Brave New Food: food-ondernemers matchen met investeerders 

Innovatieve ondernemers op het gebied van voedsel die op zoek zijn naar financiering kunnen terecht bij Brave New Food, een platform dat de voedseltransitie wil versnellen door startups, scale-ups en mkb-bedrijven in duurzaam of gezond voedsel te koppelen aan investeerders. Ook ROM InWest doet aan de eerste investeringsronde van Brave New Food mee. 

Net als ROM InWest gelooft Brave New Food dat innovatieve ondernemers de motor zijn achter de voedseltransitie. Bij jonge bedrijven draait die motor vooral op financiering. Daarom koppelt Brave New Food innovatieve ondernemers in de voedseltransitie aan investeringspartijen die – met het oog op gezondheid en verduurzaming – zelf of via hun netwerk financiering kunnen bieden. 

Pitch indienen
Ondernemers die kans willen maken op een lening, investering of subsidie van of via een van de aangesloten investeringspartijen, kunnen bij Brave New Food een pitch indienen voor hun bedrijf en hun oplossing. De vorm waarin ze dat doen, bepalen ze zelf. Een vereiste is dat de oplossing aantoonbaar gezonder voedsel oplevert of bijdraagt aan een duurzame voedselindustrie. Bijvoorbeeld in de vorm van duurzaam verpakkingsmateriaal, gebruik van alternatieve proteïnes of het terugdringen van voedselverspilling.  

Online matchmaking evenement
De eerste investeringsronde van Brave New Food is sinds kort geopend en loopt nog tot en met 17 september 17:00 uur. Alle bedrijven die zich voor deze ronde inschrijven, worden uitgenodigd voor een online matchmaking evenement op 11 oktober met de aangesloten investeerders – waaronder dus ook ROM InWest. Zo maken ze uiteindelijk kans op een financiering variërend van €250.000,- tot €2.500.000,-. 

Meer informatie
Meer details over Brave New Food en deelname aan de lopende investeringsronde vind je hier. Heb je toch nog vragen als ondernemer of investeerder? Neem dan contact op met Emelie Funken, Manager Partnerships bij Brave New Food.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief