Eerste financiering Transitiefonds aan Woon Duurzaam gaat duizenden huiseigenaren helpen verduurzamen

Woon Duurzaam heeft in een tweede investeringsronde €2,2 miljoen ontvangen. Het geld komt van nieuwe investeerders crowdfunding platform Oneplanetcrowd en ROM InWest, en vanuit bestaande aandeelhouders EIT InnoEnergy en DOEN Participaties. Met deze investering kan Woon Duurzaam zijn one stop shop platform voor woningverduurzaming verder ontwikkelen en automatiseren. Daardoor kan Woon Duurzaam opschalen en nog veel meer woningeigenaren helpen de energietransitie van hun woning te realiseren.

Verduurzaming van woningen sneller en makkelijker laten verlopen

Met de huidige energieprijzen in Nederland en de urgentie om te verduurzamen om de Nederlandse klimaatdoelstellingen te behalen, is de vraag naar duurzaam wonen exceptioneel toegenomen. Woon Duurzaam biedt particuliere huiseigenaren een op maat gemaakte verduurzaming van hun woning en ontzorgt ze gedurende de hele transitie. Met de opgehaalde financiering kunnen processen geautomatiseerd worden om aan de groeiende vraag te voldoen en zal het aantal gasloze en energieneutrale woningen snel groeien naar duizenden woningen per jaar. Rense van Dijk, medeoprichter van Woon Duurzaam, vertelt hierover: ‘’Met de opgehaalde investering kan Woon Duurzaam zijn platform en organisatie klaarmaken voor de toekomst, door processen te verbeteren en automatiseren. Hierdoor creëren wij een organisatie die klaar is voor opschaling waardoor we nog meer woningeigenaren kunnen helpen met het verduurzamen van hun woning.’

Janet Nieboer, CEO van ROM InWest, voegt daaraan toe: “ROM InWest is ontzettend trots dat we met deze eerste financiering vanuit het Transitiefonds bij kunnen dragen aan de doorontwikkeling van Woon Duurzaam. Zo kunnen nóg meer huiseigenaren een verduurzamingsslag maken en dragen we samen bij aan de klimaatdoelstellingen.”

“Het verduurzamen van woningen is urgenter dan ooit. Dat resoneert ook in de samenleving, zo blijkt uit de ruim 400 enthousiaste particuliere beleggers die via ons platform een investering hebben gedaan. We zijn blij dat Oneplanetcrowd een bijdrage heeft kunnen leveren aan de groei van Woon Duurzaam”, aldus Maarten de Jong, directeur van Oneplanetcrowd.

Woon Duurzaam ROM InWest
Van links naar rechts: Ram van Erkelens (Woon Duurzaam), Isabel van Nesselrooij (ROM InWest), Kostas Mamalingkas (ROM InWest), Rense van Dijk (Woon Duurzaam), Janet Nieboer (ROM InWest), Marc Postma (ROM InWest),  Stef Bais (Oneplanetcrowd)

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Agurotech
      Publicatie
09 maart 2023

Agurotech haalt investering op voor versnellen duurzame landbouw met data-gedreven beregeningsbeheer

Agurotech ontvangt een investeringsimpuls van € 1,5 miljoen van Navus Ventures en ROM InWest. Zo kan het Amsterdamse hightechbedrijf, expert in data-gestuurd beregeningsbeheer, de volgende...
      Publicatie
08 maart 2023

Tex.tracer haalt € 1,5 miljoen aan startkapitaal op om transparantie in de textielindustrie aan te brengen

De sociale onderneming Tex.tracer kondigt vandaag een investering aan van € 1,5 miljoen door ROM InWest, HearstLab Europe, Joanna Invests en diverse durfkapitaalverstrekkers.
      Publicatie
10 februari 2023

Scale up Solarix haalt investering van € 900.000 op voor versnellen esthetische zonnepanelenproductie

Solarix ontvangt een investeringsimpuls van € 900.000. Investeerders zijn ROM InWest en drie investeerders in de bouwsector. Zo kan het Noord-Hollandse bedrijf, specialist in hoogwaardige,...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief