Subsidie voor waterstof-innovaties: Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) 

Zoek jij als groene ondernemer financiering voor de ontwikkeling van je waterstof-innovatie? Bijvoorbeeld voor de productie, transport en opslag van waterstof of voor nieuwe manieren om waterstof te gebruiken? Vraag dan vanaf eind augustus subsidie aan uit de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+). ROM InWest kan je bij je aanvraag helpen.  

Waterstof wordt als energiedrager belangrijk voor ons toekomstige energiesysteem, dat niet te sterk moet afhangen van het weer – zoals bij zonne- en windenergie. Maar om écht op waterstof te kunnen vertrouwen, moet we zeker weten dat het schoon, betaalbaar en veilig is. Bovendien moeten we het slim en efficiënt kunnen gebruiken. Met de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) moedigt de overheid ondernemers aan om innovaties te ontwikkelen voor hernieuwbare (duurzame) waterstof en hernieuwbare waterstofdragers. 

Over de DEI+
Met de subsidieregeling DEI+ kun je als ondernemer subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van één of meer innovatieve producten en diensten die helpen bij: 

  • de productie van waterstof; 
  • transport en opslag van waterstof(dragers);
  • gebruik van waterstof(dragers).

Het totaal budget bedraagt € 40 miljoen. De aanvraag-periode is geopend sinds 3 juli 2023 en loopt nog tot 25 juni 2024, 17:00 uur. Voor deze regeling geldt: ‘Wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Meer informatie over deze subsidie vind je hier.Meer informatie over deze subsidie vind je hier. 

Tips bij je aanvraag van Eric van Heerwaarden, Business Developer bij ROM InWest:

  1. “Begin op tijd met het opstellen van de aanvraag. Het totaal beschikbare subsidiebedrag wordt verdeeld volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. 
  2. Spar met mensen van buiten je eigen organisatie om je aanvraag op de juiste manier te positioneren: zij kijken ernaar met een frisse blik. Benut bestaande netwerken zoals die van InWest, RVO of de Topsector en raadpleeg een adviseur om de aanvraag zelf op te stellen. 
  3. Breng in kaart hoezeer je andere spelers in de waardeketen nodig hebt om jouw innovatie tot een succes te maken. Betrek ze als dat nodig is bij de aanvraag; als partner, als leverancier of met een ondersteuningsverklaring. 
  4. Richt je niet alleen op het binnenhalen van de subsidie, maar ook op de benodigde private financiering. De subsidieverstrekker accepteert namelijk wel technische risico’s in het project, maar houdt de financiële risico’s graag beperkt.

 

Persoonlijk advies
Bij ROM InWest weten we dat een subsidieaanvraag vaak heel wat voeten in de aarde kan hebben.

Daarom staan onze adviseurs dagelijks klaar voor praktische hulp en om persoonlijk met je mee te denken over je projectidee – alles om de slaagkans van je subsidieaanvraag te vergroten. Heb je interesse in onze hulp bij de DEI+? Neem dan contact op met business developer Eric van Heerwaarden via eric.van.heerwaarden@rominwest.nl.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

Circulair
       Nieuws
18 september 2023

C the Future met ROM InWest op 6 oktober: maak kans op gratis kaartjes!

Wil je weten waar jouw onderneming staat op het vlak van digitalisering, circulariteit en duurzaamheid? Kom op 6 oktober naar C the Future en ontdek waar de kansen van jouw onderneming liggen in de toekomst! Laat je inspireren door een uitgebreid programma met workshops, presentaties, talkshows en infosessies georganiseerd oor de innovatieve en circulaire MAAKers in de meer dan 30 units op het terrein.  
       Nieuws
14 september 2023

“Van Documentairemaker naar sapmaker”: hoe Kumasi drinks voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Cacao kennen we vooral als hoofdingrediënt van chocolade. Maar wist je dat de cacaovrucht naast bonen ook 50% vruchtvlees bevat? Dit gaat meestal verloren in het verwerkingsproces van chocolade. “ Zonde!", dachten ze bij Kumasi. “We ontwikkelden een frisdrank die voedselverspilling tegengaat én armoede bestrijdt”.
       Nieuws
13 september 2023

Slimme data beperkt verspilling bij gezonde foodautomaat tot minimum 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK - Wat als je snel iets wilt eten, maar tóch gezond? Tot voor kort was je hiervoor aangewezen op snoepautomaten met vaak een assortiment van veelal ongezond voedsel. Zeker later op de avond in bijvoorbeeld een ziekenhuizen, kantoren of treinstations. Health Food Wall wil 24/7 verse, gezonde voeding aanbieden, juist op plekken waar dit aanbod zeer beperkt is. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief