ROM InWest investeert in platform voor AI-toepassingen UbiOps

ROM InWest investeert samen met Rabobank in UbiOps, een platform voor AI-toepassingen. Dankzij het geld kan het platform verder opschalen, waarmee maatschappelijke innovaties in heel Europa geholpen zijn. De financieringsovereenkomst kwam tot stand met steun van de bestaande aandeelhouders Global Founders Capital en Royal BAM Group.

UbiOps is een platform ter ondersteuning van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI), zoals computer vision en natural language processing. Startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel AI-software gebruiken maar geen budget hebben voor eigen cloud-specialisten, kunnen dankzij UbiOps tóch die software blijven ontwikkelingen, gebruiken en verbeteren.

Maatschappelijke waarde
“Veel van onze klanten zijn actief in de medische sector, het onderwijs, bij kritieke infrastructuur en op het gebied van duurzaamheid. Door het opschalen en versnellen van hun innovaties met ons platform, dragen we indirect bij aan maatschappelijke kwesties zoals een adequatere behandeling van kankerpatiënten en energiebesparing bij openbare warmtenetten.”

Doorgroeien in Europa
De extra financiering geeft UbiOps de mogelijkheid om nog sneller te groeien. “Onze omzet nam in 2022 al sterk toe”, aldus Yannick Maltha, CEO en medeoprichter van UbiOps. “Het gebruik van ons platform groeit enorm, net als het scala aan diensten dat we aanbieden. Daardoor kunnen we nu meer klanten van dienst zijn. We richten ons niet alleen op Nederland maar op heel Europa, want ook in het buitenland is veel interesse in IT-ondersteuning op AI-gebied.”

Ook netwerk waardevol
“ROM InWest helpt ons niet alleen financieel, maar is ook een sterke partner met een groot en relevant netwerk”, vervolgt Maltha over de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Holland. “De regio Amsterdam is voor ons belangrijk, want juist daar is de AI-sector sterk vertegenwoordigd en zit een groot deel van onze huidige en potentiële klanten.” Eerder dit jaar opende UbiOps al een nieuwe vestiging op het Science Park van de Universiteit van Amsterdam. Daarmee heeft het bedrijf nu drie locaties, waaronder het hoofdkantoor in Den Haag en een vestiging in de Verenigde Staten.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

       Nieuws
11 april 2024

Kepler Vision Technologies haalt investering van € 1.5 miljoen op voor slimme sensortechnologie

Kepler Vision Technologies, softwareontwikkelaar voor de zorgsector, heeft van ROM InWest en bestaande aandeelhouders een totale investering van € 1.5 miljoen ontvangen. Met dit geld...
       Nieuws
02 april 2024

Fondsbeheer van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) komt naar ROM InWest

Vanaf 2 april brengt de provincie Noord-Holland het PDENH fondsbeheer onder bij ROM InWest. PDENH heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame en innovatieve bedrijven...
       Nieuws
19 maart 2024

ROM InWest neemt aandeel in algenkweektechnologiebedrijf Lgem  

ROM InWest heeft op 15 december 2023 een aandeel genomen in Lgem, technologiespecialist in de grootschalige kweek van microalgen voor commerciële toepassingen – met name...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief