Schrijf je in voor de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)! 

Draagt jouw innovatie bij aan de grootschalige opwekking van hernieuwbare energie of het terugdringen van de CO2-uitstoot? En zoek je daarvoor nog (extra) financiering? Schrijf je dan zo snel mogelijk in voor de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++).  

De regeling SDE++ gaat open van 5 september tot en met 5 oktober

Dit houdt de regeling SDE++ in: 

De SDE++ is een zogenoemde exploitatiesubsidie. Dat betekent dat je als ondernemer subsidie ontvangt zolang je een installatie in gebruik hebt. De hoogte van de subsidie kan variëren en hangt af van de marktprijs en de werkelijke hoeveelheid hernieuwbare energie die je installatie opwekt of de effectieve CO2-besparing die je ermee bereikt. De subsidie loopt over een periode van 12 of 15 jaar. Hoe de hoogte van de subsidie wordt vastgesteld, lees je hier onder het kopje ‘Subsidie voor onrendabele top’.

Doel van SDE++: CO2-uitstoot terugdringen 
Met de SDE++ wil de Nederlandse overheid bedrijven stimuleren om grootschalig hernieuwbare energie op te wekken en de uitstoot van CO2 te verminderen, waardoor de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft. Het uiteindelijke doel is een fors lagere CO2-uitstoot van broeikasgassen in Nederland. Die uitstoot moet in 2030 ten minste 55% lager liggen dan in 1990.

Persoonlijk advies 
Bij ROM InWest weten we dat een subsidieaanvraag heel wat voeten in de aarde kan hebben. Daarom staan onze adviseurs dagelijks klaar voor praktisch advies en om persoonlijk met je mee te denken over je subsidieaanvraag. Heb je interesse in onze hulp bij de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)? Neem dan contact op met Eric van Heerwaarden, Business Developer bij ROM InWest (eric.van.heerwaarden@rominwest.nl).

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief