ROM InWest investeerde in 2022 met andere ROM’s 220 miljoen in innovatieprojecten

Samen staan we sterk. Dat blijkt wel weer uit wat ROM InWest met de andere 8 regionale ontwikkelingsmaatschappijen vorig jaar voor elkaar heeft gekregen. Samen investeerden ze in 2022 maar liefst € 220 miljoen in kansrijke innovatieve projecten.   

In 2022 zijn we met de negen ROM’s betrokken geweest bij ruim de helft van alle vroege-fase investeringen in Nederland. Daarmee zijn wij als ROM’s – met afstand – de meest actieve investeerders. We werkten met meer dan 1.000 innovatieve mkb-ers samen aan 810 innovatieprojecten met een omvang van € 220 miljoen. Ook ondersteunden de ROM’s 183 internationale bedrijven bij nieuwe vestigingen en uitbreidingen. De aangetrokken bedrijven verwachten de komende drie jaar 6.500 arbeidsplaatsen te creëren en € 3,1 miljard te investeren in Nederland.

Minister Mickey Andriaansens
Deze week overhandigen wij met de andere 8 ROM’s* de resultaten aan minister Mickey Andriaansens van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Wendy de Jong, voorzitter ROM-Nederland: ”De negen ROM’s zijn diep in de regio’s ingebed en nauw verbonden met het innovatieve mkb en samenwerkende partners. De ROM’s zijn landelijk een essentieel puzzelstuk in het stelsel van nationale partijen (Invest-NL, Techleap, RVO en kennisinstellingen), die innovatiegericht transities aanjagen. Dat dit nog beter kan worden ingezet voor het toekomstig verdienvermogen van Nederland, staat in de positieve evaluatie van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat.”

Lees hier het volledige bericht op de website van ROM-Nederland.
Benieuwd wat ROM InWest voor jouw onderneming kan betekenen? Neem contact op met een van onze business developers.

Klik hier om de infographic te downloaden (PDF)

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief