Innovatieve en comfortabele fem care-producten voor elke vrouw

Maandverband en tampons van biologisch katoen bestonden al langer, maar waren decennialang alleen te koop op speciale plekken zoals biologische winkels. Daardoor was deze alternatieve – en tevens duurzamere en gezondere – optie bij veel vrouwen compleet onbekend. Nog steeds weten veel vrouwen bovendien niet waarvan standaard tampons en maandverband gemaakt zijn, omdat fabrikanten niet transparant hoeven te zijn over het materiaalgebruik.

Yoni vindt dat vrouwen altijd bewust voor comfortabele en duurzame fem care-producten moeten kunnen kiezen. Hun maandverband en tampons van katoen liggen daarom óók in de Etos en supermarkt om de hoek. Op de verpakking staat altijd vermeld waarvan de producten gemaakt zijn.

 

 

“Dankzij de investering van ROM InWest kunnen we verder groeien binnen Nederland én in Europa. Door ons succes ook naar andere landen te brengen, kunnen uiteindelijk veel meer vrouwen van onze producten profiteren.”
Mariah Manvelt Beck
Oprichter

Investering ROM InWest

“ROM InWest investeert in Yoni omdat het bedrijf vol inzet op maatschappelijke impact en een absolute koploper is op het gebied van innovatieve femcare-producten”, verklaart Janet Nieboer, CEO van ROM InWest. “Daardoor kunnen zij als geen ander bijdragen aan duurzaamheid, gezondheid en bewustwording bij vrouwen op dit vlak.”

Gegevens

Bedrijf: Yoni
Missie:
Het destigmatiseren van menstruatie, het vergroten van het zelfvertrouwen en de kansen van meisjes en vrouwen en het bieden van een duurzamer alternatief voor gewone menstruatieproducten
Draagt bij aan SDG: 3, 5
Investering: € 2300000
Fonds: MKB Fonds

Meer informatie

“Dankzij de investering van ROM InWest kunnen we verder groeien binnen Nederland én in Europa. Door ons succes ook naar andere landen te brengen, kunnen uiteindelijk veel meer vrouwen van onze producten profiteren.”
Mariah Manvelt Beck
Oprichter

Gerelateerde items

Tiny Library logo primair

Voordelig, makkelijk en duurzaam baby- en kinderspullen huren in plaats van kopen

In de eerste vier jaar van een kind hebben de ouders allerlei gebruiksproducten nodig, verspreid over relatief korte periodes. Al...
      Investeren

Slimmere in- en verkoopkeuzes op basis van actuele cijfers

Welke dranken genereren de meeste omzet? Laat ik ergens marges liggen? Horecaondernemers tastten altijd in het duister bij dit soort...
      Investeren
      Duurzame energie
UbiOps Logo png (1)

Platform voor AI-toepassingen versnelt maatschappelijke innovaties

UbiOps ondersteunt door middel van van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI) startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel AI-software...
      Investeren
      Duurzame energie
supersola-logo-NB

Plug&Play zonnepaneel van Supersola verlaagt drempel voor verduurzaming

Zonne-energie zonder ingewikkelde keuzes. Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief