Tijdens het BIPF helpen we jou om je startup of mkb-bedrijf sneller tot een succes te maken, zodat jouw oplossing de voedseltransitie kan versnellen. In tien modules krijg je antwoorden op belangrijke vragen waarmee je de basis legt voor een gezonde businesscase. Tientallen bedrijven uit allerlei sectoren deden al mee aan het BIPF. Bijvoorbeeld uit de land- en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data- en technologie en (logistieke) dienstverlening.
Sneller échte impact maken
“Tijdens het BIPF leer je als ondernemer je schaarse tijd en geld zo te besteden dat je bedrijf consistent gaat groeien”, vertelt Stef Mellema, die namens ROM InWest bedrijven begeleidt bij het BIPF. “Alles is afgestemd op de levensfase van je bedrijf. Sales is bijvoorbeeld nog geen prioriteit voor startups, maar marktonderzoek wel. De ‘lesstof’ gaat vooral over problem finding, problem solution fit en het houden van klantinterviews. De roadmap voor je bedrijf die je tijdens het programma opstelt en op de laatste dag aan de andere deelnemers presenteert, neem je mee als basis voor de verdere groei van je onderneming. Meer informatie vind je op de BIPF-website, maar je mag ook contact opnemen met mij.”
Wat krijg je tijdens het BIPF-programma?
- Een stapsgewijze methode waarmee je leert om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met je visie, klant, product, impact, verdienmodel, team en samenwerkingen
- Een wekelijkse plenaire theoriesessie, afwisselend online of op een centrale locatie in Nederland, waarin je feedback ontvangt van de trainers, begeleiders en andere deelnemers
- Praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module
- Waardevolle 1-op-1 begeleiding met een business development specialist van jouw lokale regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM)
- Een afsluiting met een 100-dagen plan, zodat je ook na het programma kunt blijven werken aan concrete doelstellingen
Wat levert het jou op?
- Een veel grotere slagingskans om van je idee tot een duurzaam verdienmodel te komen
- Een scherpe focus op het prioriteren van aandacht, tijd en geld in de opstartfase
- Grondige kennis en inzicht over wie en waar je klant is en met welk verdienmodel, heldere communicatie van jouw idee of bedrijf, zicht op de juiste samenwerkingspartners én een concreet stappenplan voor de volgende groeifase
- Een nuttige en leerzame kruisbestuiving tussen andere deelnemende bedrijven die ook actief zijn binnen de agrofood sector
- Een waardevolle bijdrage aan een duurzamere en gezondere economie
Praktische informatie
BIPF bestaat uit 10 modules; 5 online en 5 fysieke groepssessies op locatie in Wageningen:
- 12/03, 19/03, 02/04, 23/04, 28/05 (Wageningen)
- 26/03, 09/04, 16/04, 14/05, 21/05 (online)
- Deadline inschrijven: 26/02
Denk jij dat BIPF een passend programma voor jou is? Meld je hier aan voor BIPF – editie 10, deadline inschrijven: 26 februari 2025.
Kijk voor meer informatie op de BIPF website of meld je aan voor de introductieworkshop op 29 januari . Voor vragen neem contact op met onze business developer Stef Mellema.
Samenwerkingspartners
Het BIPF is een initiatief van de regionale ontwikkelingsmaatschappijen, verenigd in ROM Nederland. Partners binnen dit programma zijn de ontwikkelingsmaatschappijen (LIOF, NOM, Innovation Quarter, Horizon, Oost NL, ROM Utrecht Region, Impuls Zeeland, ROM InWest en de BOM) in samenwerking met Invest-NL, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Rabobank en Foodvalley NL.