Werken aan een duurzamere textielindustrie via transparantie

Verduurzaming van de textielindustrie begint bij transparantie 

De textielindustrie is wereldwijd één van de meest vervuilende sectoren. De productie van textiel stoot meer CO2 uit dan de lucht- en zeevaart bij elkaar. Een kledingstuk bestaat uit gemiddeld dertig componenten en de fabricage kent gemiddeld twaalf stappen van grondstof naar eindproduct. Dat de productie van textiel op diverse locaties plaatsvindt, soms onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden, draagt eraan bij dat de problematiek veelal onzichtbaar blijft. Verduurzaming van de textielindustrie begint daarom bij transparantie. 

Onafhankelijke verificatie van betrouwbare gegevens 

tex.tracer werkt aan onafhankelijke verificatie van de textiel productieketen, van grondstof tot eindproduct. De onderneming verzamelt en analyseert betrouwbare gegevens zoals tijd- en geolocatiestempels met gebruik van blockchaintechnologie en peer-feedback. Toeleveringsketenpartners kunnen via een webapp bedrijfs- en productgegevens uploaden, die vervolgens op verschillende niveaus geanalyseerd worden. 

Bewuste keuzes bij de productie en aanschaf van kleding 

Naast het faciliteren van bewuste keuzes bij de productie en aanschaf van kleding, ondersteunt tex.tracer haar klanten bij het voldoen aan toekomstige wet- en regelgeving . Bovendien wordt de werkdruk van compliance-teams verminderd en de merkwaarde vergroot. Consumenten worden in staat gesteld om beslissingen te nemen op basis van de QR-code op het product en de online winkelwidget, waarmee ze de reis van het product kunnen volgen.  

   

“Wij bieden een SaaS transparantie oplossing die de mode-industrie in staat stelt om samen te werken en weloverwogen beslissingen te nemen, zodat people, planet en profit eerlijk kunnen worden verdeeld.”
Jolanda Kooi
CEO medeoprichter

Investering ROM InWest

Een verantwoorde, duurzame modeketen start bij transparantie. tex.tracer ontsluit relevante informatie over de toeleveringsketen van de mode-industrie. Deze investering draagt bij aan de missie om een ​duurzame mode-industrie te creëren, door digitale oplossingen te ondersteunen die de broodnodige transparantie in de mode-industrie kunnen vergroten.

Gegevens

Bedrijf: tex.tracer
Missie:
De creatie van een transparant textiel-ecosysteem
Draagt bij aan SDG: 8, 9, 12
Investering: € 1500000
Fonds: MKB fonds

Meer informatie

“Wij bieden een SaaS transparantie oplossing die de mode-industrie in staat stelt om samen te werken en weloverwogen beslissingen te nemen, zodat people, planet en profit eerlijk kunnen worden verdeeld.”
Jolanda Kooi
CEO medeoprichter

Gerelateerde items

      Investeren
      Life Sciences & Health
Ellogon AI logo los copy

Innovatieve immunotherapie voor effectievere kankerzorg

Hoe is kanker te behandelen? Immunotherapie kán effectief zijn, maar werkt niet bij iedereen. Ellogon gebruikt AI om vooraf ‘geschikte’...
      Investeren

Slimmere in- en verkoopkeuzes op basis van actuele cijfers

Welke dranken genereren de meeste omzet? Laat ik ergens marges liggen? Horecaondernemers tastten altijd in het duister bij dit soort...
      Investeren
      Duurzame energie
UbiOps Logo png (1)

Platform voor AI-toepassingen versnelt maatschappelijke innovaties

UbiOps ondersteunt door middel van van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI) startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel AI-software...
      Investeren
      Duurzame energie
supersola-logo-NB

Plug&Play zonnepaneel van Supersola verlaagt drempel voor verduurzaming

Zonne-energie zonder ingewikkelde keuzes. Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief