€ 3 miljoen voor dataplatform voor horecaondernemers

ROM InWest investeert samen met CNBB en Rabobank in TAPP, een technologiebedrijf dat data-gedreven ondernemen in de horeca mogelijk maakt. Dankzij het totale bedrag van €3 miljoen kan het gelijknamige platform – dat nu al in gebruik is bij ruim 3.400 Nederlandse horecaondernemingen –worden doorontwikkeld en groeien.

Waar datagedreven ondernemen in veel sectoren al lang gemeengoed is, waren horecaondernemers voor hun bedrijfsvoering tot voor kort vrijwel volledig aangewezen op ervaring en intuïtie. Om dat te veranderen, nam TAPP strategisch development partner Microsoft in de arm. Samen kwamen de twee partijen tot het eerste online platform dat horecaondernemers toegang geeft tot een data-gedreven aanpak. Ruim 3.400 Nederlandse horecaondernemingen hebben TAPP al in gebruik.

Inzicht in alle verkoopcijfers
Als enige partij in Nederland brengt TAPP de interne drankverkoopcijfers van horecabedrijven samen met de marktbrede benchmark. Integraties met kassasystemen geven ondernemers inzicht in de eigen drankverkoop én in landelijke trends. Zo zien ze bijvoorbeeld hoe hun assortiment presteert in vergelijking met die van andere horecagelegenheden, welke dranken het beste verkopen en tegen welke prijzen – inclusief advies. Commerciële kansen zoals het optimaliseren van het assortiment of het hanteren van een betere prijsstrategie komen hiermee snel en helder in beeld.

Trots op investering
“Welke dranken genereren de meeste omzet? Laat ik marges liggen op bepaalde dranken? Mis ik een populaire drank in mijn assortiment? Horecaondernemers tastten altijd in het duister bij dit soort vragen, maar krijgen met TAPP razendsnel antwoord zodat ze slimmer kunnen ondernemen”, aldus Wibo Roest, CEO van TAPP. “Het stemt ons trots dat ROM InWest en CNBB samen met Rabobank in ons platform hebben geïnvesteerd. Met deze financiering gaan we TAPP verder ontwikkelen en hopen we het aantal Nederlandse klanten dit jaar op te schalen naar 5.000+. Onze missie dat TAPP uitgroeit tot Europese marktleider in het stimuleren van horeca-omzet, komt zo weer een stap dichterbij.”

Toekomstbestendige regionale economie
Janet Nieboer, CEO ROM InWest: “Met deze strategische investering vanuit het MKB Fonds stimuleren we TAPP in haar doel om met digitale tools inzichten op basis van data beschikbaar te maken voor horecaondernemers. De informatie over verkoopcijfers, markttrends en prijsstrategieën zij op het platform van TAPP kunnen vinden, heeft een diepgaande impact op de bedrijfsvoering en groeikansen van hun bedrijf. Met onze investering in TAPP laten we zien dat we ons inzetten voor digitalisering die uiteindelijk bijdraagt aan een toekomstbestendige regionale economie en versnelde innovatie in bredere zin.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief