Schrijf je in voor de workshop Waardecreatie met data & AI: naar een concrete roadmap voor jouw onderneming 

Workshop 7 Juni: Waardecreatie met data & AI: naar een concrete roadmap voor jouw onderneming 

Lang werd kunstmatige intelligentie (oftewel artificial intelligence, AI) vooral als als technologie van de toekomst gezien. Inmiddels is AI een realiteit in ons dagelijks bestaan én in het bedrijfsleven. De recente populariteit van gebruiksvriendelijke tools zoals ChatGPT, Midjourney en Teachable Machine onderstrepen dat nog eens.

AI-toepassingen op het gebied van efficiëntie, besparing en innovatie kunnen mkb’ers veel profijt opleveren. Bijvoorbeeld op het gebied van maatwerk, vroegtijdige en nieuwe inzichten, planning, automatisering, procesoptimalisatie en storingsreductie. Nu AI gemeengoed wordt, is het essentieel om de kansen en uitdagingen te begrijpen.

Bij veel ondernemers roept deze technologie vragen op. Zoals: Voor welke uitdagingen in mijn bedrijf kunnen data en AI mogelijk een oplossing bieden? Waar moet ik rekening mee houden? Waar begin ik als ik data en AI wil inzetten in mijn bedrijfsstrategie? Hoe passen andere bedrijven in mijn sector AI toe? Wat zijn de voordelen en risico’s?

Ben je mkb-ondernemer en zoek je antwoord op dit soort vragen? Meld je dan aan voor de workshop Waardecreatie met data & AI voor jouw onderneming: eerste stappen naar een concrete roadmap. De workshop is ontworpen om jou te helpen bij het verkennen van de mogelijkheden van data en AI, en je de kennis en handvatten mee te geven voor het maken van een plan van aanpak. We ontvangen je graag op woensdag 7 juni van 12.30 tot 17.00 bij Cupola XS in de Koepel in Haarlem. Aanmelden kan via dit formulier. Deelname is kosteloos, maar er kunnen maximaal vijftien bedrijven meedoen dus wees er snel bij want vol = vol. Per bedrijf kunnen tot twee personen deelnemen.

Programma

  • Inloop met koffie en broodje
  • Welkom door de NL AIC en ROM InWest
  • AI-quiz: begrip van belangrijkste termen en achtergrond
  • Inspiratie: praktijkvoorbeelden van twee ondernemingen
  • Zelf aan de slag:
    • Uitdagingen die zich goed lenen om te worden opgelost met data en AI
    • Ontwikkeling van een innovatievisie en -strategie met data en AI
  • Onder begeleiding van een team van experts een roadmap ontwikkelen om binnen jouw onderneming de eerste stappen te zetten met data en AI.
  • Afsluiting en borrel

De workshop is een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie om samen met regionale partners AI toegankelijker te maken voor het mkb. In deze terugblik op de voorgaande editie van de workshop lees je meer over het initiatief. De workshop is geschikt voor mkb-partijen uit alle sectoren. Neem gerust contact op als je twijfelt of deelname voor jou relevant is.

Voor vragen kun je terecht bij Annekaat van Welsem: annekaat.vanwelsem@nlaic.com.
Ontwikkeld door: Mooncake AI, NL AIC Regionale partner: ROM InWest.
De locatie is beschikbaar gesteld door Cupola XS, de techcampus voor digitalisering van het mkb.

Met begeleiding van Datacraftsman uit Haarlem en Active Collective uit Beverwijk en concrete voorbeelden van toepassing van Semmtech uit Hoofddorp en Quantillion uit Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

       Nieuws
07 december 2023

Acceleratieprogramma Toekomstig bouwen: voor startups die blijvend willen groeien

Start-up in biobased of circulaire bouwsector? Betrokken bij datagedreven infrastructuurbeheer en -onderhoud? Schrijf je voor 15 december in voor het acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen!
       Nieuws
02 november 2023

“Pas als iedereen in Nederland een energieneutrale woning heeft, is onze missie geslaagd”

In 2018 richtte hij Woon Duurzaam op, een platform voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. Vier jaar later kreeg het bedrijf financiering van ROM InWest. Hoe hielp dat bij de ontwikkeling en waar staat het bedrijf op dit moment? 
       Nieuws
02 november 2023

“De energietransitie gaat alleen slagen als de hele maatschappij ervan meeprofiteert” 

Eerst fors moeten investeren in zonnepanelen om er vervolgens pas de vruchten van te plukken: zo werkt het niet voor doorsnee huishoudens, bedacht Julius Smith toen hij in 2017 Supersola oprichtte. Zijn alternatief – een plug & play zonnepaneel dat gewoon in het stopcontact kan en zonder gedoe zijn werk doet – ligt inmiddels ook op talloze schuurtjes, balkons, in tuinen én in het schap van de bouwmarkt. Hoe droeg de investering van ROM InWest in Supersola bij aan het succes van het bedrijf? 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief