Blog van ROM InWest ceo Janet Nieboer: Het hoofd koel houden voor duurzame groei

Toen ik afgelopen maand met de Raad van Commissarissen de eerste 1,5 jaar van ROM InWest besprak, kwamen voor het eerst in ons bestaan onze jaarrekeningen op tafel. Een spannend moment, want cijfers zijn een keiharde spiegel. Dat geldt ook voor de fundamentele vragen die ik mezelf regelmatig stel: waarom en voor wie zijn wij er eigenlijk? En wat hebben we nodig om gezond en duurzaam door te groeien tot een groter, professioneler en impactvoller ROM InWest?

Existentiële vragen zoals deze stellen we niet alleen aan onszelf, maar ook aan de ondernemers die we bijstaan met kennis, financiering en netwerken. Dat we als jonge organisatie in dezelfde fase zitten als zij met hún bedrijven, maakt ons een extra sterke partner. Hierdoor snappen we immers uit onze eigen praktijk waar ze tegenaan lopen en wat ze nodig hebben om gezond te kunnen groeien.

Maatschappelijk relevant én rendabel
Enkel groei is niet wat we nastreven. Wij willen een bijdrage leveren aan een Noord Hollandse economie die weerbaar is, gelijke kansen biedt aan iedereen en tegelijkertijd ook binnen de grenzen blijft van wat onze planeet kan bieden. Hoe we dit willen bereiken? Door ondernemers te helpen hun beloftevolle innovaties om te zetten in succesvolle business met impact. ROM InWest is er daarom voor ondernemingen die innovatief, maatschappelijk relevant én (potentieel) rendabel zijn. Dat laatste betekent dat we er ook op moeten vertrouwen dat een ondernemer zijn bedrijf succesvol kan runnen – wellicht in het begin nog met hulp van partijen zoals wij, maar op termijn ook zelfstandig.

Prioriteren
“Kunnen jullie alles waarmaken dat jullie in het jaarplan voor 2023 beloven?”, vroeg de Raad van Commissarissen mij in datzelfde gesprek – een logische check gezien onze vele ambities en de verantwoordelijkheden die we dragen. “Ja, dat kunnen we”, antwoordde ik stellig. Cruciaal daarbij is dat we het hoofd koel houden en scherp blijven prioriteren. Met als terugkerende, leidende vraag: welke bedrijven dragen het sterkst bij aan de grote transities én aan een weerbare Noord-Hollandse economie die gelijke kansen voor iedereen biedt? En welke ondernemers zijn het meest gebaat bij onze ondersteuning?

Welverdiende vakantie
Juist om bij ons mooie maar veeleisende werk het hoofd koel te houden, is het goed dat de vakantietijd bijna aangebroken is. Ook voor ons is dit hét moment om even afstand te nemen van onze daily business. Trots en dankbaar als ik ben met het oog op onze resultaten tot dusverre, gun ik iedereen nu vooral een welverdiende vakantie. Rust goed uit, maak je hoofd leeg. Zodat we straks samen weer fris en opgeruimd verder kunnen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

      blog
13 april 2023

De drie i’s van ROM InWest: innoveren, investeren en intelligence

Mijn eerste blog als CEO van ROM InWest schrijf ik vol trots, terugblikkend op een eerste jaar vol sprekende resultaten. We sloten in 2022 maar...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief