op jouw innovatie van toepassing zijn.

 

  1. Welke nieuwe technologie ga je ontwikkelen? De MIT is voor mkb-bedrijven en startups die een nieuwe technologie willen inzetten. Er moeten wel technologische risico’s zijn. Zijn er al andere bedrijven in Nederland die hetzelfde doen of kun je de technologie kopen bij een leverancier? Dan is het helaas geen nieuwe technologie met ontwikkelrisico’s en kom je niet in aanmerking voor de subsidie.

 

  1. Duidelijk beschrijven wat je innovatie en haalbaarheidsstudie inhoudt, is cruciaal voor het slagen van je subsidieaanvraag. Op het subsidieloket van de provincie staat alle informatie die je nodig hebt. Vanaf medio maart kun je daar ook het aanvraagformulier downloaden. Door de vragen helder, concreet en compleet te beantwoorden zorg je ervoor dat je alle informatie aanlevert die nodig is voor de beoordeling.

 

  1. De informatiebijeenkomst over de MIT 2024 heeft plaatsgevonden op 21 maart 2024, welke je via deze link kunt terugkijken. Tijdens deze bijeenkomst, die de Provincie Noord-Holland samen met ROM InWest heeft georganiseerd, informeren we je over de regeling. De bijeenkomst is zowel interessant voor bedrijven die zelf een aanvraag willen indienen als voor subsidieadviesbureaus die dat namens ondernemers doen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

       Nieuws
11 april 2024

Kepler Vision Technologies haalt investering van € 1.5 miljoen op voor slimme sensortechnologie

Kepler Vision Technologies, softwareontwikkelaar voor de zorgsector, heeft van ROM InWest en bestaande aandeelhouders een totale investering van € 1.5 miljoen ontvangen. Met dit geld...
       Nieuws
02 april 2024

Fondsbeheer van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) komt naar ROM InWest

Vanaf 2 april brengt de provincie Noord-Holland het PDENH fondsbeheer onder bij ROM InWest. PDENH heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame en innovatieve bedrijven...
       Nieuws
19 maart 2024

ROM InWest neemt aandeel in algenkweektechnologiebedrijf Lgem  

ROM InWest heeft op 15 december 2023 een aandeel genomen in Lgem, technologiespecialist in de grootschalige kweek van microalgen voor commerciële toepassingen – met name...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief