Voorlichting over intellectueel eigendom voor Noord-Hollandse mkb-ondernemers

ROM InWest en Octrooicentrum Nederland gaan innovatieve mkb-ondernemers in Noord-Holland voorlichten over intellectueel eigendom (ook wel intellectual property of kortweg IP). Het initiatief is een uitbreiding van de standaard dienstverlening van ROM InWest, dat ondernemers in de provincie al helpt met het vinden van financiering en verbeteren van hun businessplannen. IP is daar een belangrijk onderdeel van.

Persoonlijk gesprek
“Ondernemers waarin wij als ROM InWest investeren en met wie we contact hebben vanuit business development, zitten vaak ook met vragen over de bescherming van hun producten of diensten met IP-rechten”, legt Linze Rijswijk van ROM InWest uit. “Speciaal daarvoor kunnen zij vanaf nu bij ons een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk IP-adviseur aanvragen. Wij brengen ze vervolgens in contact met Octrooicentrum Nederland.”

Voorlichting over patenten en intellectueel eigendom
“Innovatieve ondernemers, mkb’ers en startups zijn voor ons een vertrouwde doelgroep, want hun kennis van intellectueel eigendom is vaak beperkt”, vertelt IP-adviseur Katja Apelt van het Octrooicentrum Nederland. “Wij helpen ze aan patenten en geven ze voorlichting over IP. We zijn een startpunt bij vragen over octrooirecht, patenten, manieren van kennisbescherming, het toetsen van een IP-portfolio en IP-strategie en de aansluiting tussen de bedrijfsstrategie en ontwikkelingsfase. Denk aan het stimuleren van toepassing door anderen, waardoor je als ondernemer royalty-inkomsten genereert of juist concurrenten blokkeert zodat je hogere marges kunt rekenen. In een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk adviseur zoals ik, bepalen we hoe IP onderdeel is van het businessmodel en de financiering.”

Sessie aanvragen
Bent u een innovatieve startup of mkb-ondernemer en heeft u een vraag over IP? Neem contact op met Linze Rijswijk via de contactpagina van ROM InWest of met Katja Apelt van Octrooicentrum Nederland via Intake – Octrooicentrum Nederland

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

       Nieuws
16 mei 2023

Supersola haalt 1 miljoen euro aan groeifinanciering op voor de productie van Plug & Play zonnepanelen

Zonnepaneelleverancier Supersola heeft onder leiding van ROM InWest een investering van 1 miljoen euro opgehaald. Naast ROM InWest treden ook Techfund One en een aantal leden van De InvesteerdersClub toe als aandeelhouders.
       Nieuws
15 mei 2023

Voedselvernieuwers opgelet: neem deel aan het Business Innovation Program Food    

De wereld van morgen heeft vandaag voedsel vernieuwers nodig. Maakt jouw idee of bedrijf de voedselketen duurzamer, slimmer, efficiënter of gezonder en zoek je toegang tot de markt met een verdienmodel? Neem dan deel aan de introductieworkshop van het Business Innovation Program Food (BIPF).
      Samenwerking
14 april 2023

Werken aan een duurzaam en haalbaar verdienmodel in het Business Innovation Program Food

De voedselketen kan niet alleen aan het begin, maar ook aan het einde worden verduurzaamd. Bijvoorbeeld met de innovatieve composter die het jonge Noord-Hollandse bedrijf Mago Bio Solutions ontwikkelt. Onder begeleiding van ROM InWest draait de start-up momenteel mee in het Business Innovation Program Food. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief