Introductiebijeenkomst
Na vier geslaagde programma’s waarbij we ruim veertig bedrijven in de agrofood sector uit heel Nederland hebben geholpen, starten we op 7 september 2022 met de vijfde editie van het Business Innovation Program Food. Denk je erover na om mee te doen? Ontdek tijdens de introductiebijeenkomst op 29 juni 2022 of het programma waarde toevoegt voor jouw bedrijf.
Meld je aan voor de online introductie bijeenkomst op 29 juni van 10.00 – 11.00 uur via Stef Mellema stef.mellema@rominwest.nl
Voor wie?
Het Business Innovation Program Food is voor ondernemers in de agrofoodsector die toegewijd zijn een kansrijk idee om te zetten in een nieuw verdienmodel. Deelname staat open voor bedrijven die met dit idee bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. Dit zijn startups of innovatieve mkb die in de brede zin actief zijn in de agrofoodsector. Denk aan de land- en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data en technologie bedrijven en (logistieke) dienstverleners.
Wat mag je van ons verwachten?
- In 10 modules trainen we je om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met je visie, klant, product, impact, verdienmodel, team en samenwerkingen.
- Iedere week vindt een plenaire sessie plaats, afwisselend online of op een centrale locatie in Nederland. Hierin krijg je theorie over één van de dimensies en feedback van de trainers, begeleiders en andere deelnemers.
- Je krijgt praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module.
- Bovendien is er één-op-één begeleiding vanuit business development van je Regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM).
Wat mag je van ons verwachten?
- We vragen inspanning van minimaal 0,5 FTE per deelnemend bedrijf gedurende tien weken dat het programma loopt. Dit betekent dat er gemiddeld 20 uren per week van je bedrijf wordt gevraagd.
- Aanwezigheid bij de sessies (gedurende tien weken op woensdagochtend), inclusief het voltooien van de bijbehorende opdrachten.
Deelnemers over Business Innovation Program Food
Ruim veertig bedrijven deden mee aan dit programma. Bedrijven die zich bezig houden met de eiwittransitie tot slimme software systemen, van het tegengaan van verspilling tot precisie landbouw. Allemaal dragen ze bij aan een duurzaam en gezond voedselsysteem. Reacties van bedrijven die je voorgingen:
“Het programma kwam voor ons precies op het juiste moment. Het heeft ons gedwongen om onze bestaande ideeën te verifiëren in de markt, zodat we sneller en met minder risico ons doel gaan bereiken.” Oud deelnemer – Bakkersgrondstof
Praktische informatie
- Het programma start op 7 september 2022 en eindigt medio november 2022.
- We raden je om deel te nemen aan de introductie bijeenkomst op 29 juni 2022 om te ontdekken wat het programma voor jou kan betekenen. Deze workshop is geheel vrijblijvend. Wel is het noodzakelijk je vooraf aan te melden via Stef Mellema door een mail te sturen naar stef.mellema@rominwest.nl
- Deelname aan het programma is kosteloos, maar er wordt veel van je verwacht.
- De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend.
- Ben je enthousiast en heb je een goed gevoel bij het programma? Schrijf je dan direct in voor het Business Innovation Program Food via deze link. Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek en hoor je meer over de vervolgprocedure.
- Bij inschrijving worden je gegevens gedeeld met de samenwerkingspartners die verantwoordelijk zijn voor uitvoering van het programma.
Inschrijven voor het BIPF
Partners binnen dit programma zijn de Regionale ontwikkelingsmaatschappijen (LIOF, NOM, Innovation Quarter, Horizon, Oost NL, ROM Utrecht Region, Impuls Zeeland, ROM InWest en BOM) in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Invest-NL, Foodvalley NL en de Rabobank.