“Met ons team bedienen we een diverse groep ondernemers”


Overnamefinancieringen en het grote geld dat daarmee gemoeid is, waren jarenlang ‘daily business’ voor Isabel van Nesselrooij. Totdat ze besloot dat ze graag persoonlijker met ondernemers wilde werken. De oprichting van ROM InWest – waarover ze in het FD las – zag ze als een kans op een mooie vervolgstap. Niet veel later kwam ze er als investment manager te werken.

Wat houdt je functie bij ROM InWest in?
“Als investment manager ben ik dagelijks in gesprek met ondernemers die financiering zoeken. Samen met mijn collega’s uit het Investeren-team beoordeel ik hun projectplannen en onderzoek ik of er een goede fit is met één van onze investeringsfondsen. Een business model met voldoende duurzaam economisch perspectief is de basis voor al onze investeringen, maar financieel rendement moet bij ROM InWest altijd hand in hand gaan met maatschappelijk rendement. Daarom verdiep ik me ook in de missie en visie van een ondernemer en hoe die bijdragen aan de grote maatschappelijke transities. ”

ROM InWest hecht sterk aan diversiteit en inclusie (D&I). Hoe belangrijk is dat thema voor jou?
“In het begin van mijn carrière was het totaal geen thema voor me. Ik wilde me gewoon bewijzen in m’n werk. Maar toen de traineemanager bij mijn vorige werkgever een maandelijkse lunch voor vrouwelijke trainees initieerde, werd ik me bewuster van de dingen waar je als vrouw tegenaan loopt in een wereld waarin vooral mannen werken. Zo ging ik me meer voor het thema interesseren. Uit een serie boeken leerde ik onder meer dat vrouwen zichzelf van nature minder op de voorgrond plaatsen en dat zelfverzekerde vrouwen sneller onsympathiek worden gevonden. Dat soort zaken kunnen onbewust en subtiel van invloed zijn op de kansen die je krijgt als vrouw. Ik vind daarom dat we het gesprek hierover moeten blijven voeren en elkaar als vrouwen moeten blijven ondersteunen. Zo blijven we ons bewust van de natuurlijke neigingen die zowel mannen als vrouwen nu eenmaal hebben in hun gedrag. En kunnen we ook dáár aan werken.”

Heb jij in je werk weleens last van het feit dat je een vrouw bent?
“Gelukkig niet of nauwelijks. Al denk ik wel dat mijn gedrag erop is afgestemd doordat ik al even in deze wereld werk. Ik weet bijvoorbeeld dat ik soms nadrukkelijk op m’n strepen moet gaan staan. Toen ik bij ROM InWest begon, viel me op dat ik de enige vrouw was in het Investeren-team. Vanaf het begin heb ik me daarom sterk gemaakt voor meer vrouwen. Een diverse samenstelling – niet alleen qua man-vrouwverhouding maar in het algemeen – is heel belangrijk, omdat je door mind bugs onbewust sneller klikt met een bepaald type mens. Ons heterogene team spreekt daardoor ook een heterogene groep ondernemers aan. Zelf klik ik bijvoorbeeld vaker snel met vrouwelijke ondernemers en andersom, waardoor ik ook vaker met ze aan tafel zit. In mijn werk is het dus juist leuk en nuttig dat ik een vrouw ben. Het lukt me in mijn werk ook om mezelf te blijven. Authenticiteit is denk ik ieders grootste kracht.”

Waarom is D&I belangrijk voor ondernemend Nederland?
“Hoe diverser een groep mensen, hoe groter hun totale creativiteit. Een grote diversiteit aan ondernemers leidt daarom ook tot een rijkere mix aan ideeën en oplossingen voor de transities. Zo kunnen we sneller en meer maatschappelijke impact maken!”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief