Subsidie voor waterstof-innovaties: Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) 

Zoek jij als groene ondernemer financiering voor de ontwikkeling van je waterstof-innovatie? Bijvoorbeeld voor de productie, transport en opslag van waterstof of voor nieuwe manieren om waterstof te gebruiken? Vraag dan vanaf eind augustus subsidie aan uit de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+). ROM InWest kan je bij je aanvraag helpen.  

Waterstof wordt als energiedrager belangrijk voor ons toekomstige energiesysteem, dat niet te sterk moet afhangen van het weer – zoals bij zonne- en windenergie. Maar om écht op waterstof te kunnen vertrouwen, moet we zeker weten dat het schoon, betaalbaar en veilig is. Bovendien moeten we het slim en efficiënt kunnen gebruiken. Met de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) moedigt de overheid ondernemers aan om innovaties te ontwikkelen voor hernieuwbare (duurzame) waterstof en hernieuwbare waterstofdragers. 

Over de DEI+
Met de subsidieregeling DEI+ kun je als ondernemer subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van één of meer innovatieve producten en diensten die helpen bij: 

  • de productie van waterstof; 
  • transport en opslag van waterstof(dragers);
  • gebruik van waterstof(dragers).

Het totaal budget bedraagt € 40 miljoen. De aanvraag-periode is geopend sinds 3 juli 2023 en loopt nog tot 25 juni 2024, 17:00 uur. Voor deze regeling geldt: ‘Wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Meer informatie over deze subsidie vind je hier.Meer informatie over deze subsidie vind je hier. 

Tips bij je aanvraag van Eric van Heerwaarden, Business Developer bij ROM InWest:

  1. “Begin op tijd met het opstellen van de aanvraag. Het totaal beschikbare subsidiebedrag wordt verdeeld volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. 
  2. Spar met mensen van buiten je eigen organisatie om je aanvraag op de juiste manier te positioneren: zij kijken ernaar met een frisse blik. Benut bestaande netwerken zoals die van InWest, RVO of de Topsector en raadpleeg een adviseur om de aanvraag zelf op te stellen. 
  3. Breng in kaart hoezeer je andere spelers in de waardeketen nodig hebt om jouw innovatie tot een succes te maken. Betrek ze als dat nodig is bij de aanvraag; als partner, als leverancier of met een ondersteuningsverklaring. 
  4. Richt je niet alleen op het binnenhalen van de subsidie, maar ook op de benodigde private financiering. De subsidieverstrekker accepteert namelijk wel technische risico’s in het project, maar houdt de financiële risico’s graag beperkt.

 

Persoonlijk advies
Bij ROM InWest weten we dat een subsidieaanvraag vaak heel wat voeten in de aarde kan hebben.

Daarom staan onze adviseurs dagelijks klaar voor praktische hulp en om persoonlijk met je mee te denken over je projectidee – alles om de slaagkans van je subsidieaanvraag te vergroten. Heb je interesse in onze hulp bij de DEI+? Neem dan contact op met business developer Eric van Heerwaarden via eric.van.heerwaarden@rominwest.nl.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gerelateerde items

       Nieuws
28 februari 2024

Terugblik ROM Young Talent Program 2023 

Medio maart 2023 ging het ROM Young Talent Program van start, een nieuw en uniek initiatief voor net afgestudeerden en starters op de arbeidsmarkt met...
      ROM InWest
20 februari 2024

“Digitalisering is een katalysator van urgente transities in de hele maatschappij” 

Door ondernemers te helpen bij het uitstippelen en financierbaar maken van hun digitale innovaties, versnelt ROM InWest de digitalisering van de maatschappij. Vanwaar de keuze...
       Nieuws
08 februari 2024

Dit zijn de genomineerden voor de Zorginnovatieprijs 2024 

Welk Noord-Hollands bedrijf gaat naar de nationale finale van de Zorginnovatieprijs 2024 – de prijs voor de meest innovatieve onderneming op het gebied van zorg...

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief