€2,7 miljoen groeikapitaal YourCampus voor openbreken arbeidsmarkt

ROM InWest investeert samen met Newion, Dutch Founders Fund en angel investeerders Kalo Bagijn (Brand New Day), Fritz Korten en Joost Jolink (Fresca Group), Marc van Agteren (Usabilla), Anouk de Wolff (Scaler) en Omri Amir (FindHotel) €2,7 miljoen groeikapitaal in YourCampus, een startup uit Amsterdam.

Op het platform van YourCampus kunnen werknemers met een persoonlijk budget van hun werkgever uit verschillende secundaire voorwaarden en moderne benefits kiezen in de categorieën welzijn, persoonlijk ontwikkeling, financieel welzijn en mobiliteit. Ook bestaande salariscomponenten kunnen flexibel worden ingezet, zoals de pensioenregeling, vakantiegeld en -dagen. YourCampus speelt hiermee in op het feit dat iedere werknemer andere wensen heeft, doordat zij zich in verschillende levensfases bevinden of op afstand werken.

“De arbeidsmarkt staat onder enorme druk. Werkgevers zoeken in de ‘war for talent’ naar manieren om talent tegemoet te komen en Gen Z naar zich toe te trekken,” zegt Florian Gendrault, oprichter en CEO van YourCampus. ,,Maar er is geen one-size-fits-all als het om secundaire voorwaarden en persoonlijke benefits gaat. De oudere werknemer heeft meer aan een goede pensioenregeling, terwijl een jongere werknemer misschien liever zijn vakantiegeld maandelijks ontvangt en budget overhoudt voor persoonlijke ontwikkeling. YourCampus biedt flexibiliteit in secundaire voorwaarden en benefits, maar dan wel met collectieve voordelen.”

Met de investering zal YourCampus verder uitbreiden, met als doel een platform te zijn voor alle werknemerscompensatie. Daarnaast wil YourCampus bestaande benefits van bedrijven zo inzichtelijk mogelijk maken voor werknemers door ze in het platform te integreren.

‘’We zijn blij dat we vanuit het MKB Fonds in YourCampus kunnen investeren. We vinden het platform van YourCampus een sterke bijdragen leveren in de innovatie en verbetering aan arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van het MKB’’, zegt Janet Nieboer, CEO ROM InWest.

Naast de bestaande benefits biedt het platform diensten en producten van partners aan. Voor het aanbod werkt YourCampus samen met een ruim aantal aanbieders, waaronder Brand New Day, Classpass, Swapfiets en GoodHabitz. Werkgevers betalen een bijdrage per werknemer, maar daar staat tegenover dat zij niet nog zelf deals hoeven af te sluiten. Ook kunnen eenmalige beloningen worden aangeboden, in de vorm van een bonus of als verjaardagscadeau. Bedrijven houden zo alle personeelskosten op het YourCampus-platform en kunnen per werknemer en categorie een budget toewijzen, bijvoorbeeld een mobiliteitsbudget. Bovendien biedt YourCampus integratie met HR- en payroll-leveranciers zoals Visma Nmbrs, HiBob, Personio, Loket en AFAS.

Het YourCampus platform is in november 2021 live gegaan en er zijn nu al ruim 100 bedrijven die er gebruik van maken. Momenteel wordt er gewerkt aan het toevoegen van vakantiegeld en -dagenregeling en het verder uitbreiden van de flexibele pensioenregeling. In de toekomst wil het bedrijf nog meer HR-diensten toevoegen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Agurotech
      Publicatie
09 maart 2023

Agurotech haalt investering op voor versnellen duurzame landbouw met data-gedreven beregeningsbeheer

Agurotech ontvangt een investeringsimpuls van € 1,5 miljoen van Navus Ventures en ROM InWest. Zo kan het Amsterdamse hightechbedrijf, expert in data-gestuurd beregeningsbeheer, de volgende...
      Publicatie
08 maart 2023

Tex.tracer haalt € 1,5 miljoen aan startkapitaal op om transparantie in de textielindustrie aan te brengen

De sociale onderneming Tex.tracer kondigt vandaag een investering aan van € 1,5 miljoen door ROM InWest, HearstLab Europe, Joanna Invests en diverse durfkapitaalverstrekkers.
      Publicatie
10 februari 2023

Scale up Solarix haalt investering van € 900.000 op voor versnellen esthetische zonnepanelenproductie

Solarix ontvangt een investeringsimpuls van € 900.000. Investeerders zijn ROM InWest en drie investeerders in de bouwsector. Zo kan het Noord-Hollandse bedrijf, specialist in hoogwaardige,...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief