ROM InWest investeert in platform voor AI-toepassingen UbiOps

ROM InWest investeert samen met Rabobank in UbiOps, een platform voor AI-toepassingen. Dankzij het geld kan het platform verder opschalen, waarmee maatschappelijke innovaties in heel Europa geholpen zijn. De financieringsovereenkomst kwam tot stand met steun van de bestaande aandeelhouders Global Founders Capital en Royal BAM Group.

UbiOps is een platform ter ondersteuning van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI), zoals computer vision en natural language processing. Startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel AI-software gebruiken maar geen budget hebben voor eigen cloud-specialisten, kunnen dankzij UbiOps tóch die software blijven ontwikkelingen, gebruiken en verbeteren.

Maatschappelijke waarde
“Veel van onze klanten zijn actief in de medische sector, het onderwijs, bij kritieke infrastructuur en op het gebied van duurzaamheid. Door het opschalen en versnellen van hun innovaties met ons platform, dragen we indirect bij aan maatschappelijke kwesties zoals een adequatere behandeling van kankerpatiënten en energiebesparing bij openbare warmtenetten.”

Doorgroeien in Europa
De extra financiering geeft UbiOps de mogelijkheid om nog sneller te groeien. “Onze omzet nam in 2022 al sterk toe”, aldus Yannick Maltha, CEO en medeoprichter van UbiOps. “Het gebruik van ons platform groeit enorm, net als het scala aan diensten dat we aanbieden. Daardoor kunnen we nu meer klanten van dienst zijn. We richten ons niet alleen op Nederland maar op heel Europa, want ook in het buitenland is veel interesse in IT-ondersteuning op AI-gebied.”

Ook netwerk waardevol
“ROM InWest helpt ons niet alleen financieel, maar is ook een sterke partner met een groot en relevant netwerk”, vervolgt Maltha over de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Holland. “De regio Amsterdam is voor ons belangrijk, want juist daar is de AI-sector sterk vertegenwoordigd en zit een groot deel van onze huidige en potentiële klanten.” Eerder dit jaar opende UbiOps al een nieuwe vestiging op het Science Park van de Universiteit van Amsterdam. Daarmee heeft het bedrijf nu drie locaties, waaronder het hoofdkantoor in Den Haag en een vestiging in de Verenigde Staten.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief