Maak gebruik van het Nationaal Groeifonds voor de ontwikkeling van jouw bedrijf of project

Met het Nationaal Groeifonds investeert het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat tot 2025 € 20 miljard in onderzoeksprojecten die bijdragen aan een duurzame economische groei in Nederland

Wil jij deelnemen aan een groeifondsproject? Of met jouw project zelf subsidie aanvragen? ROM InWest helpt je met advies en het indienen van je aanvraag. Sinds de start in 2021 ontvingen 56 projecten financiering. Dit zijn projecten die zich richten op onderzoek, ontwikkeling en innovatie en/of kennisontwikkeling en die bijvoorbeeld actief zijn op het gebied van fotonica, quantum, biotechnologie, circulaire plastics en kunstmatige intelligentie. Ook Onderwijsprojecten zoals trainingen van intensive care personeel en digitalisering van het onderwijs komen in aanmerking voor het fonds

Advies en kennisdeling 

Als je in aanmerking wilt komen voor subsidie moet je zelf een projectplan indienen. ROM InWest geeft je onder andere concrete feedback op jouw plan en deelt van kennis over succesvolle projectontwikkeling. Ook ondersteunt ROM InWest je bij de vorming van een landelijk consortium met andere mkb-bedrijven.  

Ontwikkelaar en uitvoerder 

De regionale ontwikkelingsmaatschappijen bouwen ook als ontwikkelaar of uitvoerder mee aan projecten. Linze Rijswijk, Business Developer bij Rom InWest: “Bij ROM InWest zijn we bijvoorbeeld betrokken bij een programma dat ondernemers helpt bij het circulair inrichten van bedrijven in hun groeiproces. Daarnaast ondersteunen we ondernemers bij het plan voor de Einsteintelescoop, een gepland observatorium voor de detectie en bestudering van zwaartekrachtgolven. 

Interesse? Doe een quickscan! 

Heb je al een projectvoorstel gemaakt? Deel die dan vanaf 12 oktober digitaal met ons via een formulier op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). We helpen je graag verder met je aanvraag. Je kunt ook altijd contact opnemen met Linze via linze.rijswijk@rominwest.nl 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

       Nieuws
07 december 2023

Acceleratieprogramma Toekomstig bouwen: voor startups die blijvend willen groeien

Start-up in biobased of circulaire bouwsector? Betrokken bij datagedreven infrastructuurbeheer en -onderhoud? Schrijf je voor 15 december in voor het acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen!
       Nieuws
02 november 2023

“Pas als iedereen in Nederland een energieneutrale woning heeft, is onze missie geslaagd”

In 2018 richtte hij Woon Duurzaam op, een platform voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. Vier jaar later kreeg het bedrijf financiering van ROM InWest. Hoe hielp dat bij de ontwikkeling en waar staat het bedrijf op dit moment? 
       Nieuws
02 november 2023

“De energietransitie gaat alleen slagen als de hele maatschappij ervan meeprofiteert” 

Eerst fors moeten investeren in zonnepanelen om er vervolgens pas de vruchten van te plukken: zo werkt het niet voor doorsnee huishoudens, bedacht Julius Smith toen hij in 2017 Supersola oprichtte. Zijn alternatief – een plug & play zonnepaneel dat gewoon in het stopcontact kan en zonder gedoe zijn werk doet – ligt inmiddels ook op talloze schuurtjes, balkons, in tuinen én in het schap van de bouwmarkt. Hoe droeg de investering van ROM InWest in Supersola bij aan het succes van het bedrijf? 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief