Brave New Food: food-ondernemers matchen met investeerders 

Innovatieve ondernemers op het gebied van voedsel die op zoek zijn naar financiering kunnen terecht bij Brave New Food, een platform dat de voedseltransitie wil versnellen door startups, scale-ups en mkb-bedrijven in duurzaam of gezond voedsel te koppelen aan investeerders. Ook ROM InWest doet aan de eerste investeringsronde van Brave New Food mee. 

Net als ROM InWest gelooft Brave New Food dat innovatieve ondernemers de motor zijn achter de voedseltransitie. Bij jonge bedrijven draait die motor vooral op financiering. Daarom koppelt Brave New Food innovatieve ondernemers in de voedseltransitie aan investeringspartijen die – met het oog op gezondheid en verduurzaming – zelf of via hun netwerk financiering kunnen bieden. 

Pitch indienen
Ondernemers die kans willen maken op een lening, investering of subsidie van of via een van de aangesloten investeringspartijen, kunnen bij Brave New Food een pitch indienen voor hun bedrijf en hun oplossing. De vorm waarin ze dat doen, bepalen ze zelf. Een vereiste is dat de oplossing aantoonbaar gezonder voedsel oplevert of bijdraagt aan een duurzame voedselindustrie. Bijvoorbeeld in de vorm van duurzaam verpakkingsmateriaal, gebruik van alternatieve proteïnes of het terugdringen van voedselverspilling.  

Online matchmaking evenement
De eerste investeringsronde van Brave New Food is sinds kort geopend en loopt nog tot en met 17 september 17:00 uur. Alle bedrijven die zich voor deze ronde inschrijven, worden uitgenodigd voor een online matchmaking evenement op 11 oktober met de aangesloten investeerders – waaronder dus ook ROM InWest. Zo maken ze uiteindelijk kans op een financiering variërend van €250.000,- tot €2.500.000,-. 

Meer informatie
Meer details over Brave New Food en deelname aan de lopende investeringsronde vind je hier. Heb je toch nog vragen als ondernemer of investeerder? Neem dan contact op met Emelie Funken, Manager Partnerships bij Brave New Food.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

       Nieuws
28 februari 2024

Terugblik ROM Young Talent Program 2023 

Medio maart 2023 ging het ROM Young Talent Program van start, een nieuw en uniek initiatief voor net afgestudeerden en starters op de arbeidsmarkt met...
      ROM InWest
20 februari 2024

“Digitalisering is een katalysator van urgente transities in de hele maatschappij” 

Door ondernemers te helpen bij het uitstippelen en financierbaar maken van hun digitale innovaties, versnelt ROM InWest de digitalisering van de maatschappij. Vanwaar de keuze...
       Nieuws
08 februari 2024

Dit zijn de genomineerden voor de Zorginnovatieprijs 2024 

Welk Noord-Hollands bedrijf gaat naar de nationale finale van de Zorginnovatieprijs 2024 – de prijs voor de meest innovatieve onderneming op het gebied van zorg...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief