Voorlichting over intellectueel eigendom voor Noord-Hollandse mkb-ondernemers

ROM InWest en Octrooicentrum Nederland gaan innovatieve mkb-ondernemers in Noord-Holland voorlichten over intellectueel eigendom (ook wel intellectual property of kortweg IP). Het initiatief is een uitbreiding van de standaard dienstverlening van ROM InWest, dat ondernemers in de provincie al helpt met het vinden van financiering en verbeteren van hun businessplannen. IP is daar een belangrijk onderdeel van.

Persoonlijk gesprek
“Ondernemers waarin wij als ROM InWest investeren en met wie we contact hebben vanuit business development, zitten vaak ook met vragen over de bescherming van hun producten of diensten met IP-rechten”, legt Linze Rijswijk van ROM InWest uit. “Speciaal daarvoor kunnen zij vanaf nu bij ons een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk IP-adviseur aanvragen. Wij brengen ze vervolgens in contact met Octrooicentrum Nederland.”

Voorlichting over patenten en intellectueel eigendom
“Innovatieve ondernemers, mkb’ers en startups zijn voor ons een vertrouwde doelgroep, want hun kennis van intellectueel eigendom is vaak beperkt”, vertelt IP-adviseur Katja Apelt van het Octrooicentrum Nederland. “Wij helpen ze aan patenten en geven ze voorlichting over IP. We zijn een startpunt bij vragen over octrooirecht, patenten, manieren van kennisbescherming, het toetsen van een IP-portfolio en IP-strategie en de aansluiting tussen de bedrijfsstrategie en ontwikkelingsfase. Denk aan het stimuleren van toepassing door anderen, waardoor je als ondernemer royalty-inkomsten genereert of juist concurrenten blokkeert zodat je hogere marges kunt rekenen. In een persoonlijk gesprek met een onafhankelijk adviseur zoals ik, bepalen we hoe IP onderdeel is van het businessmodel en de financiering.”

Sessie aanvragen
Bent u een innovatieve startup of mkb-ondernemer en heeft u een vraag over IP? Neem contact op met Linze Rijswijk via de contactpagina van ROM InWest of met Katja Apelt van Octrooicentrum Nederland via Intake – Octrooicentrum Nederland

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief