agurotech

Slimme hard- en software voor efficiëntere en duurzamere landbouw

Onze toekomstige voedselzekerheid is in gevaar
80% van de wereld heeft te kampen met voortdurende waterschaarste en droogte. De verwachtingen zijn dat dit percentage zal toenemen door klimaatverandering en de opwarming van de aarde. 70% van het beschikbare zoetwater op aarde wordt gebruikt voor landbouw en ook dit percentage zal naar verwachting toenemen door meer irrigatie. Omdat water één van de belangrijkste productiviteitsfactoren is, komt onze toekomstige voedselzekerheid zo in gevaar.  

Praktisch inzicht voor boeren
Agurotech ontwikkelt, produceert en levert hardware (bodemvochtsensoren en weerstations) en software aan boeren in de tuin- en akkerbouw en open melkveehouderij. De bodemvochtsensoren en weerstations verzamelen data die de door Agurotech ontwikkelde software interpreteert en combineert met landbouwmodellen. De intuïtieve app biedt boeren praktisch inzicht in de bodem condities en koppelt deze informatie aan de weers-situatie en voorspelling. Zo kunnen zij kunstmest en water gerichter, en daarmee duurzamer en efficiënter, inzetten en hun primaire proces optimaliseren. Het systeem heeft de potentie om de landbouw effectief te verduurzamen. Niet alleen in Nederland of Europa, maar overal ter wereld.

Een toekomstbestendig landbouwsysteem 

Een bodem die vruchtbaar en veerkrachtig is en herstellend vermogen heeft, is de basis van een duurzame landbouwpraktijk. Met Agurotech krijgen bodem en gewassen de behandeling die zij nodig hebben. Door bewuster om te gaan met de natuurlijke bronnen van onze planeet, verspilling te beperken, koolstofuitstoot te verminderen en te zorgen voor een gezond businessmodel voor boeren, draagt Agurotech bij aan een toekomstbestendig landbouwsysteem. 

“We bieden een oplossing om de landbouw effectiever en duurzamer te maken. Niet alleen in Nederland of Europa, maar overal ter wereld.”
Joëlle van den Brand
medeoprichter

Investering ROM InWest

Met een investering van ROM InWest en Navus Ventures, kan Agurotech de volgende stap zetten naar het toekomstbestendig maken van het wereldwijde voedselsysteem.

Gegevens

Bedrijf: Agurotech
Missie:
Het landbouwsysteem toekomstbestendig maken
Draagt bij aan SDG: 9, 12, 15
Investering: € 1500000
Fonds: MKB fonds

Meer informatie

“We bieden een oplossing om de landbouw effectiever en duurzamer te maken. Niet alleen in Nederland of Europa, maar overal ter wereld.”
Joëlle van den Brand
medeoprichter

Gerelateerde items

      Investeren
      Life Sciences & Health
Ellogon AI logo los copy

Innovatieve immunotherapie voor effectievere kankerzorg

Hoe is kanker te behandelen? Immunotherapie kán effectief zijn, maar werkt niet bij iedereen. Ellogon gebruikt AI om vooraf ‘geschikte’...
      Investeren

Slimmere in- en verkoopkeuzes op basis van actuele cijfers

Welke dranken genereren de meeste omzet? Laat ik ergens marges liggen? Horecaondernemers tastten altijd in het duister bij dit soort...
      Investeren
      Duurzame energie
UbiOps Logo png (1)

Platform voor AI-toepassingen versnelt maatschappelijke innovaties

UbiOps ondersteunt door middel van van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI) startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel AI-software...
      Investeren
      Duurzame energie
supersola-logo-NB

Plug&Play zonnepaneel van Supersola verlaagt drempel voor verduurzaming

Zonne-energie zonder ingewikkelde keuzes. Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief