Werken aan een duurzamere textielindustrie via transparantie

Verduurzaming van de textielindustrie begint bij transparantie 

De textielindustrie is wereldwijd één van de meest vervuilende sectoren. De productie van textiel stoot meer CO2 uit dan de lucht- en zeevaart bij elkaar. Een kledingstuk bestaat uit gemiddeld dertig componenten en de fabricage kent gemiddeld twaalf stappen van grondstof naar eindproduct. Dat de productie van textiel op diverse locaties plaatsvindt, soms onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden, draagt eraan bij dat de problematiek veelal onzichtbaar blijft. Verduurzaming van de textielindustrie begint daarom bij transparantie. 

Onafhankelijke verificatie van betrouwbare gegevens 

tex.tracer werkt aan onafhankelijke verificatie van de textiel productieketen, van grondstof tot eindproduct. De onderneming verzamelt en analyseert betrouwbare gegevens zoals tijd- en geolocatiestempels met gebruik van blockchaintechnologie en peer-feedback. Toeleveringsketenpartners kunnen via een webapp bedrijfs- en productgegevens uploaden, die vervolgens op verschillende niveaus geanalyseerd worden. 

Bewuste keuzes bij de productie en aanschaf van kleding 

Naast het faciliteren van bewuste keuzes bij de productie en aanschaf van kleding, ondersteunt tex.tracer haar klanten bij het voldoen aan toekomstige wet- en regelgeving . Bovendien wordt de werkdruk van compliance-teams verminderd en de merkwaarde vergroot. Consumenten worden in staat gesteld om beslissingen te nemen op basis van de QR-code op het product en de online winkelwidget, waarmee ze de reis van het product kunnen volgen.  

   

“Wij bieden een SaaS transparantie oplossing die de mode-industrie in staat stelt om samen te werken en weloverwogen beslissingen te nemen, zodat people, planet en profit eerlijk kunnen worden verdeeld.”
Jolanda Kooi
CEO medeoprichter

Investering ROM InWest

Een verantwoorde, duurzame modeketen start bij transparantie. tex.tracer ontsluit relevante informatie over de toeleveringsketen van de mode-industrie. Deze investering draagt bij aan de missie om een ​duurzame mode-industrie te creëren, door digitale oplossingen te ondersteunen die de broodnodige transparantie in de mode-industrie kunnen vergroten.

Gegevens

Bedrijf: tex.tracer
Missie:
De creatie van een transparant textiel-ecosysteem
Draagt bij aan SDG: 8, 9, 12
Investering: € 1500000
Fonds: MKB fonds

Meer informatie

“Wij bieden een SaaS transparantie oplossing die de mode-industrie in staat stelt om samen te werken en weloverwogen beslissingen te nemen, zodat people, planet en profit eerlijk kunnen worden verdeeld.”
Jolanda Kooi
CEO medeoprichter

Gerelateerde items

      Investeren
      Duurzame energie
supersola-logo-NB

Plug&Play zonnepaneel van Supersola verlaagt drempel voor verduurzaming

Zonne-energie zonder ingewikkelde keuzes. Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.
      Investeren
      Digitale transitie
Quicargo-logo_header-1

Op weg naar het eerste emissie-neutrale vrachtnetwerk ter wereld

De logistieke sector is een van de meest vervuilende sectoren wereldwijd. Quicargo helpt vervoerders ongebruikte transportcapaciteit efficiënt te benutten, met minder CO2-uitstoot én lagere kosten ...
      Investeren
      Duurzame energie
Schermafbeelding 2023-04-12 om 09.39.54

Een duurzamer huis zónder tijdverlies en gedoe

Veel woningbezitters willen wel duurzamer wonen, maar vinden de maatregelen tijdrovend en een hoop gedoe. Woon Duurzaam helpt ze met een op maat gemaakt plan dat ze volledig ontzorgt.
      Investeren
      Textielindustrie
URC

Kledingreparatie voor een duurzamere en ‘inclusievere’ textielindustrie

Kledingreparatie verlengt de levensduur van kleding en verlaagt de CO2-footprint ervan. Het United Repair Centre (URC) maakt daar letterlijk werk van, ook voor mensen met een afstand tot de arbeids...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief