Op weg naar het eerste emissie-neutrale vrachtnetwerk ter wereld

Logistiek is een grote vervuiler
De logistieke sector is een van de meest vervuilende sectoren. In Europa zijn vrachtwagens verantwoordelijk voor bijna een kwart van de uitstoot van wegvervoer. De Europese Commissie verwacht dat vrachtvervoer in de periode 2010-2050 met meer dan 50% zal stijgen. Cijfers tonen aan dat vrachtwagens tot aan de aflevering op locatie vol zijn, maar meestal (deels) leeg terugkeren. Dat betekent een flinke verspilling van brandstof en onnodige CO2-uitstoot. 

Efficiënt en emissievrij transport in één klik
Bedrijven kunnen met Quicargo in één klik kiezen voor een volledig geautomatiseerde, transparante planning van emissievrij transport. Eerst krijgt het bedrijf zijn huidige voetafdruk te zien, vervolgens verschijnt de optie om een ‘groene rit’ te kiezen. Op basis van honderden verschillende datapunten uit een netwerk van honderden verladers en vervoerders berekent de app razendsnel de meest duurzame route, waarna indien mogelijk ook elektrisch transport voor de verzending wordt aangeboden.  

Uitstoot, kosten en druk op personeel terugdringen
Met het ‘matchen’ van transporteurs binnen een netwerk helpt Quicargo vervoerders ongebruikte capaciteit op de meest efficiënte manier in te vullen. Zo dringen ze uitstoot en kosten terug en neemt de druk op personeel af. Quicargo hoopt in 2025 30% van de nationale zendingen emissievrij te vervoeren en werkt bovendien aan een volledig emissieneutraal vrachtnetwerk.
 

“Ons platform haalt honderden verschillende datapunten op uit ons grote netwerk van verladers en vervoerders en kan zo de ongebruikte capaciteit op de meest efficiënte manier invullen. Dit bespaart uitstoot, kosten en legt minder druk op het personeel.”
Avishai Trabelsi
Quicargo

Investering ROM InWest

Dankzij een investering van ROM InWest kan Quicargo nieuwe projecten versnellen met als doel het lanceren van het eerste emissie neutrale vrachtnetwerk ter wereld. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe 'control tower'-software, die bedrijven nog meer controle en transparantie biedt over hun logistieke proces.

Gegevens

Bedrijf: Quicargo
Missie:
Het eerste emissie neutrale vrachtnetwerk ter wereld realiseren
Draagt bij aan SDG: 8, 9, 11, 13
Investering: € 1150000
Fonds: MKB fonds

Meer informatie

“Ons platform haalt honderden verschillende datapunten op uit ons grote netwerk van verladers en vervoerders en kan zo de ongebruikte capaciteit op de meest efficiënte manier invullen. Dit bespaart uitstoot, kosten en legt minder druk op het personeel.”
Avishai Trabelsi
Quicargo

Gerelateerde items

      Investeren

Slimmere in- en verkoopkeuzes op basis van actuele cijfers

Welke dranken genereren de meeste omzet? Laat ik ergens marges liggen? Horecaondernemers tastten altijd in het duister bij dit soort vragen, maar krijgen met TAPP razendsnel antwoord.
      Investeren
      Duurzame energie
UbiOps Logo png (1)

Platform voor AI-toepassingen versnelt maatschappelijke innovaties

UbiOps ondersteunt door middel van van sofware-toepassingen die draaien op kunstmatige intelligentie (AI) startups, scale-ups en mkb-bedrijven die wel AI-software gebruiken maar geen budget hebben ...
      Investeren
      Duurzame energie
supersola-logo-NB

Plug&Play zonnepaneel van Supersola verlaagt drempel voor verduurzaming

Zonne-energie zonder ingewikkelde keuzes. Supersola maakt zonnepanelen die gemakkelijk thuis op een stopcontact kunnen worden aangesloten om deze te gebruiken.
      Investeren
      Duurzame energie
Schermafbeelding 2023-04-12 om 09.39.54

Een duurzamer huis zónder tijdverlies en gedoe

Veel woningbezitters willen wel duurzamer wonen, maar vinden de maatregelen tijdrovend en een hoop gedoe. Woon Duurzaam helpt ze met een op maat gemaakt plan dat ze volledig ontzorgt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief