Esthetische zonnepanelen voor gevels

Esthetische zonnepanelen voor geveltoepassingen

De vraag naar energieopwekkende gevels groeit snel, terwijl geschikte producten ontbreken. In de solarwereld draait alles om standaardisatie en de optimale opbrengsten, maar in de bouwwereld zit men niet te wachten op integratie van klassieke zwarte zonnepanelen in gevels omdat deze lastig te combineren zijn met de esthetische wensen van gebruikers.

Duurzame én mooie energieopwekking
Solarix ontwerpt, ontwikkelt en levert gekleurde zonnepanelen. Dat levert mooie, duurzame energie-opwekkende gevels. Solarix levert de panelen en montagesystemen aan (gevel)bouwers en/of direct aan projectontwikkelaars of gebouweigenaren.

In 2015 won Solarix met hun prototype van een esthetisch zonnepaneel voor geveltoepassingen. Inmiddels heeft het product zich bewezen, neemt de interesse sterk toe, en zijn er verschillende projecten gerealiseerd.

Bijdragen aan een sterke regionale economie
Solarix richt zich op nieuwbouwprojecten, woningbouw of utiliteit met een potentieel geveloppervlak van minimaal 100m2 waar het toepassen van hun designpanelen het meeste oplevert of zelfs een voorwaarde is om een omgevingsvergunning te verkrijgen. De zonnepanelen worden geproduceerd in Europa, het montagesysteem in Nederland en de assemblage vindt plaats in Noord-Holland. Voor de montage en E-installatie van de zonnepanelen in de projecten werkt Solarix met verschillende partijen die veelal in de randstad en in Noord-Holland zijn gevestigd.

Productie en circulariteit
Productinnovaties staan bij Solarix in het teken van circulariteit, kwaliteit en een goede prijs. Om producten meer circulair te maken, is een uniek montagesysteem ontwikkeld. Dit systeem maakt het mogelijk ieder paneel individueel uit te nemen en uit te wisselen. Het systeem is voor 90% gemaakt van gerecycled aluminium en in Nederland geproduceerd.
Onder de weblink staat nu nog co founder dat kan weg

"ROM InWest is voor Solarix een mooie partner om zich mee door te ontwikkelen van Nederlandse koploper tot een prominente Europese speler in de productie van mooie gekleurde zonnepanelen die geïntegreerd worden in de gebouwde omgeving.”
Reinier Bosch

Investering ROM InWest

Solarix zocht naar groeifinanciering, onder andere om een gestandaardiseerd modulair product te ontwikkelen en met een sterker team sneller de groeiende vraag naar projecten aan te kunnen. ROM InWest investeert in Solarix om bij te dragen aan de energietransitie en een sterke regionale economie.  

Gegevens

Bedrijf: Solarix
Missie:
De energietransitie in de gebouwde omgeving versnellen door gebouwen zelfvoorzienend in hun energiebehoefte te maken.
Draagt bij aan SDG: 7, 9, 11, 13
Investering: € 450.000
Fonds: Transitiefonds

Meer informatie

"ROM InWest is voor Solarix een mooie partner om zich mee door te ontwikkelen van Nederlandse koploper tot een prominente Europese speler in de productie van mooie gekleurde zonnepanelen die geïntegreerd worden in de gebouwde omgeving.”
Reinier Bosch

Gerelateerde items

      Investeren

Slimmere in- en verkoopkeuzes op basis van actuele cijfers

Welke dranken genereren de meeste omzet? Laat ik ergens marges liggen? Horecaondernemers tastten altijd in het duister bij dit soort...
      Investeren
      Duurzame energie
UbiOps Logo png (1)

Platform voor AI-toepassingen versnelt maatschappelijke innovaties

UbiOps ondersteunt door middel van van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI) startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel AI-software...
      Investeren
      Duurzame energie
supersola-logo-NB

Plug&Play zonnepaneel van Supersola verlaagt drempel voor verduurzaming

Zonne-energie zonder ingewikkelde keuzes. Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.
      Investeren
      Textielindustrie
URC

Kledingreparatie voor een duurzamere en ‘inclusievere’ textielindustrie

Kledingreparatie verlengt de levensduur van kleding en verlaagt de CO2-footprint ervan. Het United Repair Centre (URC) maakt daar letterlijk werk...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief