Business Innovation Program Food

Home > Business Innovation Program Food

Vierde editie Business Innovation Program Food start 9 maart 2022

Zie je voor jouw bedrijf kansen om bij te dragen aan een duurzaam en gezond voedselsysteem? Met het Business Innovation Program Food (BIPF) helpen we je om scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot concrete nieuwe verdienmodellen voor jouw bedrijf. Start je avontuur en maak van jouw idee een succesvolle business case.

Na drie geslaagde programma’s waarbij we ruim dertig bedrijven in de agrofood sector uit heel Nederland hebben geholpen, starten we op 9 maart 2022 met de vierde editie van het Business Innovation Program Food. Denk je erover na om mee te doen? Ontdek tijdens de introductiebijeenkomst op 2 februari 2022 of het programma waarde toevoegt voor jouw bedrijf.

Meld je aan voor de online introductiebijeenkomst op 2 februari 2022 van 10:00 -11:00 uur bij Franka de Vos van Steenwijk – Houben franka.houben@rominwest.nl.

Voor wie?

Het Business Innovation Program Food is voor ondernemers in de agrofoodsector die toegewijd zijn een kansrijk idee om te zetten in een nieuw verdienmodel. Deelname staat open voor bedrijven die met dit idee bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. Dit zijn startups of innovatieve MKB-ers die in de brede zin actief zijn in de agrofoodsector. Denk aan de land- en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data en technologie bedrijven en (logistieke) dienstverleners.

Wat mag je van ons verwachten?

  • Het programma geeft jou een grotere kans van slagen om jouw idee om te zetten naar een duurzaam verdienmodel.
  • Het programma helpt jou focus aan te brengen en om je tijd (en geld) aan de juiste activiteiten te besteden, gericht op het bereiken van de volgende levensfase van jouw idee.
  • Na het voltooien van het programma weet je: wie je klant is, welk verdienmodel het meest geschikt voor jouw bedrijf is, hoe je de impact die je maakt helder overbrengt, kun je wel overwogen keuzes maken of en welke samenwerkingspartners je nodig hebt, én heb je een concreet stappenplan om jouw idee of product te laten groeien naar de volgende fase. 
  • Je volgt het programma samen met andere bedrijven uit of actief in de agrofoodsector, waardoor je van elkaars inzichten en uitdagingen kunt leren.

Wat we van jou verwachten?

  • We vragen inspanning van minimaal 0,5 FTE per deelnemend bedrijf gedurende tien weken dat het programma loopt. Dit betekent dat er gemiddeld 20 uren per week van je bedrijf wordt gevraagd.
  • Aanwezigheid bij de sessies (gedurende tien weken op woensdagochtend), inclusief het voltooien van de bijbehorende opdrachten.

Wie gingen je voor?

Ruim dertig bedrijven deden al mee aan dit programma. Bedrijven die zich bezig houden met de eiwittransitie tot slimme software systemen, van het tegengaan van verspilling tot precisie landbouw. Allemaal dragen ze bij aan een duurzaam en gezond voedselsysteem.

Dankzij het programma en de interviews heb ik serieuze leads en klanten gekregen en met vertrouwen keuzes gemaakt in waar ik naar toe wil groeien.”

Oud deelnemer – Zuiderzwam

Praktische informatie

  • Het programma start op 9 maart 2022 en eindigt medio mei 2022.
  • Ontdekken wat het programma voor jou kan betekenen? Meld je aan voor de introductiebijeenkomst op 2 februari 2022. Deze workshop is geheel vrijblijvend. Wel is het noodzakelijk je vooraf aan te melden via Franka de Vos van Steenwijk – Houben franka.houben@rominwest.nl
  • Deelname aan het programma is kosteloos, goede inzet wordt wel verwacht
  • De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend.

De inschrijving voor de vierde editie is inmiddels gesloten.

Samenwerkingspartners

Partners binnen dit programma zijn de Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (LIOFNOMInnovation QuarterHorizonOost NL, ROM Utrecht Region, Impuls Zeeland, ROM InWest en BOM) in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Invest-NL en de Rabobank.

Nieuws

Meer artikelen

9,5 miljoen subsidie voor ondernemers die gaan voor duurzame innovatie

Ondernemers in Noord-Holland die aan het begin staan van een innovatietraject kunnen subsidie aanvragen. In 2022 stellen provincie en Rijk hiervoor ruim 9,5 miljoen euro beschikbaar. De MIT-regeling (MKB innovatiestimulering topsectoren) is één van de regelingen waarmee de provincie Noord-Holland het midden- en kleinbedrijf ondersteunt en innovatie wil stimuleren. De regeling is bedoeld voor Noord-Hollandse… Lees verder 9,5 miljoen subsidie voor ondernemers die gaan voor duurzame innovatie

Lees meer

Maak kennis met het Business Innovation Program Food op 2 februari 2022

Heeft jouw bedrijf een innovatief idee dat bijdraagt aan een duurzaam en gezond voedselsysteem? Meld je dan aan voor de kennismakingsworkshop van het Business Innovation Program Food op 2 februari 2022 van 10:00 tot 11:00 uur (online) en ontdek of het programma iets voor jou is. Tijdens het Business Innovation Program Food dat start op… Lees verder Maak kennis met het Business Innovation Program Food op 2 februari 2022

Lees meer

ROM-Nederland en Invest International lanceren International Trade Facility

De Haag, 10 december 2021 – Om het verdienvermogen van het Nederlandse innovatieve bedrijfsleven in het buitenland te vergroten, bundelen Invest International en de regionale ontwikkelingsmaatschappijen hun krachten. Invest International stelt tot 50 miljoen euro beschikbaar en maakt zo cofinanciering met de ROM’s mogelijk. De International Trade Facility is bedoeld voor Nederlandse startups, scaleups en… Lees verder ROM-Nederland en Invest International lanceren International Trade Facility

Lees meer